Boerendochters – Susan Anne Mason – ****

29/08/2016 | 3 reacties

boerendochtersBrianna en Colleen weten maar al te goed wat er van hun verwacht wordt: snel een zo gunstig mogelijk huwelijk sluiten zodat de toekomst van de boerderij van hun vader James O’Leary veiliggesteld wordt. Maar beide jongedames hebben zelf heel andere plannen.

Brianna, een stil en slim meisje, droomt van de universiteit. De levenslustige Colleen wil wel trouwen, maar dan alleen als de man die haar vader uitkiest aan haar hoge eisen voldoet. Wanneer Gilbert Whelan, hun voormalige stalknecht, geschoold terugkeert naar de boerderij en verre neef Rylan Montgomery de familie met een bezoekje vereert, moeten alle O’Leary’s hun verwachtingen bijstellen.

Als de boerderij op een faillissement afstevent, legt hun vader steeds meer druk op Brianna en Colleen. Kunnen ze aan zijn grip ontsnappen en hun eigen dromen waarmaken?

Boerendochters van Susan Anne Mason vertelt het verhaal van twee jonge vrouwen, Brianna en Colleen. Deze zussen, ieder met een heel verschillend karakter, hebben één ding gemeen. Hun vader wil namelijk dat ze zo snel mogelijk trouwen met een goede partij. Maar de vrouwen hebben zelf andere plannen voor hun toekomst en juist daarin komen de verschillen in hun karakter duidelijk naar voren.

boerendochters

Brianna is een rustige, bedachtzame en intelligente jonge vrouw, die heel graag wil studeren aan de universiteit. Daar tegenover staat Colleen, die met haar vrolijkheid en enthousiasme erg uitbundig overkomt, maar tegelijkertijd wat geraffineerd is. Deze karakterverschillen bepalen grotendeels het verloop van het verhaal, doordat beide vrouwen in situaties terechtkomen waarin ze belangrijke keuzes moeten maken.

Van grote invloed hierop zijn de twee jonge mannen die het leven van de zussen binnenkomen. De aantrekkelijke en serieuze Rylan staat aan de vooravond van zijn priesterschap en kan daar absoluut geen ontluikende liefde bij gebruiken. Maar ook de sympathieke Gilbert heeft genoeg zaken aan zijn hoofd, die de kans op liefde bijna onmogelijk maken. Al deze personages en de ontwikkelingen tussen hen, maken het verhaal boeiend, zodat je graag door wil lezen om te ontdekken hoe het afloopt.

boerendochters

Maar naast alle gebeurtenissen op het gebied van de liefde, komt in Boerendochters ook het, soms harde, leven op een boerderij aan de orde. Zorgen om geld, aandacht voor paarden en de belangrijke invloed van de Ierse roots van de familie vormen het decor van deze roman. Hierdoor is het verhaal interessant en afwisselend.

Al met al is Boerendochters een boeiend verhaal, wat door de diverse personages, hun verschillende karakters en omstandigheden wordt versterkt. Wel hadden een aantal belangrijke gebeurtenissen, vooral tegen het einde, wat verder uitgewerkt kunnen worden. Desondanks is het een redelijk gedetailleerd verhaal, met een interessant Iers decor, wat veelbelovend is voor de boeken die nog zullen volgen in deze serie.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: Irish Meadows
Auteur: Susan Anne Mason
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2016
ISBN: 9789029724999
boerendochters

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van christelijke webshop Kameel.nl.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Beantwoorden Ann s 29/08/2016

  Dit lijkt me een heel mooi boek, komt op mijn lijstje, groetjes ann

 • Beantwoorden Hannie Snels 31/08/2016

  Dit lijkt mij echt een boek dat ik graag lees. Ik wil het dan ook snel gaan lezen.

 • Beantwoorden mylemans marleen 31/08/2016

  lijkt me heel mooi ga hem bestellen liefs

 • Beantwoorden Nobel hart - Susan Anne Mason - **** - Wereld van boeken 04/09/2017

  […] is het tweede deel in de serie over de Ierse immigrantenfamilie O’Leary. In het vorige deel, Boerendochters, vestigde Rylan Montgomery zich in Amerika en in dit boek komen zijn broer Gabe en zus Maggie […]

 • Laat een reactie achter