Bevrijdende liefde – Francine Rivers – *****

09/04/2015 | 6 reacties

Bevrijdende liefdeAls jong meisje werd Angel verkocht en misbruikt. Nu leeft ze als prostituee in het goudzoekersstadje Pair-a-Dice. Ze heeft geleerd om van mannen niets te verwachten dan leugens, bedrog en geweld. De enige kracht die haar in staat stelt te overleven, is de diepe haat die zij koestert tegen de mannen die haar hebben gebruikt.

Dan ontmoet zij Michael Hosea, een man die God wil gehoorzamen en bij alles zoekt naar Zijn wil. Michael Hosea geeft gehoor aan Gods roep om met Angel te trouwen en haar onvoorwaardelijk lief te hebben. Langzaamaan weet hij tot haar door te dringen, en ondanks haar verzet begint haar bevroren hart uiteindelijk te smelten. Maar niet iedereen is bereid Angel te vergeven en te vergeten wie zij was… Kan Angel werkelijk leren liefhebben – en haar verleden overwinnen? Of is er geen hoop voor een vrouw als zij?

Bijzonder
‘Bevrijdende liefde’, het bekende boek van Francine Rivers, gelezen door miljoenen. Het was voor mij één van de eerste christelijke romans die ik las en misschien wel het begin van mijn passie voor het lezen van dat soort romans. Vanaf het eerste moment dat ik las over Angel, wist ik dat dit een bijzonder boek was. En hoewel waarschijnlijk velen dit boek al gelezen hebben, kon ik de recensie ervan daarom niet laten ontbreken op mijn blog.

Bevrijdende liefde

‘Bevrijdende liefde’ neemt je mee in het verhaal van Angel, een prostituee in het goudzoekersstadje Pair-a-Dice. Om te overleven houdt ze vast aan haar diepe haat tegen de mannen die haar leven vernield hebben. Maar wanneer Michael Hosea van God de opdracht krijgt om met Angel te trouwen, verandert alles. Hij omringt haar met zijn onvoorwaardelijke liefde, en heel langzaam begint de hoge muur rondom Angels hart af te brokkelen. Maar haar verleden blijft haar achtervolgen en steeds weer moet Angel een keuze maken. Kiest ze voor de bekende, wrede, liefdeloze wereld waar ze zich kan verschuilen achter een hoog opgetrokken muur? Of durft ze zichzelf open te stellen voor warme, omhullende, onvoorwaardelijke liefde?

Angel en Michael
Angel is een kwetsbare en tegelijkertijd sterke jonge vrouw, met een vreselijk verleden. Doordat je vanaf haar jeugd meegenomen wordt in haar verhaal, zie je haar pijn achter haar sterke houding als mooie prostituee in het bordeel van Pair-a-Dice. Je begrijpt waarom ze vasthoudt aan haar haat tegen de mannen die haar gebruikt hebben, omdat je voelt dat dat haar enige manier is om te overleven. Het verleden, de gevoelens, gedachten en emoties van Angel geven het verhaal een diepe lading.

Bevrijdende liefde

Heel anders is Michael Hosea, de man die van God de opdracht krijgt om met Angel te trouwen. Je wordt meegenomen in zijn strijd tegen Gods boodschap, zijn uiteindelijk vervulling van de opdracht en zijn diepe, allesomvattende liefde voor Angel. Bijzonder is zijn puurheid en zijn verlangen naar heling van haar hart. Zijn geloof zet je stil bij je eigen geloof en vertrouwen in God en je eigen verlangen om Zijn wil te doen, of juist niet te doen.

Vanaf het moment dat Michael met Angel trouwt, staat de liefde centraal. Waar Angel in het begin haar hart stevig op slot houdt, kan het niet anders dan dat het langzaam smelt door de intense liefde van Michael. Hier laat het verhaal zien hoe mooi het huwelijk is, wanneer je je volledig open stelt voor de ander en je samen één bent, in alle opzichten. De ontwikkelingen tussen Angel en Michael zijn heel puur en door het verhaal heen voel je de liefde.

Bevrijdende liefde

Strijd en intense liefde
Maar doordat er ook mensen zijn die Angel niet kunnen vergeven, blijft de strijd in Angel woeden. En net als in het Bijbelse verhaal van de profeet Hosea, die in opdracht van God met een prostituee moest trouwen, blijft Angel worstelen met haar verleden. Deze worsteling en pijn komt tijdens het lezen binnen en laten je niet meer los. Tegelijkertijd is het bijzonder om te lezen hoe Michael omgaat met de keuzes die Angel maakt en hij haar niet laat gaan.

‘Bevrijdende liefde’ is een verhaal van een groot geloof, vurige hoop en intense liefde. Het is tragisch, indrukwekkend, ontroerend en boeiend tot op de laatste bladzijde. Volgens de auteur is het boek een geschenk van God, bedoeld om mensen te laten zien wie Jezus is en hoeveel hij van hen houdt. Als je dit boek nog niet gelezen hebt, is het zeker de moeite waard om dit alsnog te doen en je mee te laten nemen in het liefdevolle verhaal van Angel en Michael.

5

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Redeeming Love
Auteur: Francine Rivers
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2000
ISBN: 9789029722551
Verkrijgbaar als E-book
Bekijk op bol.com

Verzenden
User Review
3.5 (4 votes)

Dit bericht bevat Bol.com affiliate links. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Beantwoorden Belinda Augustinus 10/04/2015

  Ik heb ook genoten van dit boek. Ik heb hem ook graag doorgegeven aan de volgende lezers. De worsteling en daarna het vinden van het levensgeluk overgoten met de liefde van de Heer vond ik heerlijk om te lezen maar ook om te delen.

 • Beantwoorden Rachel Oostwouder 10/06/2015

  Ik hou van dit boek. Ik ben 15 jaar en op mijn 14e las ik dit boek. Ook voor mij het eerste christelijke roman dat ik las, en serieus, ik heb het boek ondertussen al 3 keer gelezen en ben nu ongelofelijk fan van Francine Rivers. Het is zo mooi om die strijd te lezen tussen Angel en haar gevoel en tussen haar en God. Mijn zus en ik zeggen vaak dat we pas willen trouwen als we een man zoals Michael hebben gevonden. Zijn prachtige, sterke en bemoedigende band met God is zo krachtig. Echt heel erg leuk om te lezen dat jij het ook zo’n mooi boek vond.

  • Beantwoorden Leendert 05/05/2020

   Hoi Rachel,

   Kan ik jouw instagram misschien krijgen, je snapchat is ook goed groetjes Leendert

 • Beantwoorden Annelies Tange 27/06/2015

  Wat een prachtig boek! Ik lees een boek niet vaak voor de 2e keer, maar deze wel. Een absolute aanrader; je mag deze niet missen!

 • Beantwoorden Lena 28/05/2019

  Rachel je hebt egt gelijk

 • Beantwoorden S. De Jong 16/01/2020

  Ik lees erg langzaam en doe altijd heel lang over het uitlezen van een boek, maar dit boek had ik in 6 dagen uit!! Ik kon en wilde gewoon niet meer stoppen met lezen! Het raakte me zo! Echt een aanrader!!!

 • Laat een reactie achter