Auteur: Tamera Alexander

07/04/2014 | 1 reactie

Tamera AlexanderZe omschrijft het fantastisch: “Stories are journeys, and each story I write is a journey for me.” Oftewel, verhalen zijn reizen en elk verhaal wat Tamera Alexander schrijft, is een reis voor haar.

De 52-jarige Tamera Alexander houdt zich al een heel aantal jaar bezig met het schrijven van boeken. In 1999 schreef ze haar eerste boek. Maar het begon allemaal al een aantal jaar eerder. Tamera kreeg van haar schoonmoeder een boek te leen. Haar schoonmoeder droeg haar op het boek echt te lezen. Dit was ze echt van plan, maar deed het niet. Op een gegeven ogenblik overleed plotseling haar schoonmoeder. Toen Tamera wat later haar boekenkast aan het afstoffen was, kwam ze het geleende boek weer tegen. Ze begon direct te lezen en kon niet meer stoppen. Ze ontdekte de christelijke boekenwereld en ontwikkelde een grote interesse in historische fictie.
Pas in 1999 kwam ze op het idee om zelf een boek te gaan schrijven. Nadat haar eerste boek uitkwam, verdiepte ze zich nog meer in de kunst van het schrijven. En dat hebben we gemerkt, want het  heeft geleid tot een mooie lijst boeken die door Tamera Alexander geschreven zijn.

Tamera schrijft voornamlijk series. De boeken die tot nu toe in het Nederlands verschenen zijn, zie je in de afbeelding hieronder:

boeken Tamera Alexander

Tamera Alexander staat bekend als een succesvolle schrijfster. In Amerika heeft ze met haar boeken ook al een heel aantal prijzen gewonnen. Maar dat is niet het doel wat ze voor ogen heeft.  Elk boek wat ze schrijft, brengt haar een stap dichter bij God. Haar verlangen is dan ook dat de lezers van haar boeken tijdens het lezen, net als zijzelf, een stap dichter bij Hem komen. “After all, it’s all about Him.”

De boeken die door Tamera geschreven zijn,  zijn verhalen vol van leven, drama, geloof, problemen en niet te vergeten, romantiek. Hier zegt ze zelf het volgende over in een interview: “ Ik houd van een goed liefdes­verhaal. En ik houd van geschiedenis. Ik heb altijd gewild dat ik door de tijd kon reizen en een blik in andere tijden kon werpen.

Veel romans gaan over een jongen die een meisje ontmoet, het meisje verliest en het meisje weer vindt. Dat vind ik saai. Ik wil meer. Alle karakters in mijn boeken moeten hun eigen reis afleggen. De held en de heldin van het verhaal komen niet samen als ze niet eerst God nodig hebben. En om ervoor te zorgen dat het boek vlees op de botten heeft, stop ik er subtiele geloofslessen in.

Tamera Alexander

Wat ik ook belangrijk vind, is dat het een mooi verhaal is. Lezers willen geraakt worden, willen met het boek even er tussenuit, op een soort minivakantie.

Een happy end met pasklare antwoorden hoeft voor mij niet. Niet elk karakter krijgt waar hij of zij voor bidt; dat is in het echte leven ook niet zo. Maar de hoofdpersonen van mijn boeken kiezen er uiteindelijk wel voor de weg te bewandelen die God wil dat ze gaan. Daarin zit de voldoening die ik de lezer aan het eind wil geven.”

De boeken van Tamera blijven boeien, omdat ze alles in zich hebben waar een echte romanliefhebber van houdt. Ze schrijft verhalen die absoluut in staat zijn om je mee te nemen naar een andere wereld. Wanneer je aan het lezen bent, ben je er inderdaad ‘even tussenuit’. En dat is toch wat boeken moeten bereiken?

Wil je het hele interview met Tamera lezen? Klik dan hier.

(Bronnen: tameraalexander.com, refdag.nl)

Geplaatst in: Auteurs | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden moonen germaine 04/02/2015

    jammer dat er niet meer in het nederlands vertaald zijn heb met veel plezier wat boeken gelezen

  • Laat een reactie achter