De directrice van Rosemere – Sarah Ladd – *****

23/04/2015 | 3 reacties

De directrice van RosemereDe 25-jarige Patience Creighton wordt een oude vrijster genoemd. De directrice van de Rosemere School for Young Ladies had verwacht dat haar hart ooit veroverd zou worden door een elegante jongeman, maar zover is nooit gekomen. En sinds haar vaders dood heeft ze haar handen vol aan de zorg voor haar moeder en het besturen van de school.

William Sterling zit diep in de financiële problemen. Als hij aangevallen wordt door zijn schuldeisers, vlucht hij naar een van zijn huurpanden, Rosemere. Patience verzorgt hem, maar kan niet vermoeden dat deze man haar toekomst op het spel zet.

Als midden in de nacht plotseling haar gewonde huurbaas William Sterling voor de deur staat, weet Patience nog niet hoezeer haar leven zal veranderen na dit moment. Gebeurtenissen volgen elkaar snel op en Patience krijgt te maken met gevoelens die ze nooit eerder ervaarde. En terwijl William worstelt met zijn financiële problemen, lijkt Patience haar romantische toekomstdromen op te moeten geven..

De directrice van Rosemere

Na het verschijnen van de debuutroman van Sarah Ladd, ‘De erfgename van Winterwood‘, werd er uitgekeken naar de komst van haar volgende roman. En die verscheen in de vorm van ‘De directrice van Rosemere’. Dit verhaal gaat verder waar haar eerste boek eindigde en ditmaal draait het om William Sterling, de broer van kapitein Graham Sterling uit de eerste roman.

William is een charmante, knappe, gentleman met een slechte reputatie. In het dorpje Darbury gonst het van geruchten over zijn gokpraktijken, versieren van meisjes en geldverspilling. Geen groter contrast is mogelijk tussen hem en Patience Creighton. De beschermd opgevoede, voorzichtige, hardwerkende jonge vrouw is zo heel anders.  Maar juist dat zorgt voor een wederzijdse aantrekkingskracht die haast niet te ontkennen valt.

De directrice van Rosemere

Wat romantiek betreft, zit je met ‘De directrice van Rosemere’ dus zeker goed. Vlinders, een onverwachte aanraking, geheime blikken, sluimerende verlangens en stille dromen vullen het verhaal. Doordat je vanuit beider perspectief leest over hun gevoelens en gedachten, wil je niet anders dan dat ze, ondanks alles wat er speelt, bij elkaar zullen uitkomen. Het brengt de juiste dosis spanning in het verhaal.

Naast alle romantiek gebeurt er nog genoeg in het verhaal om tot het einde geboeid te blijven. Verschillende gebeurtenissen wisselen elkaar af, waardoor problemen ontstaan, geheimen aan het licht komen, verlangens worden uitgesproken en dromen werkelijkheid worden. Doordat William en Patience ieder met hun eigen problemen te kampen hebben, blijft het verhaal afwisselend. De verhaallijn is goed opgebouwd, waardoor je geboeid blijft tot de laatste bladzijde om precies te weten hoe het afloopt.

De directrice van Rosemere

‘De directrice van Rosemere’ is een roman die helemaal past in de Regency-sfeer. Grote landhuizen, flakkerende lantaarns, personeel, diners en mooie japonnen nemen je mee naar de typische 19e eeuw in Engeland. Tot in detail is dit uitgewerkt, zelfs de koude, aanhoudende winter in het verhaal klopt. Het jaar 1816 werd in Engeland wel ‘het jaar zonder zomer’ genoemd, de perfecte achtergrond voor dit romantische, boeiende verhaal.

Ook de tweede roman van Sarah Ladd is een succes en kan genoemd worden in het rijtje van boeken van Julie Klassen. Het meeslepende, afwisselende verhaal van William en Patience is perfect voor een avondje ontspanning en neemt je mee naar een tijd die zo heel anders is dan nu. Het boek is een aanrader en de liefhebbers van boeken in de Regency-stijl, moeten deze zeker niet laten staan.

5

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: The Headmistress of Rosemere
Auteur: Sarah Ladd
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789029723855

Verzenden
User Review
4 (1 vote)
Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Beantwoorden Lise 23/04/2015

  Afgelopen zondag in één keer uitgelezen, heerlijk ontspan-boek :-)

 • Beantwoorden Ann s 24/04/2015

  gelezen en zeer goed bevonden, beter dan haar vorige boek.

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 24/04/2015

   Ja, dat ben ik met je eens!

  Laat een reactie achter