Amish – Boekentips

27/06/2015 | 4 reacties

amishDeze week stond Wereldvanboeken.nl in het teken van de Amish. Maandag kwam er een recensie online van ‘De vroedvrouw‘ en donderdag kon je hier de recensie van ‘Thuis bij de Amish‘ lezen. Daarnaast kwamen er op Facebook een winactie voorbij. Maar natuurlijk kunnen ook boekentips deze week niet ontbreken en daarom vandaag voor jou een lijstje met mooie Amish romans, waarvan de recensies ook hier te vinden zijn. Onderaan het artikel kan je nog een lijstje vinden van auteurs die heel veel Amish romans op hun naam hebben. Kijk snel mee!

De verstotene – Jolina PetersheimAmish boekentips
Rachel Stoltzfus is tevreden met haar leven in een mennonitische gemeenschap, totdat ze ongehuwd zwanger raakt en het mikpunt wordt van roddel en spot. Ze weigert schuldbelijdenis te doen en verzwijgt de naam van de vader. Het gevolg is dat ze met de nek wordt aangekeken door de mensen van wie ze juist zoveel houdt. Wanneer haar tweelingzus Leah niet hersteld van een bevalling, geeft haar echtgenoot Rachel daarvan de schuld en als bisschop dwingt hij haar de gemeenschap te verlaten.
Wanneer het leven van Rachels kindje gevaar loopt, moet er een keuze worden gemaakt die de waarheid aan het licht brengt en voorgoed de levens zal veranderen van iedereen in Copper Creek.

amishDe vroedvrouw – Jolina Petersheim
1995. Beth Winslow heeft net de middelbare school afgerond en besluit draagmoeder te worden voor haar leraar en zijn vrouw. Als blijkt dat het kind mogelijk een afwijking heeft, vragen de ouders haar abortus te plegen. Beth vlucht de stad uit en zoekt onderdak bij Hopen Haus, een opvanghuis van de mennonieten voor ongetrouwde moeders.
2014. Rhoda, hoofd van het opvanghuis Hopen Haus, heeft al vele kinderen geboren zien worden. Maar nog steeds voelt ze bij elke aanblik van moeder en kind de pijn van een oud litteken. Heden en verleden komen samen als de tienermoeder Amelia bij haar aanklopt.

Marianna – Tricia Goyeramish
Deel 1 – Aan stille wateren
Om hun kinderen uit de buurt te houden van hun oudste broer Levi, die de Amish gemeenschap vaarwel heeft gezegd, besluiten Marianna’s ouders te gaan verhuizen naar het verre Montana. Marianna smeekt hun om in Indiana te mogen blijven. Tevergeefs. Haar droom valt in duigen. Maar in Montana wachten haar verrassingen.

Deel 2 – Langs bosrijke paden
Het leven in Montana vereist samenwerking, ook met Englische buren. Als Marianna mensen gaat helpen die anders zijn dan zij – en ook hulp van hen krijgt – ontstaat er tweestrijd in haar hart. Ze wordt heen en weer getrokken tussen Aaron en Ben, de vriendelijke Englishman die haar een leven met God laat zien dat ze nooit eerder gekend heeft. Aan wie moet Marianna haar hart geven? Welk offer vraagt God van haar? Haar tradities? Haar Amishgemeenschap?

Deel 3 – Dal van hoop
Marianna gaat terug naar Indiana om haar broer Levi en zijn vriendin Naomi te helpen. Er is een baby op komst en hun huwelijk moet voorbereid worden. Bovendien hoopt ze ook haar eigen huwelijk te plannen.
De maanden verstrijken, en geheimen die bevroren lagen in een winterse greep, beginnen te ontdooien. De waarheid over een kind en over een voorbije relatie komt aan het licht en Gods plannen ontvouwen zich. Is Marianna in staat te ontdekken waar – en bij wie – haar hart werkelijk thuishoort?

amishIn haar hart – Elizabeth Byler Younts
1945. In het ziekenhuis ontmoet verpleegster Christine Freeman Eli, een Amish jongen die vanwege zijn geloofsovertuiging niet wil vechten. Hun onverwachte vriendschap wordt al snel op de proef gesteld als een ontmoeting met een andere jongeman, Jack, Christines leven voor altijd verandert. Eli biedt aan haar mee te nemen naar zijn Amish gemeenschap en geeft haar zo de kans de situatie te ontvluchten.
Als Jack ontdekt waar Christine is, weerhoudt niets hem ervan haar daar weg te halen. Christine staat voor een allesbepalende keuze: zal ze haar vroegere dromen volgen of kiezen voor de Amish man die zijn hart aan haar verloren heeft?

De nieuwkomer – Beverly Lewisamish
Jennifer Burns staat bekend om haar voorliefde voor oude, ambachtelijke spullen. Diep in haar hart verlangt ze naar een minder gecompliceerd leven. De brieven van haar hartsvriendin Marnie Lapp, een jonge Amish vrouw, maken dat verlangen steeds sterker. Op een dag besluit Jennifer zich aan te sluiten bij de Amish gemeenschap van Hickory Hollow. Ze trekt in bij het gezin van Samuel en Rebecca Lapp, wordt kinderjuf en heeft algauw een stoet Amish aanbidders achter haar aanlopen. Maar hoezeer ze ook haar best doet, haar nieuwe Amish jurk kan haar oude leven niet bedekken. Zal ze ooit de rust vinden waarnaar ze zo verlangt?

Er zijn natuurlijk nog veel meer Amish romans, die de moeite waard zijn om te lezen! Hieronder vind je een lijstje van auteurs die allemaal veel Amish romans op hun naam hebben. In winkels, via Internet of in de bibliotheek zijn hun boeken zeker te vinden!

 • Wanda E. Brunstetter
 • Suzanne Woods Fisher
 • Beverly Lewis
 • Beth Wiseman
 • Cindy Woodsmall
 • Elizabeth Byler Younts

Ben jij een Amish fan? En waarom? En heb jij nog tips voor prachtige romans? Laat het hieronder weten!

Geplaatst in: Overig | Tags:
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Beantwoorden Kukkie 27/06/2015

  Sommige boeken van B. Lewis zijn beter dan andere.
  W.E. Brunstetter stopt haar eigen geloof in de Amish van de Oude Orde, terwijl in werkelijkheid de Oude Orde Amish leren dat geloofszekerheid onmogelijk is. Dan heeft een boek voor mij al snel afgedaan.

 • Beantwoorden Ria 27/06/2015

  De 3 boeken van Tricia Goyer vind ik de mooiste tot nu toe…
  Laatst las ik een Amish-roman over een vliegenier die het leger in ging, die was ook heel mooi. Knap de gevoelens beschreven, ik zal de titel zoeken, hebbes: De vleugels van de dageraad door Murray Pura
  Ook de serie de vroedvrouw, het kindermeisje, de bruid van de Amish door Leslie Gould , Mindy Starns Clark & Leslie Gould zijn het lezen waard!

 • Beantwoorden Ann s 27/06/2015

  Mary Ellis heeft ook een Amish trilogie geschreven, die heb ik in mijn boekenkast staan en die is nog zeer recent, ik heb hem nog niet gelezen maar ze lijken mij wel heel goed.
  bedankt voor de tips!

 • Beantwoorden Booklover65 29/06/2015

  Nieuwkomer Jolins Petersheim is een absolute topper. Waar de doorsnee Amish roman meestal overgeromantiseerd is schrijft Petersheim realistische en hartverscheurende (Mennonitische) romans in een prachtige stijl, over niet echt gemakkelijke onderwerpen. Absolute aanraders dus

 • Laat een reactie achter