Boekpresentatie ‘Op de vleugels van de wind’

03/12/2014 | 3 reacties

boekpresentatie

Vorige week donderdag 27 november was het zo ver! De boekpresentatie van ‘Op de vleugels van de wind’, geschreven door Dineke Epping. Door uitgeverij Kok werd een open uitnodiging verstuurd en zo kwam het dat ik erbij was, in de Oude Drentse Boerenherberg in Schoonoord.

We werden ontvangen met een koffie en gebak en langzamerhand stroomde het zaaltje vol. Rond 20.00 uur begon het officiële gedeelte en werd door de uitgever verteld hoe het proces van het ontwikkelen van ‘Op de vleugels van de wind’ was gegaan. Het manuscript wat Dineke in het voorjaar van 2014 opstuurde naar de uitgeverij bestond niet, zoals vaak, uit een paar hoofdstukken. Nee, ze stuurde een compleet verhaal in waar ze ongeveer drieënhalf jaar aan had gewerkt.

Bij de uitgeverij waren ze blij verrast toen ze het manuscript onder ogen kregen en vanaf toen ging het snel. Gesprekken met de uitgever volgden, een aantal dingen in het manuscript moesten aangepast worden, er kwam een drukproef binnen. Nogmaals werden de ruim 500 pagina’s gecheckt en toen was uiteindelijk het moment daar dat op 20 november de eerste exemplaren van het boek binnenkwamen.

10521652_650306271757693_5780854082099966644_n

De uitgever vertelde waarom ze zo enthousiast zijn over dit boek. Tot op dit moment werden de meeste historische romans vanuit Amerika naar Nederland gehaald. Ondanks dat er veel Nederlandse auteurs zijn, zijn er tot nu toe niet zulke historische romans van Nederlandse bodem verschenen. Dit boeiende en gedetailleerde boek van Dineke is daarom ook veelbelovend.

Toen Dineke zelf het woord kreeg, vertelde ze enthousiast over het proces van het schrijven van het boek en hoe ze geboeid werd door het onderwerp ‘emigratie’. Ze was benieuwd naar de achtergrond, motieven en doelen van mensen die alles achter lieten om de oversteek naar Amerika te wagen. Dat haar boek een historische roman zou worden, was voor haar geen moeilijke keuze, omdat ze die zelf ook altijd al het liefst las.

Op mijn vraag hoe ze het vol had gehouden om ruim drie jaar lang onderzoek te doen en aan een verhaal te schrijven, zonder te weten of het boek ooit uitgebracht zou worden, was Dinekes antwoord duidelijk. Ze kon gewoon niet stoppen met het verhaal voordat het af was. Ze was er zo mee bezig, het verhaal moest er gewoon uit, of het nu wel of niet uitgebracht zou worden.

boekpresentatieToen Dineke nog wat had verteld over het onderzoek wat ze voor haar boek had verricht, las ze nog twee gedeeltes voor. We maakten kennis met Jim en Katie, op het moment dat het schip, waarmee ze weken hadden gereisd, aankwam in New York. Ook kregen we wat te horen van Katie’s aankomst in het prachtige huis van haar penvriendin. Dit klonk zo veelbelovend dat ik het niet kon laten het boek aan te schaffen.

Na het officiële gedeelte was het tijd voor een signeersessie en zo vertrok ik met een gesigneerd exemplaar naar huis om in het weekend gelijk een begin te maken in ‘Op de vleugels van de wind’. De recensie van het boek is morgen te vinden op mijn blog.

Geplaatst in: Nieuws | Tags: ,
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Beantwoorden Antoinette 03/12/2014

  Leuk zo’n boekfeestje! Het is helemaal geen probleem om zo’n fantastisch boek binnen een week uit te hebben nietwaar?

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 03/12/2014

   Haha, binnen een week heb ik wel gered ja, 1 zondag lezen was genoeg om ‘m uit te lezen ;)

   • Beantwoorden Ann s 03/12/2014

    Bij bol com was er een inkijkexemplaar en na een paar bladzijden lezen was ik ook overtuigd en heb ik het boek besteld, bedankt weer voor de boekentip!
    Ben heel blij dat ik mail van uw site aankrijg, maakt mij attent op mooie boeken, zo heb ik een huis voor mijn hart ook ontdekt en ondertussen bijna gelezen.

  Laat een reactie achter