Covermatch #4

24/03/2016 | 3 reacties

coverVeel van de christelijke historische romans die wij hier in Nederland lezen komen oorspronkelijk van over de Oceaan. In Amerika verschijnt titel na titel, waarvan er veel later ook in Nederland te verkrijgen zijn. Maar is het je al eens opgevallen dat de boeken niet altijd met dezelfde cover in Nederland verschijnen, als waarmee ze oorspronkelijk zijn uitgegeven? In dit artikel staan zes mooie covers voor jou op een rijtje: drie oorspronkelijke en de drie daarbij horende Nederlandse covers. Kijk maar mee!

 

cover

Samen over de blauwe bergen – Lori Benton
Als een daad van dapper verzet zegt Tamsen Littlejohn op een dag vaarwel tegen haar leven met haar strenge stiefvader en het huwelijk dat hij voor haar gearrangeerd heeft. Omdat het onverantwoord is om alleen te reizen, vraagt ze de mysterieuze pionier Jesse Bird haar te begeleiden over de Blue Ridge Mountains. Haar rijke aanbidder, Ambrose Kincaid, is ervan overtuigd dat ze ontvoerd is en gaat haar achterna, in het gezelschap van Tamsens vastberaden stiefvader.
Uitgeverij: Voorhoeve / Jaar van uitgave: 2015 / ISBN: 9789029724128 / Klik hier voor de recensie

cover

Bevrijdende liefde – Francine Rivers
Californië, 1850. De om haar schoonheid geroemde Angel verwacht niets van mannen dan leugens en geweld. Als jong meisje werd zij verkocht en misbruikt en later gedwongen om haar lichaam te verkopen. De enige kracht die Angel in staat stelt om te overleven is de diepe haat die zij koestert. Dan ontmoet ze Michael Hosea, een man die God wil dienen en bij alles zoekt naar Zijn wil. Hij gehoorzaamt aan Gods roep om met Angel te trouwen en haar onvoorwaardelijk lief te hebben. Langzaam trotseert Michael al Angels bittere verwachtingen en ondanks haar verzet begint haar hart uiteindelijk te smelten. Maar niet iedereen is bereid om Angel te accepteren. Als een ultieme beproeving van haar respect voor Hosea en haar prille geloof in God doemt er uit het verleden een demon op die zij onder ogen zal moeten zien en… overwinnen.
Uitgeverij Voorhoeve / Jaar van uitgave: 2000 / ISBN: 9789029722551 / Klik hier voor de recensie

cover

De bruidsjurk – Rachel Hauck
Nadat haar vriend Tim haar een aanzoek heeft gedaan, vindt Charlotte in een doos met afgedankte kleren een prachtige vintage bruidsjurk. Ze weet meteen dat dit de jurk is die ze op haar bruiloft zal dragen. Maar waar komt hij vandaan?  Ze begint een zoektocht naar de geschiedenis van de bruidsjurk; een welkome afleiding van haar liefdesleven nu ze twijfelt of een huwelijk met haar verloofde Tim wel de juiste stap is. Een voor een leert ze de vrouwen kennen die de jurk hebben gedragen. Emily in 1912, Mary Grace in 1939, Hillary in 1968.
Uitgeverij: Voorhoeve / Jaar van uitgave: 2014 / ISBN: 9789029722919 / Klik hier voor de recensie

Welke covers spreken jou dit keer het meeste aan?

Geplaatst in: Covers | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Beantwoorden mylemans marleen 24/03/2016

    de twee bovenste links, rachel hauck rechts die ik heb veel liefs

  • Beantwoorden Ann s 25/03/2016

    Samen over de blauwe bergen heb ik gelezen, het was een erg goed boek, maar ik vind de Amerikaanse cover veel mooier.

  • Beantwoorden Berdien 25/03/2016

    2 bovenste rechts, en de derde de linker

  • Laat een reactie achter