De dochter van de vuurtorenwachter – Colleen Coble – **

09/03/2015 | 2 reacties

De dochter van de vuurtorenwachterAddie Sullivan leidt een rustig leven in een vuurtoren aan de kust van Californië. Ze treurt over de dood van haar vader en moet het verbitterde humeur van haar moeder verduren. Totdat er tijdens een nachtelijke storm een gewonde vreemdeling wordt binnengedragen. Hij maakt haar duidelijk dat er in haar leven tot nu toe een duister geheim is: ze is niet Addie Sullivan, maar Julia Eaton – het vermiste en doodgewaande kind van een schatrijke familie. Addie grijpt de kans om herenigd te worden met de Eatons en verlaat de vuurtorenwoning. Ze besluit echter om haar ware identiteit geheim te houden totdat het mysterie ontrafeld is.

Addie is onder de indruk van het riante huis van de Eatons, verscholen in de bossen van Californië. Ze voelt zich veilig bij de hartelijke familie, is dol op het jongetje waarvan zij gouvernante is geworden en voelt zich sterk aangetrokken tot John, de vader van het jongetje. Dan valt een dreigende schaduw over Addie’s geluk. Stoffige kamers en geheime bergplaatsen geven geheimen prijs over haar verleden. Maar Addie komt ook in aanraking met een geloof en een liefde waarvan ze het bestaan nooit vermoed had.

‘De dochter van de vuurtorenwachter’ neemt je als vanzelfsprekend mee naar de vuurtoren van Battery Point, aan de kust van Californië. Een hevige storm is het begin een grote verandering in het leven van Addie Sullivan. Een vreemdeling maakt haar duidelijk dat ze niet is wie ze altijd dacht te zijn en dat haar familie geen familie van haar is. De vreemdeling neemt haar mee naar de plek waar ze thuishoort, maar niet alle puzzelstukjes vallen zomaar op z’n plaats..

De dochter van de vuurtorenwachter

Het verhaal begint, na een intrigerende proloog, in de vuurtoren, op het moment dat Addie’s leven op het punt staat om te veranderen. In dat eerste hoofdstuk wordt snel duidelijk hoe de verhouding tussen Addie en haar moeder is. Addie kan weinig liefde van haar verwachten, en kan daarom eigenlijk niet wachten om met de vreemdeling mee te gaan naar haar echte, eigen familie.

Je leert Addie kennen als een pure, eerlijke. jonge vrouw. Ze heeft oog voor haar naaste en komt sympathiek over. Wanneer ze haar nieuwe familie ontmoet, komen er een aantal nieuwe personages naar voren in het verhaal. Een daarvan is John, de vader van Edward, van wie Addie gouvernante van wordt. John is een knappe, aardige marineluitenant, die in tegenstelling tot wat zijn functie doet vermoeden, soms wat te zachtaardig overkomt.

De dochter van de vuurtorenwachter

Al snel na hun eerste ontmoeting, kunnen Addie en John niet meer ontkennen dat er tussen hen wat opbloeit. Ondanks de romantische beschrijvingen over de aantrekkingskracht tussen hen beiden, komen de gevoelens niet helemaal realistisch over. Dat geldt niet alleen voor dit gedeelte van het verhaal, maar door de hele verhaallijn komen de beschreven gevoelens en emoties wat oppervlakkig over. Er ontbreekt een bepaalde diepgang, waaruit duidelijk blijkt dat het een verhaal is en niet het echte leven.

Wat daarnaast het verhaal minder realistisch maakt, is de snelle opeenvolging van gebeurtenissen. In heel korte tijd worden een aantal heftige gebeurtenissen beschreven, die niet goed uitgewerkt worden. Het leven van Addie Sullivan wordt op de kop gezet, er worden mensen aangevallen, er vindt een ontvoering plaats, er gaat een bank failliet en er gebeurt nog veel meer, wat een behoorlijke impact zou moeten hebben op de personages en het verhaal. Toch is dat niet zo en ontbreekt ook hier het realistische aspect.

De dochter van de vuurtorenwachter

Dat maakt ‘De dochter van de vuurtorenwachter’ een wat oppervlakkig verhaal. Er gebeurt genoeg, dus wat dat betreft is het verhaal zeker niet saai. Maar de uitwerking ervan is wat minder goed, waardoor het verhaal niet zo sterk is. Wel maken de mooie cover, de feitjes over het leven van een vuurtorenwachter en de beschrijvingen van de omgeving het verhaal wat interessanter.

2

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: The Lightkeeper’s Daughter
Auteur: Colleen Coble
Uitgeverij: Den Hertog
Jaar van uitgave: 2011
ISBN: 9789033124211
Koop bij bol.com

Geplaatst in: ** | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden mylemans marleen 09/03/2015

    amaai en die heb ik allebei gekocht ,dat beloofd he

  • Beantwoorden Annelies Tange 27/06/2015

    Ik heb beide delen gelezen. Het is een leuk boek, maar een beetje voorspelbaar, waardoor ik de neiging had om stukjes over te slaan;-). Maar als je zin in een romantisch verhaal waar je niet teveel over na hoeft te denken, is het een prima boek!

  • Laat een reactie achter