Covermatch #6

26/06/2017 | 8 reacties

covermatchVeel van de christelijke historische romans die wij hier in Nederland lezen komen oorspronkelijk van over de Oceaan. In Amerika verschijnt titel na titel, waarvan er veel later ook in Nederland te verkrijgen zijn. Maar is het je al eens opgevallen dat de boeken niet altijd met dezelfde cover in Nederland verschijnen, als waarmee ze oorspronkelijk zijn uitgegeven? In dit artikel staan zes mooie covers voor jou op een rijtje: drie oorspronkelijke en de drie daarbij horende Nederlandse covers. Kijk maar mee!

covermatch

Vijf dagen op Skye – Carla Laureano
Andrea Sullivan doet haar werk als hospitality consultant met plezier, maar ze ziet als een berg op tegen haar nieuwste opdracht: het binnenhalen van een grote klant in Schotland. Het eiland Skye overtreft al snel haar verwachtingen en misschien valt die klant ook wel mee..
De keuken betekent alles voor chef-kok James MacDonald, maar na zes restaurants, vier kookboeken en een tv-programma, is hij de kritiek die samengaat met het leven als publiek persoon meer dan zat. Hij huurt een consultant in om hem te helpen het hotel van zijn familie nieuw leven in te blazen. Als zij een knappe, intelligente vrouw blijkt te zijn, die zich overigens niet laat imponeren door zijn succes, wil hij niets liever dan haar voor zich winnen.
Uitgeverij: Voorhoeve / Jaar van uitgave: 2016 / ISBN: 9789029724951

covermatch

Dierbaar – Deborah Raney
Ook al is ze aangetrouwde familie, Bree Cordel Whitman voelt zich thuis bij Grant, Audrey en hun kinderen. Haar echtgenoot Timothy Whitman is omgekomen in Afghanistan en als ze tijd doorbrengt met zijn familie, voel het alsof ze dicht bij hem is. Zo houden ze samen de herinnering aan Timothy levend. Maar het is nu vijf jaar geleden dat ze weduwe werd en het is tijd om door te gaan met haar leven. Ze voelt zich schuldig omdat ze verlangt naar nieuwe liefde. Toch blijft ze erover dromen, in het bijzonder over één man: Drew Brooks. Maar hoe kan ze op zijn avances ingaan als ze daarmee haar familie pijn doet?
Uitgeverij: Voorhoeve / Jaar van uitgave: 2016 / ISBN: 9789029725378

covermatch

Het woud van Emberwilde – Sarah Ladd
Zolang ze zich kan herinneren verzet de knappe Isabel zich tegen de strenge regels van Fellsworth School. Ook nu ze geen leerling meer is, maar lerares, doet ze haar best een fijne plek te creëren voor de leerlingen, onder wie haar zusje Lizzie, voor wie ze zorgt sinds haar vaders dood. De komst van een vreemdeling met nieuws over onbekende familieleden zet Isabels wereld op zijn kop. Op uitnodiging van hun nieuwe familie, reizen Isabel en Lizzie naar Emberwilde, een uitgestrekt landgoed met een mysterieus bos, omgeven door folklore en onheilspellende geruchten. Al snel komt ze in een delicate dans met twee knappe mannen terecht, die allebei naar haar hand dingen. Te midden van het geflirt, gaat ze op zoek naar de waarheid over haar verleden – diep verborgen in Emberwilde Forest – die haar toekomst zal bepalen.
Uitgeverij: Voorhoeve / Jaar van uitgave: 2017 / ISBN: 9789029725262

Soms verschilt het behoorlijk en soms zijn de verschillen minimaal. Welke covers spreken jou het meeste aan?

Geplaatst in: Covers | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Beantwoorden E bakker. 26/06/2017

  Toch de oorspronkelijke .

 • Beantwoorden B Boot-Huiberts 26/06/2017

  De oorspronkelijke zijn het mooist.

 • Beantwoorden Ferket Christine 26/06/2017

  Ik vind de oorspronkelijke covers het mooist!

 • Beantwoorden Catharina 26/06/2017

  Ik vind de ‘Nederlandse’ van ‘5 dagen op Skye’ wel aantrekkelijk (een echte zomerroman zo) maar meestal zijn de originele covers toch het mooist. Je zou die van ‘Het hart op de lippen’ van Deeanne Gist eens moeten vergelijken. Dezelfde dame maar op de Nederlandse cover lijkt ze kort zwart haar te hebben ! Dat kan echt niet in 1893 ! Zonde… de originele is zo mooi…

 • Beantwoorden Lise 26/06/2017

  Meestal vind ik de originele het mooist, maar bij deze 3 vind ik toch echt de Nederlandse covers mooier!

 • Beantwoorden Sandra 28/06/2017

  De originele covers vind ik mooier. Hoewel de Nederlandse cover van ‘Dierbaar’ in dit geval ook wel mijn goedkeuring kan krijgen. Persoonlijk snap ik niet zo goed waarom de covers altijd moeten worden veranderd. Ik ben blij dat er ook boeken zijn waarbij dat niet gebeurd (zoals die van Beverly Lewis, Julie Klassen en Jolina Petersheim, bijvoorbeeld).

 • Beantwoorden Annemarie 28/06/2017

  De eerste 2: de originele. De laatste heeft de Nederlandse mijn voorkeur, mysterieus

 • Beantwoorden Anneke de Vries 28/06/2017

  Ik word denk ik saai! Ook de oorspronkelijke voorkant! Ben benieuwd naar de boeken!

 • Laat een reactie achter