5 to-do tips voor de kerstvakantie

22/12/2016 | 2 reacties

5 to-do tips voor de kerstvakantieNog een paar dagen en dan is het al kerst! Voor veel mensen zal morgen de kerstvakantie beginnen of misschien heb je geluk en ben je al lekker vrij. Hoe dan ook, de kerstvakantie komt eraan en dat biedt mogelijkheden voor boekenliefhebbers! Want hoe fijn is het om tussen alle ‘verplichtingen’ door lekker met een boek weg te kruipen in het hoekje van de bank en je mee te laten nemen in de mooiste verhalen? In dit artikel vind je 5 to-do tips, om je als boekenfan in de kerstvakantie fijn mee te vermaken. Lees maar mee!

1. Richt je boekenkast opnieuw in. 
Met een beetje geluk heb jij een enorme boekenwand vol met de prachtigste boeken, maar ook als je kast een wat bescheidener omvang heeft, is het heerlijk om lekker met je boeken aan de slag te gaan. Trek er goed de tijd voor uit en deel ‘m anders in, zet je boeken op alfabetische volgorde, op kleur of juist door elkaar. Geniet van de prachtige covers, herinner je de mooie verhalen, maak een stapeltje met boeken die je nog wil lezen en geniet gewoon van alle boeken die je al hebt verzameld.

2. Ga naar de bibliotheek en leen een stapel boeken.
Hoe fijn is het om naar de bibliotheek te gaan, zoveel mogelijk mooie boeken uit te kiezen en je te verheugen op alle mooie verhalen die ‘gratis’ mag lezen? Inderdaad, heel fijn. En als je dan een hele stapel meeneemt, weet je zeker dat je de hele vakantie door genoeg boeken hebt om je in te verdiepen en hoef je je geen moment te vervelen. Ben je geen lid van de bieb? Dan moet je dit artikel eens lezen.

3. Lees je lievelingsboek gewoon nóg een keer.
Herken je dat? Dat je nog-te-lezen-stapel met boeken steeds maar hoger lijkt te worden en je elke week wel een ander, nieuw boek kan lezen? Dat is een luxe natuurlijk, maar soms is het ook gewoon fijn om dat ene mooie verhaal nog eens te kunnen lezen. En daar is de kerstvakantie perfect voor. Want juist tijdens de donkere avonden waarop de kaarsjes branden, de verwarming lekker aan staat of de kachel brandt en kerstmuziek de kamer vult, kan je de tijd nemen om je lievelingsboek te voorschijn te halen en fijn nog eens van het verhaal te genieten.

4. Kom uit je leesdip.
Hoeveel je ook van lezen kan houden, soms zijn er van die momenten dat je gewoon even geen zin hebt om je in een boek te verdiepen. De nog-te-lezen-stapel met boeken wordt steeds hoger, maar het komt er gewoon niet van om lekker te gaan lezen. Of je begint wel in een boek, maar je komt er niet doorheen. Dat zijn allemaal symptomen van een leesdip. Maar gelukkig zijn er een aantal manieren om uit zo’n dip te komen, zodat je wel weer kan genieten van het lezen van een boek. Wil je weten hoe je die leesdip achter je kan laten? Klik dan hier en ga er in de kerstvakantie lekker mee aan de slag.

5. Verwen je zelf met een mooi boek uit de boekhandel.
Er is niet altijd een reden voor nodig om een nieuw boek te kopen, toch? Maar als je dan toch op zoek bent naar een goede reden, is dat zeker wel het feit dat het vakantie is. Want juist dan heb je de tijd om je te verdiepen in een mooi verhaal. Dus, ga naar de boekhandel, struin daar lekker rond en koop een nieuw boek. Zo kan jij in de kerstvakantie fijn een onbekend verhaal ontdekken.

Wat ga jij doen deze kerstvakantie?

Geplaatst in: Inspiratie | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden Sandra 22/12/2016

    Wat een leuk lijstje!

    Zelf heb ik vorige week een stapel van 6 boeken bij de christelijke boekhandel opgehaald, wat mijn stapel nog te lezen boeken op over de 30 brengt! Vanaf tweede Kerstdag heb ik twee weken vakantie en hoop ik, tussen alle andere plannen door, een heel eind te komen met al die boeken! Ik hoop ze nog eens allemaal gelezen te krijgen :o)

  • Beantwoorden mylemans marleen 22/12/2016

    danku voor de leuke mail ,geniet ervan ,heb gisteren 5 boeken gekocht ,liggen naast men leeszetel,heerlijk he liefs en fijne kerstdagen

  • Laat een reactie achter