Altijd bij je – Karen Kingsbury – *****

28/01/2016 | 1 reactie

altijd bij jeTot voor kort was Tyler Ames een nationale honkbalheld, maar een ernstige blessure maakt een einde aan zijn glorierijke carrière. Nu wil hij niets anders dan zijn leven terug zoals het ooit was, maar op zijn weg naar nationale roem is hij iedereen van wie hij houdt, kwijtgeraakt. En dan keert ook zijn vriendin Sami Dawson hem de rug toe.

Een serie wonderlijke gebeurtenissen leidt Tyler naar een baan in een verzorgingshuis. Hier raakt hij bevriend met Virginia Hutcheson, een oude vrouw die aan Alzheimer lijdt. Vreemd genoeg lijkt zij de antwoorden te hebben op de vragen waar hij mee worstelt. Een team engelen heeft de missie om Tyler, Sami en Virginia weer nieuwe hoop te geven. Kunnen hun kleine en ogenschijnlijk weinig betekenisvolle daden verandering brengen?

Altijd bij je vertelt het verhaal van nationale honkbalheld Tyler Ames. Tyler is een fanatieke sporter, bij wie honkbal als sinds zijn jeugd voor alles gaat. Voor honkbal moet alles wijken, totdat hij een ernstige blessure oploopt en er niets van zijn toekomstbeeld overblijft. Door de moeilijkheden die hem vervolgens overkomen, komt hij zichzelf en zijn verleden keihard tegen en als lezer word je meegenomen in het intense proces wat hij vervolgens moet doormaken.

altijd bij je

Naast Tyler spelen er ook een heel aantal andere personages een belangrijke rol in het verhaal. Een van hen is de charmante Sami, die vanaf haar vijfde door haar grootouders werd opgevoed en door hun invloed altijd probeert te leven zoals het hoort. Maar hoezeer ze daarin ook haar best doet, het geeft haar het gevoel geven niet echt te leven. En dat gevoel wordt tijdens het lezen  van het verhaal perfect op je overgebracht.

Ook de 90-jarige Virginia Hutcheson gaat een aanzienlijke rol spelen in het leven van Tyler. Zijn komst naar het verzorgingshuis waar Virginia de laatste jaren van haar leven doormaakt, brengt hen samen en geeft hen beiden hoop. Op een heel natuurlijke manier gaan de gesprekken die ze samen hebben, leven en kan je je verdiepen in de hoop en genade die God geeft aan mensen die hun vertrouwen op Hem stellen.

altijd bij je

Toch is het meest bijzondere in dit verhaal wel de rol die engelen spelen in de levens van al deze personages. In de proloog word je meegenomen naar een vergadering in de hemel, waar een team engelen de speciale missie krijgt voor de levens van Tyler, Sami en een aantal andere betrokkenen. Twee engelen gaan naar de aarde, om daar veranderingen te bewerkstelligen en mensen weer bij God te brengen.

Het is voor het eerst dat Karen Kingsbury een boek heeft geschreven waarin de rol van engelen zo benadrukt wordt. Dat maakt Altijd bij je anders dan haar andere romans en het geeft dit verhaal een bijzondere dimensie. Vaak staan we maar weinig stil bij de manier waarop engelen bij de levens van mensen betrokken kunnen zijn, en daar maakt dit boek je bewust van.

altijd bij je

Hoewel Altijd bij je qua sfeer, schrijfstijl en wijze waarop de personages en hun levens beschreven worden, helemaal past bij Kingsbury’s andere romans, onderscheidt de aanwezigheid van engelen dit verhaal toch ook van de rest. Het maakt Altijd bij je bijzonder en intrigerend, maar ook warm en vol hoop, omdat zoals altijd blijkt dat God boven alles staat. Dit boek van Karen Kingsbury is, ook als je geen enorme liefhebber bent van haar boeken, absoluut een aanrader!

5

Informatie

Oorspronkelijke titel: Angels Walking
Auteur: Karen Kingsbury
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789029724388
altijd bij je

Verzenden
User Review
5 (1 vote)

Dit bericht bevat een affiliate-link. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden mylemans marleen 28/01/2016

    deze voor mij niet , moet ergens een keuze maken he liefs

  • Laat een reactie achter