Baken van hoop – Jody Hedlund – *****

26/09/2016 | 3 reacties

baken van hoop1871, Eagle Harbor, Michigan. Als Tessa Taylor zich meldt al de nieuwe lerares in een mijnwerkersstadje in het noorden van Michigan, krijgt ze te horen dat ze rechtsomkeert moet maken. Er hoort een man voor de klas te staan, geen vrouw. Maar omdat de winter voor de deur staat en het te laat is om nog een nieuwe onderwijzer te vinden, mag Tessa blijven tot de lente.

Vastbesloten om zichzelf onmisbaar te maken voor de winter ten einde is, stort Tessa zich vol overgave op haar werk. Ondertussen proberen de kinderen van de vuurtorenwachter haar te koppelen aan hun rouwende vader. Tot Tessa’s verbazing toont zijn broer en assistent Alex Bjorklund ook interesse in haar. Terwijl de twee mannen haar het hof maken, bekruipt Tessa het akelige gevoel dat iemand haar in de gaten houdt.

Deze zomer verscheen het vervolg op De lichtwachter en Water en vuur, namelijk Baken van hoop van Jody Hedlund. Het is opnieuw een boek waarin een krachtige, moedige en mooie vrouw de hoofdrol speelt. Ditmaal is dat Tessa, een jonge vrouw die er alles voor over heeft om haar fouten uit het verleden achter zich te laten. Wanneer ze zich meldt als de nieuwe onderwijzeres in een mijnwerkersstadje hoopt ze dat dat het begin van een nieuwe start is.

baken van hoop

Maar niet alles verloopt even soepel, wat gelijk afwisseling in het verhaal brengt. De moeilijkheden die niet lang op zich laten wachten, brengen Tessa in contact met de knappe, humoristische en charmante vuurtorenassistent Alex Bjorklund. Al snel lijken de opbloeiende gevoelens tussen hen niet te ontkennen, maar dan is er ook nog Alex’ sympathieke broer Michael, een weduwnaar met twee kinderen, die juffrouw Tessa heel graag in hun leven zouden zien.

Al deze ontwikkelingen brengen een goede dosis romantiek in het verhaal, zoals we gewend zijn van Jody Hedlund. Het maakt het verhaal boeiend, de personages aantrekkelijk en de afloop onvoorspelbaar. Maar naast alle romantische perikelen zijn er nog genoeg andere problemen waar Tessa tegenaan loopt en mee om moet gaan. Het is interessant om te lezen hoe ze dat doet en hoe hieruit blijkt wat ze geleerd heeft van haar fouten in het verleden.

baken van hoop

Maar sommige problemen lijken ook voor Tessa te groot om op te lossen, zoals de angst van de bewoners van het stadje voor de schurk die er op wrede wijze de scepter zwaait, de intens koude winter en haar afkeer van vuurtorens. Het maakt het verhaal gecompliceerd, maar zorgt tegelijkertijd voor een goede afwisseling. En doordat diverse situaties gebaseerd zijn op waargebeurde voorvallen, krijgt het verhaal een mooie diepte.

Baken van hoop is dan ook weer een heerlijk verhaal om te lezen. De fijne personages, hun goed uitgewerkte karakters, de afwisselende gebeurtenissen en de rode draad van geloof, hoop en liefde maken het verhaal helemaal af. Het boek is prima los te lezen van de voorgaande delen en is absoluut een aanrader voor ieder die van liefde, romantiek, moed en historie houdt.

5

Informatie

Oorspronkelijke titel: Undaunted Hope
Auteur: Jody Hedlund
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2016
ISBN: 2789029725132
baken van hoop

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Beantwoorden Ann s 26/09/2016

  Dit boek heb ik gelezen en het is zeker een topper, was heel goed!
  Groetjes ann

 • Beantwoorden rita 26/09/2016

  ben ik het helemaal mee, eens heb het net uit , het is schitterend!!

 • Beantwoorden mylemans marleen 27/09/2016

  deze niet voor mij, ben gisteren nog meesterlijk schot en gevangen in een rode jurk geen afhalen, dus nog veeeeeel te lezen toch weer bedankt voor de leuke mail ,waar ik altijd naar uitkijk liefs

 • Laat een reactie achter