Cover-match #2

12/11/2015 | 9 reacties

coverVeel van de christelijke historische romans die wij hier in Nederland lezen komen oorspronkelijk van over de Oceaan. In Amerika verschijnt titel na titel, waarvan er veel iets later ook in Nederland te verkrijgen zijn. Maar is het je al eens opgevallen dat de boeken niet altijd met dezelfde cover in Nederland verschijnen, als waarmee ze oorspronkelijk zijn uitgegeven? In dit artikel staan zes mooie covers voor jou op een rijtje: drie oorspronkelijke en de drie daarbij horende Nederlandse covers. Kijk maar mee. 

cover

Verdwaalde ster – Francine Rivers
1950. Ezekiel Freeman herinnert zich nog als de dag van gisteren dat hij Abra vond, een klein meisje, te vondeling gelegd onder een brug in zijn woonplaats Haven. Hij heeft haar zien opgroeien tot een schoonheid, maar weet dat er onder die prachtige buitenkant een diep litteken schuilgaat dat haar kwetsbaar maakt. Zo kwetsbaar dat ze zich liet verleiden door de praatjes van een knappe jongen die haar meetrok in de glamourwereld van Hollywood. Nu is Abra Lena Schott de meest aanbeden artiest op het witte doek sinds Marilyn Monroe. Ze heeft snel geleerd wat er verwacht wordt van een ambitieuze jonge vrouw als zij, maar ook dat er voor roem een hoge prijs betaald moet worden. Ze heeft al haar schepen achter zich verbrand om te komen waar ze nu is, maar eigenlijk wil ze het liefst weer terug naar huis.
Uitgeverij Voorhoeve / Jaar van uitgave: 2014 / ISBN: 9789029722759 / Klik hier voor de recensie

coverDe tempeldief – Stephanie Landsem
Nissa is een arme Joodse vrouw met een scherpe tong. Alleen dankzij Mouse, de beste dief van de Jeruzalem, lukt het haar om te overleven. Intussen zit de Romeinse centurion Longinus haar op de hielen. Hij heeft maar een doel: de dieven grijpen die de markt onveilig maken zodat hij eindelijk het door hem gehate Galilea kan verlaten. Onverwacht zijn Nissa en Longinus beide getuige van de arrestatie, het proces en de kruisiging van Jezus Christus. Wat ze zien, verbaast hen. Waarom geneest deze man iedereen om hem heen, maar doet hij niets om zichzelf te redden? Is de genade waarover hij spreekt echt of een valse belofte? En wat als hij de waarheid spreekt?
Uitgeverij Voorhoeve / Jaar van uitgave: 2014 / ISBN: 9789029723756 / Klik hier voor de recensie

cover

Spoorloos – Deborah Raney
Wat is je gelofte waard als je vrouw van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn? Als zijn vrouw Jill hem op een morgen, na twintig jaar huwelijk, een kus geeft voor hij de deur uitgaat, heeft Mitchell nog geen idee dat zijn leven die dag voorgoed zal veranderen. Bij zijn thuiskomst treft hij een leeg huis aan en uren later heeft hij nog steeds niets van Jill gehoord. Omdat het politieonderzoek nergens toe leidt, roept Mitchell de hulp in van Jills vriendin Shelley. Terwijl zij samen verder zoeken naar aanwijzingen, wordt hun vriendschap steeds hechter.
Uitgeverij Voorhoeve / Jaar van uitgave: 2013 / ISBN: 9789029721998

Welke covers hebben jouw voorkeur? 

Geplaatst in: Covers | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Beantwoorden Betty Boot 12/11/2015

  De Engelse covers vind ik het mooist.

 • Beantwoorden Ann s 12/11/2015

  Inderdaad

 • Beantwoorden Annelies 12/11/2015

  Ik vind de originele covers het mooist.

 • Beantwoorden Grace 12/11/2015

  De Engelse, vooral die van Rivers past bij het verhaal. Andere twee nog niet gelezen, toekomst literatuur ;-)

 • Beantwoorden Ria 13/11/2015

  Geef mij maar de originele covers!

 • Beantwoorden Wendie 14/11/2015

  Waarom worden de originele covers niet gebruikt hier in Nederland?

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 14/11/2015

   Volgens mij is een belangrijke reden dat een cover het Nederlandse publiek aan moet spreken en dan kan het zijn dat een cover die niet helemaal aansluit bij de Nederlandse stijl, veranderd wordt. Maar als ik de reacties hier lees, lijken de Amerikaanse covers vaak een betere keus ;)

 • Beantwoorden mylemans marleen 19/11/2015

  voor mij de engelse covers ook hoor

 • Beantwoorden mylemans marleen 19/11/2015

  sorry en amerikaanse

 • Laat een reactie achter