Dag van vreugde – Karen Kingsbury – ***

30/04/2015 | 2 reacties

dag van vreugdeGedurende de voorbereidingen voor hun grote dag groeien Dayne Matthews en Katy Hart steeds dichter naar elkaar toe. Maar de spanning stijgt als ze ervaren hoe lastig het is om hun bruiloft geheim te houden voor de paparazzi. Kunnen ze nog wel genieten van hun bruiloft?

John Baxter geniet van het idee dat zijn oudste zoon dichterbij komt wonen, maar het aanstaande huwelijk zet hem ook aan het denken over iets waar hij nu niet langer omheen kan: hij koestert gevoelens voor zijn beste vriendin Elaine. Hoe zullen zijn kinderen daarop reageren?

Cody Coleman moet na een alcoholoverdosis vechten voor zijn leven. Alleen een wonder kan hem nog redden, zowel fysiek als mentaal.

Ondanks de moeilijkheden, twijfels en heftige gebeurtenissen is het moment gekomen dat Dayne en Katy hun bruiloft kunnen gaan plannen. Maar dat zoiets niet niks is als je een beroemde en geliefde acteur bent, ontdekken ze al snel. De paparazzi blijft hen achtervolgen. Hoe ver moeten ze gaan om hun privacy te waarborgen?

Dag van vreugde

Het eerste deel uit de Samen Onderweg-serie neemt je verder mee in het liefdesverhaal van Dayne Matthews en Katy Hart. Het verhaal gaat verder waar deel vijf van de Dayne Matthews-serie gebleven is, het moment dat Dayne eindelijk bij zijn familie thuisgekomen is. ‘Dag van vreugde’ is dan ook een feest van herkenning, want alle personen uit de Baxter-serie en de serie over Dayne en Katy hebben ook in dit verhaal weer een plekje.

In ‘Dag van vreugde’ staat de komende bruiloft van Dayne en Katy centraal, maar spelen daaromheen ook nog allerlei dingen in de andere gezinnen. John Baxter ontdekt dat zijn gevoelens voor zijn beste vriendin Elaine langzaam maar zeker veranderen en natuurlijk spelen zijn kinderen hier een rol in. Het Christelijke Kinder Theather gaat weer nieuwe voorstellingen geven en daarnaast krijgt ook de familie Flanigan het nodige te verduren als hun pleegzoon Cody met een alcoholoverdosis in het ziekenhuis beland. Al deze gebeurtenissen zorgen voor voldoende afwisseling in het verhaal.

Dag van vreugde

En dat is ook wel goed, want in ‘Dag van vreugde’ ontbreken de spanning en problemen een beetje. Er gebeuren wel een aantal dingen, maar het verhaal kabbelt voornamelijk rustig voort. Een echt dieptepunt bestaat niet, maar wel wordt langzamerhand toegewerkt naar een hoogtepunt, de bruiloft van Dayne en Katy. En vooral als je alle voorgaande delen over hen gelezen hebt, is het geweldig om te lezen over hun sprookjesachtige bruiloft.

Zoals in alle boeken van Karen Kingsbury speelt ook in dit boek het geloof weer een grote rol. Op een goede manier in het verhaal verweven blijkt uit alles het vertrouwen in God, het geloof in Hem en de kracht van het gebed. Het is mooi om te lezen hoe de families het geloof betrekken in hun dagelijkse leven. En ondanks dat het soms wat Amerikaans aandoet, is het iets om even over na te denken.

Dag van vreugde

‘Dag van vreugde’ is een boek vol van nieuw begin. Maar het is tegelijkertijd duidelijk het eerste boek van de laatste serie over de Baxters en de mensen om hun heen. Als liefhebber van de voorgaande series is het de moeite waard om ook nog aan dit verhaal te beginnen. Je kan een fijn Kingsbury-verhaal verwachten, zonder al te veel pijn, verdriet en moeilijkheden. Als je nog geen afscheid wil nemen van de Baxters, Dayne en Katy en de Flanigans, begin dan nog maar aan deze serie, ‘Samen Onderweg’.

3

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Sunrise
Auteur: Karen Kingsbury
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2014
ISBN: 9789029722834

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Geplaatst in: ***, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Beantwoorden Willemieke 30/04/2015

  Een prachtig boek! Ik heb tot nog toe alles gelezen van deze series! Ik kijk uit naar deel 4 van dèze serie!
  Ook hoop ik dat de boeken van Bailey Flanigan in het nederlands vertaald worden zodat ik die kan lezen! Ik zag die nml. op de site van bol.com staan in het zuid-afrikaans.
  De Baxter serie, de serie van Dayne Matthews en deze serie zijn echt zo ontzettend mooi en realiteit! Ik kan er geen genoeg van krijgen!

  • Beantwoorden Mariëtte 30/04/2015

   Deel 4 van de serie is al uit Willemieke! ‘k Heb hem gelezen, vond het een echte afsluiter van de Baxter-serie maar wel de moeite waard!!

  Laat een reactie achter