De bruid van de vuurtorenwachter – Colleen Coble – **

14/03/2016 | 2 reacties

de bruid van de vuurtorenwachterKatie Russell was nog maar een kind toen al van haar verwacht werd dat ze zou trouwen met iemand van hoge komaf. Haar familie zet haar onder druk om een relatie aan te gaan met de rijke vrijgezel Bartholomew Foster. Hij raakt haar hart niet, maar staat wel garant voor een zorgeloze financiële toekomst.
Op een avond beluistert Katie een kille woordenwisseling tussen haar vriendin Eliza en een bekende mannenstem. Spoedig daarna komt Katie erachter dat Eliza verdwenen is. Het misdrijf lijkt in verband te staan met een ander geval dat onderzocht wordt door Will Jasperson, de knappe nieuwe vuurtorenwachter.
Katie en Will gaan al snel samenwerken in hun zoektocht naar de waarheid. Een samenwerking die langzamerhand uitgroeit tot iets meer. Ondanks alle gevaren voelt Katie zich sterk aangetrokken tot Will. Ze heeft niet de vrijheid om te trouwen uit liefde, maar vindt kracht in de rust die Will uitstraalt. Een rust die voortkomt uit zijn Godsvertrouwen. 
Naarmate het raadsel verder wordt opgelost, ontdekt Katie meer over haarzelf, haar verleden en de veelbelovende toekomst die haar wacht – als ze tenminste de moed heeft om, met hetzelfde vertrouwen als Will, haar hart te volgen.

De bruid van de vuurtorenwachter is het tweede deel in een serie, het boek De dochter van de vuurtorenwachter gaat hieraan vooraf. In dit tweede deel staat Katie Russell centraal, een jonge, nieuwsgierige jonge vrouw die haar werk als telefoniste naar hartenlust uitvoert. Tegelijkertijd is het juist dat werk wat haar op het spoor van problemen en donkere geheimen brengt.

de bruid van de vuurtorenwachter

Want in het schijnbaar rustige stadje waar Katie woont, worden allerlei geheimzinnige activiteiten uitgevoerd, lijken piraten actief en worden moorden gepleegd. Katie raakt hierbij betrokken en kan het niet laten om uit te zoeken wat er speelt. Hierdoor lees je vanuit haar perspectief over alle gebeurtenissen, die zich snel opvolgen en het verhaal afwisselend maken.

Door al die gebeurtenissen, komt ook Will, de vuurtorenwachter, op Katies pad. Hij is een rustige, betrouwbare man die de dingen die op zijn pad komen uiterst serieus neemt. Hoewel Katie al in een relatie is verwikkeld, lijken er tussen hen warme gevoelens op te bloeien. Als lezer kan je al wel aanvoelen wat er gaat gebeuren en hoe het verhaal uiteindelijk afloopt. En dat geldt  niet alleen voor de vriendschap tussen Katie en Will, maar ook wat betreft de rest van het verhaal.

de bruid van de vuurtorenwachter

Dat heeft namelijk een nogal onrealistisch verloop, doordat er net als in het eerste deel van de serie in korte tijd een aantal heftige gebeurtenissen plaatsvinden die in het verhaal niet goed uitgewerkt worden. En hoewel dit een fictief verhaal is en het dus niet perse realistisch hoeft te zijn, zijn de ontwikkelingen in dit boek op een aantal momenten zelfs wat ongeloofwaardig, wat het verhaal niet ten goede komt.

Al met al is De bruid van de vuurtorenwachter een verhaal waarin heel veel gebeurt, maar een goede uitwerking daarvan ontbreekt. Het is wel afwisselend en sluit goed aan bij het eerste deel, omdat een aantal personages uit dat verhaal ook in dit boek weer een kleine rol hebben. Toch maakt dat dit boek niet echt een aanrader en zou je, wanneer je graag verhalen leest die zich afspelen rondom een vuurtoren, wat dat betreft beter kunnen kiezen voor de serie van Jody Hedlund.

2

Informatie

Oorspronkelijke titel: The Lightkeepers’s Bride
Auteur: Coleen Coble
Uitgeverij: Den Hertog
Jaar van uitgave: 2012
ISBN: 9789033124600
De bruid van de vuurtorenwachter

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Geplaatst in: **, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden Ann s 14/03/2016

    Dit verhaal spreekt me niet zo aan, bedankt voor de recensie, ik denk dat ik dit boek aan mij voorbij laat gaan.

  • Beantwoorden mylemans marleen 15/03/2016

    oei heb ze allebei dat beloofd ,maar ja ze hebben is al genoeg voor mij ,alhoewel ik van goede boeken houd ,maar die heb ik wel hoor veel liefs

  • Laat een reactie achter