Cover-match #5

08/12/2016 | 6 reacties

cover-matchVeel van de christelijke historische romans die wij hier in Nederland lezen komen oorspronkelijk van over de Oceaan. In Amerika verschijnt titel na titel, waarvan er veel later ook in Nederland te verkrijgen zijn. Maar is het je al eens opgevallen dat de boeken niet altijd met dezelfde cover in Nederland verschijnen, als waarmee ze oorspronkelijk zijn uitgegeven? In dit artikel staan zes mooie covers voor jou op een rijtje: drie oorspronkelijke en de drie daarbij horende Nederlandse covers. Kijk maar mee!

cover-match #5

De sprong van Rose – Kristy Cambron
Met weinig meer dan haar gezonde verstand en een sigarendoosje met waardevolle bezittingen, laat de jonge Mable alles achter om haar dromen te volgen. Op de Wereldtentoonstelling in Chicago ontmoet ze de circusdirecteur John Ringling, die haar inwijdt in een compleet nieuwe wereld.
Een kwart eeuw later, in de roerige jaren ’20, reist Rosamund Easling naar Amerika, als een laatste avontuur voordat ze moet trouwen. Als ze Mable ontmoet en de glitter en glamour van het podium proeft, wil ze niets liever dan deel uitmaken van het Ringling Brothers’ circus. Alles lijkt deze twee vrouwen voor de wind te gaan, tot een dramatisch ongeluk hun toekomst en geluk op het spel zet.
Uitgeverij: Voorhoeve / Jaar van uitgave: 2016 / ISBN: 9789029725798

cover-match #5

Dochters van de kust – Lynn Austin
Holland, Michigan, 1897. De Nederlandse immigrante Geesje de Jonge blikt terug op haar aankomst in Amerika, vijftig jaar geleden. Diep verborgen gevoelens en herinneringen komen boven, zoals die aan haar ware liefde.
Verderop neemt de 22-jarige Anna Nicholson een kamer in een luxe resort om de breuk met haar verloofde te boven te komen. Een storm roept herinneringen op aan een oude nachtmerrie uit haar kindertijd, en doet haar twijfelen aan haar toekomstdromen. Ze raakt bevriend met een student die wat bijverdient in het hotel en stort haar hart bij hem uit. Zowel Geesje als Anne heeft geen idee van de verrassing die hun te wachten staat voor het einde van de zomer.
Uitgeverij: Voorhoeve / Jaar van uitgave: 2016 / ISBN: 9789029725682

cover-match #5

Volg mij voorbij de bomen – Lori Benton
1757. Op de dag dat Fort William Henry valt, is majoor Reginald Aubrey buiten zichzelf van verdriet. Zijn zoon, pasgeboren, sterft in de armen van zijn slapende moeder. Als Reginald een moeder ziet met tweelingbaby’s van wie er één een lichte huidskleur heeft, verwisselt hij de baby met het lijkje van zijn eigen zoontje. Tot zijn opluchting heeft zijn vrouw niets in de gaten, maar hij kan niet voorkomen dat de waarheid jaren later boven water komt als de broers onverwacht worden herenigd.
Uitgeverij: Voorhoeve / Jaar van uitgave: 2016 / ISBN: 9789029725224

Welke covers spreken jou dit keer het meeste aan?

Geplaatst in: Covers | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Beantwoorden Christine Ferket 08/12/2016

  De mooiste cover is van het boek: Volg mij voorbij de bomen. Dat is mijn idee!

 • Beantwoorden mylemans marleen 08/12/2016

  allen links voor mij ,de engelse zijn altijd mooier, liefs marleen
  ik vind deze zelfs bijna lelijk, alle drie ,doet mij deze zeker niet kopen ,want ik vind de kaft altijd het eerste wat aantrekt ,de andere boeken van u site vond ik wel mooi, mag toch eerlijk zijn he ,liefs en weer bedankt en al een fijne december gewenst

 • Beantwoorden Marieke 09/12/2016

  Ik vind de oorspronkelijke voorkant bij alle drie de boeken mooier en aantrekkelijker.

 • Beantwoorden Berdien 09/12/2016

  Ik vind van de eerste 2 series de Nederlandse cover het mooist, en van de derde de Amerikaanse.

 • Beantwoorden B Boot-Huiberts 12/12/2016

  Alle drie de Amerikaanse voorkant.

 • Beantwoorden rennie krol 12/12/2016

  Alle drie de Amerikaanse voorkant, al hoewel…..ik let er nooit op en recensies zijn in het Nederlands.
  Ik koop tenslotte het boek in de Nederlandse taal…..inhoud is voor mij het belangrijkste.

 • Laat een reactie achter