7 boeken voor op je verlanglijstje

27/11/2014 | 2 reacties

verlanglijstWat betreft nieuwe boeken is het in de maand december rustig. De drukte van de herfst is weer voorbij en men richt zich alweer op het nieuwe jaar. Daarom lees je hier deze maand dan ook geen overzicht van verwachte boeken in december. Maar dit is wel het perfecte tijdstip om eens even op een rijtje te zetten welke boeken je écht op je verlanglijstje voor Sinterklaas moet zetten!

Als je zegt te houden van romans, zegt dat nog niet zo veel, omdat het zo’n breed begrip is. Op deze blog lees je over christelijke romans, maar ook daarbinnen bestaan nog weer een aantal genres waar de ene wel van houdt en die een ander niet zo leuk vindt. Daarom lees je in dit artikel over zeven boeken uit zeven verschillende genres, voor elk wat wils.

verlanglijstjeDe Regency
Hou je ervan om met een boek weg te dromen naar het verleden, naar de tijd van hoffelijkheid en etiquette, prachtige jurken, walsen en balzalen? Naar de tijd van jonkheren, koetsen en uitgestrekte landgoederen? Dan heb je zeker de boeken van Julie Klassen al wel gelezen. Steeds opnieuw neemt ze je mee naar die tijd en kan je uren wegdromen in verhalen vol fijne romantiek. Maar heb je ook het debuut van Carrie Turansky, ‘Highland Hall‘, al gelezen? Daarin komt de 27-jarige Julia Foster als gouvernante  te werken op het landgoed Highland Hall, waar ze vier verwende kinderen de nodige manieren moet bijleren en daarbij ook nog de heer van het landgoed, weduwnaar Sir William Ramsey, probeert te helpen om Highland Hall te redden van de ondergang. Dit boek geeft je gegarandeerd een avond vol leesplezier.

De trek naar het westenverlanglijstje
Vind je al die hoffelijkheid en etiquette eigenlijk maar niets? Dan is een verhaal wat zich afspeelt in Amerika rond 1850 ten tijde van de trek naar het westen misschien wel wat voor jou. Op de uitgestrekte vlakten van de lege prairies maakte zich men niet zo druk om etiquette. Daar had men te maken met hele andere zaken, zoals hard werken, het opzetten van een boerderij, rond zien te komen van weinig en te midden van de vele mannen ook nog een echtgenote te moeten vinden. Daarover gaat ‘Een bruid om van te houden‘ van Melissa Jagears. Everett Cline red het niet in z’n eentje als pionierend boer, maar nadat al drie postorderbruiden hem in de steek hebben gelaten, weet hij niet hoe hij nog een vrouw kan vinden. Maar dan waagt zijn buurvrouw achter zijn rug om nog een laatste poging en zorgt ze ervoor dat de mooie, welgestelde Julia Lockwood met de trein naar het verre Kansas afreist.. Dit dikke boek boeit tot en met de laatste bladzijde.

verlanglijstjeWarme familieverhalen
Hou je meer van warme familieromans die zich afspelen in het heden? Van verhalen waarin je je goed kan inleven en die bol staan van gevoelens, liefde, problemen en emoties? Dan zijn de boeken van Karen Kingsbury zeker wat voor jou. Na de succesvolle serie over de familie Baxter, volgde de serie over Katy en Dayne met de boeken ‘Beroemd‘, ‘Gevonden‘, ‘Vergeven‘, ‘Geliefd‘ en ‘Verbonden‘. Maar ook deze serie is al weer gevolgd door een nieuwe, genaamd ‘Samen onderweg’, waarin het verhaal van de familie Baxter en Katy en Dayne verder gaat. Deze serie bestaat tot nu toe uit ‘Dag van vreugde’, ‘Zomer van hoop’ en ‘Huis van herinnering’. Als je aan deze series begint, ga je van de personages houden en wil je absoluut weten hoe het met hen verder gaat.

