Blind voor de liefde – Melissa Jagears – **

11/02/2016 | 3 reacties

blind voor de liefdeNeil Oliver is een man van weinig woorden en veel bezit. Wanneer hij te horen krijgt dat zijn afnemende gezichtsvermogen tot blindheid kan leiden, weet hij dat hij iemand nodig heeft aan wie hij zichzelf en zijn zaken kan toevertrouwen.

Helen Barker heeft twintig jaar al haar tijd gestopt in het opvoeden van de kinderen van haar zus. Nu de jongste het nest verlaten heeft, heeft ze weinig meer omhanden dan lezen en naaien met als enig lichtpuntje in haar bestaan de diepgaande gesprekken met Neil over de Bijbel of de preek. Als hij haar vraagt een verstandshuwelijk met hem aan te gaan, grijpt ze de kans om haar bestaan als oude vrijster achter zich te laten met beide handen aan, ondanks Neils teruggetrokken levensstijl.

Zullen beiden hun oude, vertrouwde gewoonten opzij kunnen zetten om erachter te komen hoe ze elkaar kunnen liefhebben als het delen van woorden en gevoelens niet zo vanzelfsprekend is?

Blind voor de liefde vertelt het verhaal van Neil Oliver en Helen Barker. Neil is een man die het liefst op zichzelf is, zijn eigen boontjes dopt en weinig praat. Hij is goed zakelijk onderlegd en zijn bedrijf is een succes geworden. Maar doordat hij last heeft van oogproblemen, kan hij niet meer alles in eigen hand houden. De keuze die hij daardoor maakt om Helen ten huwelijk te vragen, geeft zijn leven dan ook een ingrijpende wending.

blind voor de liefde

De 47-jarige Helen heeft haar hele leven in dienst van anderen gesteld en blijft als eenzame, oude vrijster over nu haar taak om voor de kinderen van haar zus te zorgen er op zit. Helen is een gevoelige, onzekere vrouw die haar toekomst somber inziet en Neil’s aanbod om met hem te trouwen komt voor haar als geroepen. Maar dat een huwelijk niet zomaar alles beter maakt, is iets waar ze gedurende het verhaal steeds meer achterkomt.

Het huwelijk van Neil en Helen is gebaseerd op een verstandige overeenkomst, die bijna zakelijk te noemen is. Hierdoor is er van romantiek in het verhaal dan ook geen sprake. Hun relatie blijft daarentegen juist langdurig op een oppervlakkig niveau, waar ze elkaar niet weten te treffen. Als lezer sta je hierdoor als het ware vanaf de zijlijn toe te kijken naar de pogingen van beiden om hun huwelijk toch succesvol te maken.

blind voor de liefde

Hoewel de novelle maar zo’n 100 pagina’s telt, wordt dit hele proces uitgebreid beschreven. Daarnaast gebeurt er qua actie niet zoveel, maar zijn des te meer woorden besteed aan beschrijvingen van gedachten en gevoelens. Dit zorgt ervoor dat de vaart uit het verhaal verdwijnt, waardoor het wat minder boeiend wordt.

Blind voor de liefde kan gezien worden als het vierde deel in de serie Onverwachte bruiden, maar past niet helemaal bij de sfeer, romantiek en spanning van de andere verhalen in de serie. Wanneer je De brief, Een bruid om van te houden, Een bruid op bestelling en Een bruid voor het leven hebt gelezen, moet je wat dat betreft je verwachtingen voor deze novelle dan ook eigenlijk wat bijstellen. Voor een kennismaking met de boeken van Melissa Jagears zijn de eerdere delen van de serie een goede keuze, maar wil je de serie toch helemaal afronden, zou je Blind voor de liefde kunnen lezen.

2

Informatie

Oorspronkelijke titel: Blinded by Love
Auteur: Melissa Jagears
Uitgeverij: Grace Publishing House
Jaar van uitgave: 2016
ISBN: 9789492234087

Verzenden
User Review
5 (1 vote)

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Grace Publishing House.

Geplaatst in: **, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Beantwoorden mylemans marleen 11/02/2016

  deze wil ik ook wel ,heb die andere delen ook ,maar nog ongelezen veel liefs en weer bedankt voor de leuke mail ,van rachel hauck heb ik vandaag afgehaald

 • Beantwoorden Ann s 21/02/2016

  Ik heb dit boekje juist uitgelezen en ik vond het HEEL goed!
  Blij dat ik het gelezen heb.

 • Beantwoorden Lise 22/05/2016

  Zojuist uit gelezen en ik vond het een goed verhaal! Inderdaad misschien niet helemaal passend bij de rest van de serie, maar ik vond het een mooi uitgewerkt verhaal en juist mooi dat dat de gedachten en gevoelens van de hoofdpersonages zo uitgebreid beschreven werden. En persoonlijk vond ik het wel een verademing dat er niet erg sprake was van uitgebreide romantische scène’s, weer eens wat anders!
  Blijf vooral doorgaan met je recensies, ik vind ze altijd erg leuk om te lezen! :)

 • Laat een reactie achter