Over bergen heen – Charles Martin – *****

17/01/2018 | 2 reacties

Over bergen heenTwee mensen stranden door een dreigende storm op een vliegveld: Ben Payne is chirurg en wil zo snel mogelijk naar huis voor zijn werk, Ashley Knox staat op het punt om te trouwen. Een vlucht met een privévliegtuigje lijkt een uitweg te bieden. Maar als de piloot een hartaanval krijgt, storten Ben en Ashley midden in de Rocky Mountains neer.

Ashley raakt door de crash zwaargewond aan haar been. Ben komt er met een paar gekneusde ribben nog goed van af. Maar de sneeuw valt onafgebroken uit de lucht, de wind giert om het vliegtuigwrak en de temperatuur daalt. Als duidelijk is dat er geen hulp komt, beginnen Ben en Ashley aan de onmogelijke tocht over de met sneeuw bedekte bergen.

Over bergen heen is een boek van Charles Martin wat in 2010 ook al is verschenen. Maar omdat het boek onlangs verfilmd is, is het nu opnieuw uitgebracht. Het boek vertelt het verhaal van chirurg Ben Payne en Ashley Knox die elkaar ontmoeten op een vliegveld en vanwege een storm samen in een privévliegtuigje terecht komen. Vanaf het begin blijken beiden interessante personages te zijn en alleen dat al maakt nieuwsgierig naar de rest van het verhaal.

over bergen heen

En dat wordt nog meer als je leest dat het vliegtuigje neerstort, ver weg van de bewoonde wereld, in de bergen die bedekt zijn met sneeuw. Vanaf dat moment begint hun strijd om te overleven en moeten ze het gevecht aan met de intense kou, sneeuw en gebrek aan eten. Je wordt vanaf het begin in het verhaal gezogen en leeft met Ben en Ashley mee met alle moeilijkheden die ze tegenkomen.

En dat zijn er veel, want beiden zijn ook nog gewond geraakt bij de crash. Hierdoor zijn ze volledig afhankelijk van elkaar en wordt hun band snel hechter. Het is boeiend om te lezen hoe ze met elkaar omgaan en samenwerken, elkaar aanvullen en motiveren om door te gaan. En hoewel je merkt dat er langzaam gevoelens tussen beiden ontstaan, loopt het verhaal niet zoals je denkt en blijft het onvoorspelbaar tot het einde.

over bergen heen

Over bergen heen is een verhaal wat je niet meer los laat als je er eenmaal in begonnen bent. De personages zijn sympathiek, doorzetters en ongelooflijk moedig, de gebeurtenissen zijn heftig en intens, het verhaal is onvoorspelbaar en getuigt van moed, vertrouwen en hoop. Dit boek is dan ook een absolute aanrader om tijdens koude winteravonden heerlijk mee op de bank te kruipen.

5

Informatie

Oorspronkelijke titel: The mountain between us
Auteur: Charles Martin
Uitgeverij: Kok
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789029727167
over bergen heen

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Kok.

Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , , , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden Ann s 17/01/2018

    Het boek ga ik niet lezen, ik heb nog teveel boeken maar de film ga ik zeker kijken! Bedankt voor de tip, groetjes ann

    • Beantwoorden IK 22/04/2018

      @ ANN S, het boek is 100000x beter dan de film, echt geloof mij! Ik heb eerst het boek gelezen en ik was er zo door geraakt maar de film heeft me teleurgesteld, ze konden er zo iets moois van maken en dan doen ze dit…

    Laat een reactie achter