De bruidsjurk – Rachel Hauck – *****

08/06/2015 | 4 reacties

De bruidsjurkCharlottes bruidsboetiek is de liefde van haar leven. Ze heeft er een gave voor om bij elke jurk de juiste bruid te vinden. Dus als ze op een veiling een oude hutkoffer koopt en daarin een prachtige vintage bruidsjurk vindt, is dat ook het eerste wat in haar opkomt: de bruid vinden die deze jurk past. Maar waar komt de jurk vandaan?

Ze begint een zoektocht naar de geschiedenis van de bruidsjurk; een welkome afleiding nu ze twijfelt of een huwelijk met haar verloofde Tim wel de juiste stap is. Een voor een leert ze de vrouwen kennen die de jurk hebben gedragen: Emily in 1912, Mary Grace in 1939 en Hillary in 1968. Hun levensverhalen dagen Charlotte uit te zoeken naar ware liefde.

Op het moment dat Charlotte niet meer weet of ze wel moet trouwen met haar verloofde Tim, vindt ze een prachtige trouwjurk in een oude hutkoffer die ze gekocht heeft op een veiling. Het is een goede afleiding van haar twijfels en dus gaat ze op zoek naar de geschiedenis van de jurk. Ze vindt de bijzondere verhalen van de drie vrouwen die de jurk gedragen hebben. Zal dat haar helpen de juiste keuzes te maken en ware liefde te vinden?

De bruidsjurk

‘De bruidsjurk’ neemt je mee met Charlotte, naar de heuvels achter Birmingham, Alabama. Terwijl ze daar komt voor rust én antwoorden, koopt ze op een veiling een oude hutkoffer die haar leven zal veranderen. Direct in het eerste hoofdstuk komen de grote lijnen van haar leven aan de orde. Je wordt meegenomen in haar verleden zonder vader en een moeder die vroeg stierf, haar eenzaamheid en de twijfels rond haar verloving met Tim. Het plaatje wat geschetst wordt, boeit en zorgt ervoor dat je verder wil lezen.

Charlotte is een hardwerkende, jonge vrouw. Het opgroeien zonder vader en het op jonge leeftijd verliezen van haar moeder, hebben haar zelfstandig gemaakt. En daarnaast heeft ze de bijzondere gave om in haar bruidsboetiek bij elke jurk de juiste bruid te vinden. Haar bruidsboetiek speelt in haar leven een grote rol en zorgt er, samen met de gevonden bruidsjurk voor, dat de liefde, trouw(en) en bruidskleding de grote thema’s zijn in dit verhaal.

de bruidsjurk

Wanneer Charlotte de bruidsjurk in de hutkoffer vindt, gaat ze op zoek naar het verleden van de jurk. En terwijl ze nog op zoek is, word je al meegenomen in het liefdesverhaal van Emily in 1912. Afwisselend met Charlotte, en later met Mary Grace, wordt haar verhaal verteld. Doordat de verhaallijnen afgewisseld worden en je steeds iets meer ontdekt vanuit het verleden, wat van belang is voor het heden, is het verhaal niet te voorspellen en blijft het boeiend.

Naast Charlotte’s eigen verhaal, speelt ook Emily een grote rol en dat maakt het boek gedeeltelijk een historische roman. Emily, dochter van een zakenman, is verloofd met Philip, de zoon van de rijke familie Saltonstall, wanneer haar jeugdliefde Daniel terugkomt in haar leven. En terwijl de voorbereidingen voor de bruiloft in volle gang zijn, ontdekt ze geheimen van Philip die ze het liefst wil vergeten. De gedachten aan Daniel kan ze niet wegduwen, maar ze zit vast in een leven wat haar ouders voor haar hebben gevormd. Emily’s verhaal neemt je mee naar het begin van de gevonden trouwjurk en de keuze tussen angst en ware liefde.

de bruidsjurk

De verhalen van Emily, Charlotte en haar verloofde Tim, Mary Grace en Hillary zijn allemaal met elkaar verbonden, door een bruidsjurk. Ze vormen met elkaar een verhaal over keuzes, verdriet en geloof in ware liefde. Dat maakt ‘De bruidsjurk’ een fijne roman, met een mooie verhaallijn en sterke personages. Wanneer je toe bent aan een fijne dosis romantiek en een bijzonder verhaal over de liefde, is ‘De bruidsjurk’ van Rachel Hauck een aanrader.

Klik hier om alvast het eerste hoofdstuk te lezen!

5

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: The Wedding Dress
Auteur: Rachel Hauck
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2014
ISBN: 9789029722919

Verzenden
User Review
5 (1 vote)
Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , , , ,
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Beantwoorden Ann s 08/06/2015

  bij bol com is er een inkijkexemplaar, zodat je kan zien of het boek je aanspreekt en de eerste 21 pagina’s je boeien…
  Mij zeker wel, dus heb ik het ebook reeds besteld, bedankt voor de recensie, anders had ik niet metdit boek kennisgemaakt, groetjes Ann
  Bedankt!

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 08/06/2015

   Goede tip, ik zet de link naar het inkijkexemplaar er even bij! Veel leesplezier :)

 • Beantwoorden Ria 08/06/2015

  o, ik wil het uitlezen….

 • Beantwoorden mylemans marleen 09/06/2015

  moet boven even checken ,denk dat ik die heb gekocht ,ha ha kan je raden hoeveel boeken ik nog moet lezen he ,maar lijkt me een mooi boek dank uwel voor de leuke mail

 • Beantwoorden Droom van een jurk - Kathryn Cushman - **** + winactie! - Wereld van boeken 05/12/2016

  […] maar tegelijkertijd bewonderenswaardig en hoopvol. Ben je fan van de boeken van Rachel Hauck, zoals De Bruidsjurk? Dan kan je dit boek van Kathryn Cushman zeker […]

 • Laat een reactie achter