Cover-match #1

03/09/2015 | 2 reacties

cover-matchVeel van de christelijke historische romans die wij hier in Nederland lezen komen oorspronkelijk van over de Oceaan. In Amerika verschijnt titel na titel, waarvan er veel iets later ook in Nederland te verkrijgen zijn. Maar is het je al eens opgevallen dat de boeken niet altijd met dezelfde cover in Nederland verschijnen, als waarmee ze oorspronkelijk zijn uitgegeven? In dit artikel staan zes mooie covers voor jou op een rijtje: drie oorspronkelijke en de drie daarbij horende Nederlandse covers. Kijk mee!

cover-match

Een sluier van parels – MaryLu Tyndall
In 1811 is Charleston, West Virginia, een stad vol immigranten. Een van hen is Adalia, een weggelopen slavin die een baan heeft gevonden als doktersassistente. Ze prijst zichzelf gelukkig dat haar huid zo licht is dat niemand haar werkelijke afkomst vermoedt.
Als Morgan, de zoon van een rijke plantage-eigenaar, zijn oog op haar laat vallen en haar introduceert in zijn wereld vol glamour, staat Adalia in tweestrijd. Ze wil niets liever dan zich door Morgan laten meevoeren, maar vindt het een vreselijke gedachte dat ze zich te midden van slavendrijvers bevindt. Bovendien zijn veel vrouwen jaloers en achterdochtig. Wat als haar geheim ontdekt wordt?
Uitgeverij: Voorhoeve / Jaar van uitgave: 2013 / ISBN: 9789029721813 / Klik hier voor de recensie

cover-match

De overtocht – Gina Holmes
Op de dag dat Jenny Lucas zwanger het ouderlijk huis verlaat, neemt ze zich stellig voor om er nooit meer terug te komen. Maar het leven verloopt niet altijd zoals je dat zelf voor ogen hebt. Want zes jaar later is ze ongeneeslijk ziek en keert ze noodgedwongen terug naar Tullytown om iemand te vinden die na haar dood voor haar dochtertje wil zorgen.
Wordt het haar vader, met wie ze geen woord meer gewisseld heeft sinds haar vertrek, of haar jeugdliefde David, die niet eens weet dat hij een kind heeft? Terwijl ze worstelt met deze onmogelijke beslissing, moet Jenny vrede sluiten met zowel haar verleden als met het naderende einde- en ze heeft nog maar een paar maanden de tijd.
Uitgeverij: Voorhoeve / Jaar van uitgave: 2011 / ISBN: 9789029795845 / Klik hier voor de recensie

cover-match

De dochters van de meestersmid – Laura Frantz
Silas is in de leer bij de meestersmid Liege Lee in New York. Nog een paar maanden en dan mag hij zichzelf ook meestersmid noemen. Hij is vastbesloten daarna naar het westen te trekken. Maar Liege ontdekt de uitzonderlijke kwaliteiten van Silas en doet er alles aan om hem te houden. Wat wellicht kan helpen is dat Silas wel gecharmeerd is van de beide dochters van Liege. Maar voor wie zal hij kiezen: de zachtaardige, diepgelovige Eden of de slimme, levendige Elspeth?
Uitgeverij: Voorhoeve / Jaar van uitgave: 2013 / ISBN: 9789029722209

Ondanks dat er wel wat overeenkomsten te vinden zijn, verschillen de covers behoorlijk van elkaar qua stijl en vormgeving. Welke hebben jouw voorkeur, de oorspronkelijke of de Nederlandse covers?

Geplaatst in: Covers | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden Ann s 04/09/2015

    Mijn voorkeur gaat uit naar de originele covers, ik denk dat die ook de goedkeuring van de auteurs hebben…

  • Beantwoorden mylemans marleen 13/01/2016

    originele covers duidelijk mooier

  • Laat een reactie achter