De brief – Melissa Jagears – *****

23/06/2014 | 1 reactie

In deze novelle maak je alvast kennis met een aantal personages uit Melissa Jagears’ debuut-roman ‘Een bruid om van te houden’ , waarvan donderdag de recensie is te lezen.

De briefDex Stanton heeft nooit veel tijd gehad om boekenwijsheid op te doen. Hij was te druk met het zorgen voor zijn familie. Nu hij naar het westen gaat, hoopt Dex zelf een gezin te stichten. Helaas loopt zijn poging om een postorderbruid te krijgen op niets uit; de bruid in spe drijft zelfs de spot met zijn vreselijke spelling. Hoewel hij beslist niet wil dat Rachel Oliver ontdekt hoe dom hij is, heeft hij hulp nodig en zij is de slimste vrouw van het stadje.

Rachel Oliver is drie jaar in het stadje blijven hangen, dagdromend over Dex Stanton, maar nu heeft ze er genoeg van. Als hij zo dwaas is een brief naar een bedrijf voor postorderbruiden te schrijven, moet hij dat zelf weten. Maar als ze Dex bijles gaat geven, beseft ze dat ze hem eigenlijk nog niet wil opgeven.

De tijd begint te dringen. Kunnen twee van de koppigste mensen uit het stadje hun trots opzij zetten om de liefde te vinden?

 Mijn mening
Deze novelle van 120 bladzijden is bedoeld om je kennis te laten maken met een nieuwe serie van een nieuwe auteur. De Amerikaanse Melissa Jagears is begonnen aan een serie over postorderbruiden, en ‘Een bruid om van te houden’ is het eerste deel in deze serie ‘Onverwachte bruiden’.

De brief

“Zij-leefden-nog-lang-en-gelukkig-verhalen over postorderbruiden zijn geliefd bij lezers van historische fictie. Maar de werkelijke verslagen laten zien dat hun avonturen verre van probleemloos waren. Zelden trouwden ze met de man voor wie ze gekomen waren, en als dat wel gebeurde, ontstonden vaak grote problemen. (…) Ook al waren postorderhuwelijken onconventioneel en riskant, toch waren er bruiden die liefde en geluk vonden.”

In de novelle ‘De brief’ speelt het interessante onderwerp ‘postorderbruiden’ op de achtergrond een rol. Het is de aanleiding voor het verhaal over Dex Stanton en Rachel Oliver. Je leest hoe Dex zijn schaamte opzij zet en Rachel Oliver, die hij al jaren bewondert, om hulp vraagt. En terwijl je leest over verborgen gevoelens, onzekerheid, schaamte en liefde, wordt je meegenomen in een heerlijk verhaal.

De brief

De karakters van de personages zijn realistisch en niet alles wat ze doen is perfect. Dat maakt hen ‘echt’ en zorgt ervoor dat je jezelf goed in hen kan inleven en je hun gedachten en keuzes begrijpt.

Wanneer je aan het eerste hoofdstuk begint, wil je door blijven lezen. De auteur Melissa Jagears heeft een fijne schrijfstijl. Ze kiest de juiste woorden en beschrijft fijne details, waardoor ze een ontluikend liefdesverhaal creëert wat zich afspeelt tegen een interessante achtergrond met sympathieke personages.

De brief

Melissa Jagears is met een novelle van 120 pagina’s in staat een boeiend verhaal te schrijven met een sfeer waar je jezelf voor korte tijd in kan onderdompelen en waarin je meegenomen wordt in gedachten, gevoelens en ontluikende liefde. Deze novelle belooft veel goeds voor de serie die komen gaat!

5

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Love by the letter
Auteur: Melissa Jagears
Uitgeverij: Grace Publishing House
Jaar van uitgave: 2014
ISBN: 9789077669792
‘De brief’ voor € 6,95 bij Bol.com

Verzenden
User Review
4.5 (2 votes)

Dit bericht bevat een Bol.com affiliate link. Klik hier voor meer informatie.
Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Grace Publishing House

Geplaatst in: *****, Recensies |
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden ann s 18/07/2014

    een héérlijk boekje, ben direct in haar debuutroman die hierop volgt begonnen…

  • Laat een reactie achter