Een dame van aanzien – Kristi Ann Hunter – ****

15/11/2017 | 3 reacties

een dame van aanzienJuffrouw Amelia Stalwood woont dan wel in Londen in het herenhuis van haar afwezige voogd, maar ze heeft nog nooit iemand van adel ontmoet, en haar nauwste vrienden zijn geen aristocraten maar bedienden. Bij toeval komt ze in aanraking met de familie Hawthorne en hun pas tot geloof gekomen vriend Anthony, markies van Raebourne, en zij nemen haar op in hun wereld. Maar net als ze wat meer zelfvertrouwen begint te krijgen en zelfs vermoedt dat Anthony meer dan gewone belangstelling voor haar heeft, wordt ze overrompeld door een wending in haar situatie die met veel gemene roddels gepaard gaat. Zal ze haar reputatie kwijtraken als de wereld die haar nog maar net geaccepteerd heeft, haar de rug toekeert? Of kan ze vertrouwen op de vrienden die als familie voor haar geworden zijn, en op de man die haar hart veroverd heeft?

Een dame van aanzien van Kristi Ann Hunter is een novelle die geschreven is als inleiding op de Hawthorne House serie. In dit boek maak je kennis met de nuchtere, eenvoudige Amelia Stalwood, die wel in een herenhuis woont, maar niet bij de adel hoort. Het is interessant om te ontdekken hoe dit mogelijk is en het maakt je nieuwsgierig naar Amelia’s handelen op het moment dat ze in contact komt met mensen uit de hogere kringen.

Een dame van aanzien

Op een bepaald moment maakt ze kennis met leden van de familie Hawthorne en met een vriend van die familie, Anthony, markies van Raebourne. Het is leuk om te lezen hoe de wat verlegen Amelia omgaat met de strenge etiquette waar ze tijdens het theedrinken, diners en bals mee geconfronteerd wordt. Tegelijkertijd geven die situaties je een goed beeld van de tijd waarin het verhaal zich afspeelt, namelijk Engeland in de 19e eeuw.

Het contact met Anthony brengt hele nieuwe gevoelens bij Amelia naar boven. En hoewel hun eerste ontmoetingen wat ongemakkelijk zijn, bloeit er langzaam iets tussen hen op. Je leest hierbij ook gedeeltelijk vanuit het perspectief van Anthony, waardoor je ook een goed beeld krijgt van zijn gedachten en emoties. Dat is vooral boeiend op het moment dat Amelia door een roddel in een lastig parket wordt gebracht.

een dame van aanzien

Door die lastige omstandigheden komen mooie aspecten zoals vriendschap, eerlijkheid en vergeving aan de orde en dat zorgt voor een diepere laag in het korte verhaal. Hierdoor voelt het verhaal af, hoewel het ‘maar’ zo’n 180 pagina’s telt. Deze novelle is een goede introductie op de rest van de serie, omdat je op een fijne manier kennis maakt met de personages. Een dame van aanzien leest makkelijk weg en maakt nieuwsgierig en dat is voor een roman altijd goed.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: A Lady of Esteem
Auteur: Kristi Ann Hunter
Uitgeverij: Grace Publishing House
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789492234278
een dame van aanzien

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Grace Publishing House.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Beantwoorden Ann s 15/11/2017

    Deze ligt hier klaar om te lezen, ik ben ook erg benieuwd naar de serie! Groetjes ann

  • Beantwoorden Catharina 15/11/2017

    Die ga ik bestellen ! En als het bevalt een hele serie om naar uit te kijken ! :-)

  • Beantwoorden Catharina 13/03/2018

    Helaas vond ik hem nogal tegen vallen. Wel aardig maar toch niet goed genoeg om straks de rest aan te kopen.

  • Laat een reactie achter