Bruid in het maanlicht – Laura Frantz – ***

29/05/2017 | 2 reacties

Bruid in het maanlichtTemperance Tucker redt zich uitstekend in het ruige, uitgestrekte en nog niet in kaart gebrachte grensgebied van Kentucky, 1777. Ze kan zich snel uit de voeten maken, schiet altijd raak en misschien nog wel het belangrijkste: ze zwijgt over vroeger.
Maar het verleden wordt een probleem als ze de taak krijgt om de knappe Sion Morgan door het gebied te leiden. Sion zit helemaal niet te wachten op een vrouwelijke gids, en daarbij draagt hij ook een geheim met zich mee. Hun vertrouwen in elkaar wordt op de proef gesteld terwijl ze samen door Kentucky reizen en vele gevaren moeten trotseren.
Er ontstaat een voorzichtige liefde tussen Temperance en Sion. Maar is hun band sterk genoeg om de wildernis te overleven?

De moedige, zelfredzame en doortastende Temperance Tucker, oftewel Tempe, runt samen met haar familie een herberg langs de Shawnee River. Het is een perfecte rustplaats voor kolonisten die door de wildernis trekken en voor Tempe een heerlijke plek om eindeloos door de ruige bossen te kunnen struinen. Je merkt vanaf het begin dat Tempe een ongewone jonge vrouw is, met veel durf en doorzettingsvermogen, hoewel ze de ellende uit het verleden maar niet achter zich kan laten.

bruid in het maanlicht

Op een van haar tochten door het bos komt ze een knappe vreemdeling tegen, die een groepje landmeters door het woeste gebied leidt. Door omstandigheden kruist haar weg steeds weer met deze Sion Morgan, een aantrekkelijke, maar stugge man. Als ze uiteindelijk de taak krijgt Sion en de landmeters verder door de gebied te gidsen, is de spanning door die samenwerking bijna te proeven.

Tempe en Sion hebben namelijk beide een krachtige persoonlijkheid, waardoor ze met elkaar botsen en zich tegelijkertijd tot elkaar aangetrokken voelen. Ondertussen moeten ze enorme fysieke inspanningen leveren, omgaan met de lastige landmeters en kaarttekenaars en voortdurend alert zijn op vijandige, gewelddadige indianen. Dit alles maakt het verhaal enerverend en zorgt ervoor dat je met de personages meeleeft.

bruid in het maanlicht

Toch duurt het een tijdje voordat het verhaal op gang komt en gaat het verhaal tegelijkertijd wat snel, waardoor op sommige momenten diepgang ontbreekt, terwijl de situaties zich daar wel goed voor lenen. Desondanks krijg je door alles wat er zich afspeelt wel een goed beeld van de prachtige, onontgonnen natuur, maar ook van de grote gevaren en angst voor indianen, waar de kolonisten mee moesten omgaan.

Bruid in het maanlicht is een boek waarin Laura Frantz je opnieuw charmeert met de mooie, uitdagende en uitputtende kanten van het pioniersleven. Tijdens het lezen word je, hoewel het even duurt, geboeid door de krachtige personages, zware omstandigheden, grote geheimen en een vleugje romantiek. Dit boek past dan ook prima bij de rest van Frantz’s romans.

3

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: A Moonbow Night
Auteur: Laura Frantz
Uitgeverij: Kok
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789029726450
bruid in het maanlicht

Verzenden
User Review
5 (1 vote)

Dit boek heb ik ontvangen van Kameel.nl

Geplaatst in: ***, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden Ann s 29/05/2017

    Ik heb dit boek pas gelezen, ik heb ervan genoten maar het was niet het beste boek dat ik al gelezen heb, groetjes ann. Nu ben ik bezig in het boek voorbij de horizon van jody hedlund, tot nu toe een heel leuk boek.

  • Beantwoorden Ann s 29/05/2017

    Ik kijk ook erg uit naar het nieuwe boek van dineke epping dat uitkomt in september.

  • Laat een reactie achter