Covermatch #3

13/01/2016 | 1 reactie

cover-matchVeel van de christelijke historische romans die wij hier in Nederland lezen komen oorspronkelijk van over de Oceaan. In Amerika verschijnt titel na titel, waarvan er veel iets later ook in Nederland te verkrijgen zijn. Maar is het je al eens opgevallen dat de boeken niet altijd met dezelfde cover in Nederland verschijnen, als waarmee ze oorspronkelijk zijn uitgegeven? In dit artikel staan zes mooie covers voor jou op een rijtje: drie oorspronkelijke en de drie daarbij horende Nederlandse covers. Kijk maar mee. 

cover-match

Huis vol geheimen – Terri Blackstock
Op het eerste gezicht is Cape Refuge gewoon een klein, vredig eiland in de Atlantische Oceaan vlak voor de kust van Savannah. Het is een plek waar mensen die vermoeid zijn of problemen hebben zich kunnen terugtrekken om weer tot zichzelf te komen. Niets lijkt de rust op het eiland te kunnen verstoren, tot Wade en Thelma Owens op wrede wijze om het leven worden gebracht. Heeft hun dood iets te maken met de plannen van de gemeente om hun opvanghuis te sluiten? Of heeft de fikse ruzie die Jonathan Cleary – de schoonzoon van het echtpaar – vlak voor de moord met Owens had tot dit drama geleid?
Uitgeverij Voorhoeve / Jaar van uitgave: 2008 / ISBN: 9789029718639

cover-match

Zoeken naar Daisy – Jody Hedlund
Michigan, 1880. In de houthakkerskampen bij het stadje Harrison schieten de bordelen en saloons als paddenstoelen uit de grond, maar daar laat Lily Young zich niet door afschrikken. Als assistente van een fotograaf probeert ze door gesprekken met houthakkers een spoor te vinden van haar zestienjarige zusje Daisy dat weggelopen is van huis. Connell McCormick wil de houthandel van zijn vader tot nog grotere hoogten brengen en sluit zijn ogen voor het morele verval in de kampen. Het hartverscheurende verhaal van Lily doet hem echter inzien dat er iets gedaan moet worden aan het geweld en de corruptie die Harrison al jaren in hun greep houden. Maar zijn gevoel voor rechtvaardigheid zou hen beiden weleens veel kunnen kosten..
Uitgeverij Voorhoeve / Jaar van uitgave: 2013 / ISBN: 9789029721363 / Klik hier voor de recensie

cover-match

De erfenis van Rose – Kristen Heitzmann
Als de mooie Italiaanse Carina diGratia wordt bedrogen door haar geliefde, ontvlucht ze gekrenkt haar familie en geboortegrond. Ze verruilt de zonnige heuvels van Californië voor het kleine mijnwerkersstadje Crystal, honderden kilometers verderop. Het plaatsje in de Rocky Mountains is een geliefde plek voor goudzoekers en biedt alles wat God verboden heeft: corruptie, vijandschap, seksuele uitspattingen en een zucht naar rijkdom. In deze plaats moet de beschermd opgegroeide Carina op eigen benen leren staan. In de hele stad zijn slechts twee mannen die haar lijken te willen helpen: de succesvolle advocaat Berkley Beck en een mysterieuze vagebond met de naam Quillan Shepard. Maar allebei hebben ze een dubbele agenda. Carina is oud genoeg om zeker te zijn van haar eigen kracht, maar jong genoeg om te worden overrompeld. Zal ze op tijd de waarheid ontdekken en zichzelf kunnen beschermen?
Uitgeverij Barnabas / Jaar van uitgave: 2008 / ISBN: 9789085200918

Welke covers spreken jou het meeste aan?

Geplaatst in: Covers | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden mylemans marleen 13/01/2016

    vind de engelse of amerikaanse versie altijd veeeeel mooier ,bedankt weer voor de leuke mail

  • Laat een reactie achter