Aan zijn voeten – Tessa Afshar – ****

18/02/2016 | 1 reactie

aan zijn voetenStraatarm en rouwend om haar man komt Ruth aan in Israël. Haar enige hoop is dat ze genoeg voedsel kan verzamelen om haar schoonmoeder Noömi en zichzelf te behoeden voor de hongerdood. Maar God heeft een groter plan met haar leven.

Tussen alle mensen die haar behandelen als uitschot is er één man die haar nood ziet en hulp biedt. Deze Boaz kan zijn ogen niet van Ruth afhouden. Hij houdt zichzelf voor dat hij alleen maar zo vriendelijk is vanwege zijn familieband met Noömi, maar diep vanbinnen weet hij wel beter.

In Aan zijn voeten komt het Bijbelse verhaal van Ruth tot leven en word je meegenomen in haar leven. Op achttienjarige leeftijd ontmoet ze in haar vaderland Moab de vriendelijke Noömi, die haar uitnodigt om bij haar en haar zonen thuis langs te komen. Die uitnodiging verandert haar leven, omdat ze door Noömi kennismaakt met Machlon, haar toekomstige man. Maar belangrijker nog is dat ze door Noömi de God van Israël leert kennen.

aan zijn voeten

Zoals bekend uit het Bijbelverhaal komen de zoons van Noömi te overlijden en keert ze met Ruth terug naar Bethlehem. Ruth is een lieve, zorgzame en gevoelige jonge vrouw, die zich met hart en ziel inzet voor haar schoonmoeder. Hoewel ze nog jong is, is ze getekend door het leven en draagt ze een moeilijk verleden met zich mee. Maar ondanks dat is ze opgewekt en moedig en zoekt ze steeds weer naar de wil van God voor haar leven.

Wanneer Ruth samen met Noömi aankomt in Bethlehem, gaat ze aren lezen op de akker van Boaz. Hij is heel wat jaren ouder, een rijke man en net als Ruth getekend door het verleden. Tegelijkertijd is hij een van de weinigen die de Moabitische Ruth vriendelijk ontvangt en haar met zorg en sympathie omringt. En hoewel het onmogelijk lijkt, ontluiken al snel diepere gevoelens tussen hen beiden.

aan zijn voeten

Het maakt Ruth onrustig als ze merkt dat ze begint uit te kijken naar Boaz’ aanwezigheid en steeds meer om hem gaat geven. Haar verdriet om de afstand tussen hen beiden, zij een arme Moabitische weduwe en hij een rijke, gewaardeerde landheer, is tijdens het lezen duidelijk voelbaar. Maar ook Boaz’ verwarring en verlangen komen door de gebeurtenissen, gedachten en emoties in het verhaal duidelijk naar voren.

Doordat Aan zijn voeten is gebaseerd op het Bijbelverhaal over Ruth, weet je van te voren al hoe het af gaat lopen. Maar toch is dat niet vervelend en zorgen de zorgvuldig uitgewerkte personages, de afwisselende gebeurtenissen en de oprechtheid van hun gevoelens ervoor dat het verhaal boeiend blijft tot het einde. En hoewel de auteur zich ervan bewust is dat de beste manier om de Bijbel te bestuderen niet het lezen van een roman is, maar het origineel zelf, zorgt dit boek er wel voor dat het Bijbelse verhaal nog meer tot leven komt.

aan zijn voeten

Aan zijn voeten is een verhaal van geloof, hoop en liefde. Geloof in een onbekende God Die dichtbij wil zijn, hoop voor de toekomst en liefde tussen twee, op het oog, heel verschillende mensen. Het verhaal geeft je een inkijkje in Gods plan, waardoor onmogelijkheden tot mogelijkheden worden gevormd. Als je houdt van hoopvolle verhalen en Bijbelse romans, is Aan zijn voeten een goede keus.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: In the Field of Grace
Auteur: Tessa Afshar
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789029724555
aan zijn voeten

Verzenden
User Review
5 (1 vote)

Dit bericht bevat een affiliate link.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden mylemans marleen 19/02/2016

    bedankt voor de mail weer he ,deze niet voor mij heb zo mijn schrijfsrters he veel liefs

  • Laat een reactie achter