Danklied – Deborah Raney – ****

12/06/2017 | 1 reactie

dankliedLink Whitman is niet gelukkig met zijn leven. Hij baalt van zijn baan en als de volgende Whitman-bruiloft zich aandient, beseft hij dat hij als enige van zijn familie ongetrouwd is. Maar dan rijdt hij bijna een klein meisje aan en ontmoet hij haar prachtige tante, Shayla.
Shayla heeft al haar hele leven moeten schipperen tussen twee werelden. Haar moeders blanke familie heeft geen goed woord over voor haar en haar Afro-Amerikaanse vader, en haar vaders familie heeft haar pas na een lange tijd geaccepteerd. Shayla’s leven wordt gekenmerkt door verantwoordelijkheid voor verschillende familieleden, die het geen van allen makkelijk hebben.
Link en Shayla lijken in de verste verte niet op elkaar met hun culturele verschillen en hun eigen kijk op de samenleving. Kunnen ze die verschillen aan de kant schuiven en liefde een kans geven?

Danklied is het vijfde deel in de serie over het bed & breakfast Chicory Inn. Net als in de vorige delen, Dochterlief, Draagkracht, Droomwens en Dierbaar, speelt ook in deze roman één van de leden van het gezin Whitman de hoofdrol. In dit boek gaat het om de sociale, impulsieve en sympathieke Link die ondertussen als enige vrijgezel in het gezin is overgebleven en niet meer tevreden is met zijn leven.

danklied

Maar zijn voorspelbare leventje komt behoorlijk op de kop te staan als hij de aantrekkelijke, zorgzame en vriendelijke Shayla tegenkomt. Zijn ontmoeting met haar verloopt behoorlijk stormachtig, net als het vervolg van hun contact. Dat maakt het verhaal afwisselend en plezierig om te lezen. En doordat je grote gedeeltes van het verhaal ook vanuit Shayla’s perspectief leest, krijg je een goede inkijk in haar leven, gedachten en gevoelens.

In dit alles is ze een totale tegenpool van Link, omdat haar leven bol staat van de verantwoordelijkheid, het zorgen voor anderen en de worsteling met haar Afro-Amerikaanse cultuur. Maar juist die verschillen tussen hen maken het verhaal boeiend en zorgen voor een goede diepgang. Daarnaast geeft het je een duidelijk beeld van de moeilijkheden en het racisme waar Afro-Amerikanen in Amerika nog steeds mee te maken hebben.

danklied

Net als in de vorige delen van de serie speelt ook in dit verhaal de familie Whitman een belangrijke rol. De familieavonden op dinsdag brengen steeds weer de hele familie samen en dat geeft sfeer en warmte aan het verhaal. Als je de andere delen ook gelezen hebt, ken je de personages al en leef je nog meer met hun mee. Maar ook als Danklied je eerste kennismaking met de familie is, word je tijdens het lezen gevangen door hun onderlinge gezelligheid en liefde.

Danklied is het laatste deel in de Chicory Inn-serie en net zo boeiend als de voorgaande delen. Het blijft leuk om te lezen hoe het met elk lid van het gezin Whitman gaat en Danklied is een goede afsluiting hiervan. De grote verschillen, afwisselende en humoristische gebeurtenissen en de warmte in het verhaal maken het boeiend en zorgen voor een aantal fijne, ontspannen uurtjes leesplezier.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: Home At Last
Auteur: Deborah Raney
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 9789029726313
danklied

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van Kameel.nl.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden Ann s 13/06/2017

    Dit is niet zo mijn genre, dus deze ga ik aan mij voorbij laten gaan. Groetjes ann
    Later deze maand verschijnt het nieuwe ( tweede ) boek van Susan Anne mason.

  • Laat een reactie achter