Bijbel-historische verhalenverlanglijstje
Een heel ander genre is dat van Bijbel-historische romans. In de loop van de tijd zijn er al een heel aantal boeken verschenen die zich afspelen in de tijd van de Bijbel. Francine Rivers schreef bijvoorbeeld een aantal series over mannen en vrouwen uit de Bijbel en ook Lynn Austin brengt in een aantal van haar romans Bijbelverhalen tot leven. Als je van dit genre houdt, ben je vast wel bekend met die boeken. Maar heb je ook het onlangs verschenen boek ‘De tempeldief‘ van Stephanie Landsem al gelezen? Dit is binnen het genre van Bijbel-historische romans absoluut een must-read. Deze bijzondere roman over een arme jonge vrouw en een Romeinse centurion, die zich afspeelt tegen het decor van Jezus’ laatste periode van zijn omwandeling op aarde, is in staat je diep te raken en je stil te zetten bij pure genade. Dit boek is zeker een aanrader.

verlanglijstjeAmish romans
Het afgelopen jaar was voor de liefhebbers van Amish romans een topjaar. Van o.a. Beverly Lewis, Wanda Brunstetter en Tricia Goyer verschenen romans met het leven van eenvoud als decor. Ook Jolina Petersheim schreef een Amish roman, maar wel één die wat anders is dan de andere. ‘De verstotene‘ is namelijk een boek waarin het eenvoudige leven in een mennonitische gemeenschap niet geromantiseerd wordt. Het is een verhaal vol hypocrisie, spanning, minachting en buitensluiting. Maar toch ook een verhaal over liefde en vergeving. Dit bijzondere boek houdt je tot het einde geboeid.

Zuid-Afrikaverlanglijstje
Enkele maanden geleden vond de Week van de Afrikaanse roman plaats. De Zuid-Afrikaanse auteur Irma Joubert kwam twee weken naar Nederland en ging van boekhandel naar boekhandel om te vertellen over haar boeken. Uitgeverij Mozaïek bracht ook een nieuwe Zuid-Afrikaanse roman uit, namelijk ‘De lantaarnzwaaier‘. Het boek vertelt het verhaal van Sophie, die door haar vader gedwongen wordt om in stormachtige nachten op een hoge rots met een lantaarn te zwaaien, waardoor schippers in verwarring worden gebracht en uiteindelijk hun schip stuk slaat op de rotsen. Het is een bijzonder, boeiend en onvoorspelbaar verhaal, waarin je op een mooie manier meegenomen wordt in de oude legendes van Zuid-Afrika. Als liefhebber van Zuid-Afrikaanse romans kan je dit boek zeker waarderen.

verlanglijstjeSpanning
Soms heb je even genoeg gelezen over romantiek, fijne gevoelens en aardige mensen. Dan is het tijd voor wat anders, een verhaal wat harder en spannender is. Voor zo’n moment is een boek als ‘De getuige‘ van Josh McDowell perfect. Dit boek heeft namelijk wel wat weg van een thriller. Het is een boek waarin gewelddadige achtervolgingen, moord en spanning een grote rol spelen. Maar aspecten als vriendschap, liefde en geloof zijn hier een mooie tegenhanger van en maken het boek toch ook een roman. Dit boek wat even anders is dan anders, is een goede keuze als je gaat voor wat afwisseling.

En, welk genre is bij jou favoriet? Heb jij al een boek op je verlanglijstje staan?

Geplaatst in: Overig | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Beantwoorden Cora Verbruggen 27/11/2014

  Fijn , alle informatie die ik van je krijg.

  Zoeken in de bieb is er niet zoveel meer bij.
  Even in jouw “‘ wereld duiken”, en reserveren. Heerlijk’.
  Bedankt.

 • Beantwoorden mylemans marleen 27/11/2014

  bedankt zit te wachten op druk op de ketel Highland hall heb ik gelezen en beoordeeld bedankt weer voor de fijne mail

 • Laat een reactie achter