Beroemd – Karen Kingsbury – ***

27/03/2014 | 0 reacties

beroemd

Na zijn schokkende ontdekking in ‘Voor het leven’ (Familie Baxter, deel 5), keert de rijzende ster Dayne Matthews terug naar Hollywood. Terwijl hij de vragen over zijn verleden probeert te negeren, buigt hij zich over de casting van een nieuwe romantische film.

Het valt Dayne zwaar om de perfecte tegenspeelster te vinden, tot hij zich een acteertalent herinnert uit Bloomington: Katy Hart, die daar een kindertheater heeft opgezet. Als ze met glans door de auditie komt, moet ze kiezen tussen twee grote dromen – en tussen twee heel verschillende werelden.

John Baxter vraagt zich na het overlijden van zijn echtgenote af of hij ooit weer iets voor een andere vrouw zou kunnen voelen. Zijn dochter Ashley probeert hem brieven van haar moeder te ontfutselen omdat ze meer wil weten over haar achtergrond. Hoelang zal John zijn geheim voor Ashley verborgen kunnen houden?

Beroemd
In het eerste deel van de serie over Dayne Matthews ‘Beroemd’, leer je de persoon die kort voorkwam in deel 5 van de Baxter-serie goed kennen. Het is een zeer bekende en getalenteerde acteur die een luxe leven vol met vrouwen leidt, maar die ook een hot-item in de roddelbladen is en vaak lastiggevallen wordt door paparazzi-fotografen.

Ondanks dat zijn leven van de buitenkant perfect lijkt, worstelt de geadopteerde Dayne met grote vragen. Sinds hij heeft ondekt wie zijn biologische ouders zijn en hij zijn biologische moeder heeft ontmoet, kan hij dat niet meer loslaten. Hij weet dat hij de juiste keuze heeft gemaakt door zich niet aan zijn biologische familie kenbaar te maken. Want als hij dat zal doen, zullen zij een prooi worden van de paparazzi en dat wil Dayne niet laten gebeuren.  Maar hij kan het niet loslaten en hij verlangt ernaar om bij de familie te horen.

beroemd

Wanneer hij met zijn agent de cast voor een nieuwe romantische film samenstelt, herinnerd Dayne zich Katy Hart, de regisseur van het Christelijke Kinder Theater (CKT) in Bloomington, de stad van zijn biologische familie. Katy wordt uitgenodigd voor een auditie en wanneer zij de hoofdrol aangeboden krijgt, ontwikkeld zich van alles..

Daarnaast lees je ook nog over de verdrietige John Baxter die na de dood van zijn vrouw zijn leven weer op moet pakken. Zijn dochter Ashley wil graag de brieven van haar moeder lezen, maar John doet er alles aan om dat te voorkomen, omdat anders het grote goedbewaarde geheim openbaar zal worden..

Mijn mening
Na al een heel aantal boeken van Karen Kingsbury gelezen te hebben, ben ik nu begonnen aan de serie over Dayne Matthews. Deze serie bestaat uit 5 boeken en van elk boek zal een recensie verschijnen op mijn blog. Wanneer je de boeken al gelezen hebt, hoor ik graag van je wat jij ervan vindt!

Ik had de serie over de familie Baxter uit Bloomington al gelezen voordat ik aan deze serie begon en dat was wel handig. De serie over Dayne is wel los te lezen van de serie over de familie Baxter, maar het is fijner als de je Baxter-serie eerst gelezen hebt. Veel personen uit die serie komen namelijk terug in deze serie. En omdat Dayne in het laaste deel van de Baxter-serie een rol heeft gespeeld, is het leuker om te lezen hoe het verder met hem gaat wanneer je eerst die boeken hebt gelezen.

beroemd

In dit boek lopen de verhaallijnen van verschillende personen door elkaar. Je leest over Dayne, Katy, John Baxter en zijn dochter Ashley. Op verschillende momenten in het boek kruisen de verhaallijnen elkaar, maar nog niet zo dat gelijk alles opgelost is. Kort gezegd, in ‘Beroemd’ wordt Dayne nog niet hereningd met zijn biologische familie. Maar alles wijst erop dat dit in een van de volgende boeken wel gaat gebeuren. En daarom is dit boek absoluut niet spannend. Het is redelijk voorspelbaar, er gebeurd niet zoveel, alles wordt uitgebreid beschreven en daardoor is het een wat langzaam voortkabbelend verhaal. Een gevolg hiervan is wel dat je door wil blijven lezen, omdat je wil weten hoe de hereniging uiteindelijk zal uitpakken.

Net als in haar andere boeken heeft Karen Kingsbury de personages duidelijk neergezet. Je leest wat ze denken, waar ze mee worstelen en wat ze verlangen, maar ook over de dingen die hen belemmeren. Dit maakt dat je met hen meeleeft en met hen hoopt dat alles goedkomt.

beroemd

Het is interessant om te lezen over Dayne’s leven als acteur. Je leest vooral over de schaduwzijde van zijn carriére, bijvoorbeeld de constante aandacht van de paparazzi en dat maakt Dayne menselijker.

In dit boek speelt vooral de relatie tussen Dayne en Katy een grote rol. Er is sprake van romantiek en liefde, maar dat laat duidelijk het grote verschil tussen de werelden van Dayne en Katy zien.
Katy wordt weggezet als een sympathieke, getalenteerde, gelovige jonge vrouw die gemotiveerd is om al haar energie en talent in te zetten om het Christelijke Kinder Theater een succes te laten worden. En dat maakt het juist zo moeilijk, want de wereld van Dayne is zo heel anders. Je voelt met haar worsteling mee wanneer ze de hoofdrol aangeboden krijgtg en ze moet kiezen of ze hem wel of niet aanneemt.

beroemd

Voor Katy is het geloof in God erg belangrijk. Het is de motor waar ze op draait en waar ze haar kracht en liefde voor de jongeren van het CKT uit put. Het geloof in God is haar leidraad in het leven en het is mooi om te lezen hoe ze haar geloof in de praktijk brengt, juist wanneer het leven ingewikkeld wordt.

Al met al is ‘Beroemd’ wel een mooi boek om te lezen. Maar wanneer je op zoek bent naar een onvoorspelbare roman met veel gebeurtenissen, is dit niet het boek wat je moet lezen. Dit boek is prima geschikt om op de bank mee te ontspannen: het vertelt je meer over de wereld van het CKT, die van Hollywood, liefde, romantiek en geheimen. Dat lijken me interessante ingrediënten voor een serie en daarom wil ik ook de rest van de delen lezen.

Karen Kingsbury / Aantal sterren *** / € 19,99 / Originele titel: Fame  / Uitgeverij Voorhoeve

Geplaatst in: ***, Recensies | Tags: , , , , ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter