Band van liefde – Karen Kingsbury – ****

27/05/2015 | 0 reacties

Band van liefdeNa een tijd van grote verliezen, staat de familie Baxter nu voor een vreugdevol seizoen. Het CKT kijkt uit naar de eerste productie in het theater van Dayne en Katy Matthews en het beroemde koppel zelf bereidt zich voor op een nieuw hoofdstuk in hun leven: gezinsuitbreiding.

Bailey en Connor doen mee aan de audities voor de hoofdrollen in een musical, maar dan ontvangt Bailey tragisch nieuws over Cody dat zwaar op haar drukt.

Het plannen van de bruiloft met zijn vriendin Elaine maakt bij John Baxter en zijn kinderen veel los. Als de tijd is aangebroken om het Baxter-huis te verkopen, sluit de familie samen een bewogen periode in hun leven af.

John Baxters besluit om te trouwen met Elaine is het begin van een periode waarin dingen afgesloten worden. Het Baxter-huis moet verkocht worden en hij moet het verleden van hem en zijn overleden vrouw Elizabeth voorgoed een plekje geven. Tegelijkertijd is het ook een periode van een nieuw begin. Dayne en Katy krijgen hun eerste kindje en het Christelijke Kinder Theater gaat hun eerste productie draaien nu het theater een nieuwe eigenaar heeft. En in dit alles is er de band van liefde die hen allemaal samenbindt.

band van liefde

‘Band van liefde’ is het laatste deel in de serie over de Baxters en hun dierbaren. John Baxter, al zijn kinderen en kleinkinderen, Dayne en Katy en de Flanigans spelen ook hierin allemaal weer een rol. In verschillende verhaallijnen wordt er naar het einde toegewerkt. Periodes worden afgesloten en verhaallijnen worden afgerond. En de verhaallijn die dit toch wel het duidelijkst laat zien is die van John Baxter.

Je wordt meegenomen in zijn gedachten en gevoelens omtrent zijn aanstaande trouwdag met Elaine. Levensecht wordt zijn blijdschap, maar ook zijn onzekerheid en weemoed beschreven, als hij een nieuwe stap maakt en het verleden echt achter zich laat. En doordat met de trouwdag de verkoop van het huis samenhangt, vormt ook dat het einde van een bijzondere periode.

band van liefde

Verder spelen ook de problemen tussen John’s zoon Luke en zijn vrouw een rol. Die problemen maken het verhaal realistisch, het zijn problemen die tegenwoordig zoveel spelen. Tegenover die problemen staat de relatie tussen Dayne en Katy, die beter dan ooit is. Vooral als je de voorgaande boeken gelezen hebt, komt dit allemaal goed tot zijn recht.

Doordat dit boek echt een afsluiter is, is het wel behoorlijk voorspelbaar. Losse eindjes in het verhaal worden zoveel mogelijk afgewerkt en vaak weet je wel hoe dit gaat gebeuren. Tegelijkertijd is zo’n afsluitend boek zeker wel mooi om te lezen, omdat het echt de punt vormt achter alle boeken over de Baxters en de mensen om hun heen en er geen dingen onaf zijn.

band van liefde

‘Band van liefde’ is daarom een mooi boek om te lezen en met alle gevoelens, emoties en geloofsbelevingen ook echt weer een Kingsbury-boek. Wel komt het boek het beste tot zijn recht als je de andere delen van de serie ook gelezen hebt, dan kan je namelijk samen met de auteur de serie echt afsluiten. Als je nog geen genoeg kan krijgen van de Baxters, kan je nog verder lezen in de serie ‘Het witte doek’, die al enkele jaren geleden in Nederland verschenen is.

4

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Sunset
Auteur: Karen Kingsbury
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789029723954

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter