De dromen van juf Amsel – Kim Vogel Sawyer – ***

31/08/2015 | 1 reactie

De dromen van juf AmselEdythe Amsel kan haar geluk niet op wanneer ze als onderwijzeres aan de slag kan op een klein schooltje in Nebraska. Al gauw heeft ze alle kinderen voor zich gewonnen, maar de overige bewoners van het dorpje Walnut Hill kunnen maar moeilijk wennen aan deze eigengereide lerares.

Joel Townsend is blij met de aanstelling van een vrouw op de school. Hij denkt dat een beetje vrouwelijke invloed geen kwaad kan in het leven van zijn neefjes. Maar als blijkt dat de aantrekkelijke juf Amsel er wel heel onconventionele lesmethoden op na houdt, begint hij daaraan te twijfelen.

Wanneer Edythe Amsel op een klein schooltje wordt aangesteld als onderwijzers, is ze er vast van overtuigd dat ze haar plaatsje gevonden heeft. Maar ondanks dat de kinderen dol zijn op hun nieuwe juf, hebben de dorpsbewoners moeite met het onderwijs wat ze geeft. Joel Townsend, wiens neefjes bij Edythe in de klas zitten, raakt gecharmeerd van de nieuwe juf, maar ook hij heeft zo zijn twijfels. Zal het Edythe lukken om haar dromen waar te maken?

de dromen van juf amsel

‘De dromen van juf Amsel’ van Kim Vogel Sawyer neemt je mee naar een klein schooltje in Nebraska. Daar probeert Edythe de spanning te breken en kennis te maken met haar nieuwe leerlingen. Hierdoor ontdek je gelijk meer over de hoofdpersonage van het verhaal, Edythe. Ze is een sociale, betrokken jonge vrouw met, voor een klein dorpje ergens in Nebraska, heel vernieuwende ideeën.

Uit alles blijkt haar enthousiasme voor het onderwijs en de zorgzaamheid voor haar leerlingen. Het verhaal speelt zich gedeeltelijk in het kleine schooltje af, waardoor het gevuld wordt met lessen, orde houden, hardwerkende en vervelende leerlingen. Daarnaast ontbreken ook de huisbezoeken bij de leerlingen niet, waardoor je er een aantal beter leert kennen en het verhaal meer gaat leven.

de dromen van juf amsel

Twee van die leerlingen zijn Johnny en zijn broertje Robert, de neefjes van Joel Townsend. Hij heeft de zorg voor zijn neefjes op zich genomen, maar ziet in dat ze wel wat vrouwelijke invloed kunnen gebruiken. De hardwerkende, sympathieke Joel raakt al snel gecharmeerd van de aantrekkelijke juf van zijn neefjes, maar wil zich er niet aan overgeven. Omdat dit wederzijds lijkt te zijn, stijgt de spanning tussen hen en bevat het verhaal een fijne dosis romantiek.

Daarnaast neemt ook het geloof een grote plaats in het verhaal in. Ondanks dat je de belangrijkste personages maar oppervlakkig leert kennen, wordt dit aspect van hen wel duidelijk belicht. Ook het moment waarop alles fout lijkt te lopen, maar door een dramatische gebeurtenis alles verandert, ontbreekt niet en deze ingrediënten maken het een typisch Kim Vogel Sawyer-verhaal.

de dromen van juf amsel

Desondanks is het verhaal wel behoorlijk voorspelbaar en zit er weinig spanning en verrassing in. Dit in combinatie met de oppervlakkige karakterbeschrijvingen, maakt het een verhaal om even tussendoor te kunnen lezen. Tegelijkertijd is het schooltje met de leerlingen een boeiend decor en ademt het verhaal warmte uit. ‘De dromen van juf Amsel’ is hierdoor een gemoedelijk verhaal, makkelijk om mee te ontspannen.

3

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Courting Miss Amsel
Auteur: Kim Vogel Sawyer
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2011
ISBN: 9789029796613

Verzenden
User Review
4 (3 votes)
Geplaatst in: ***, Recensies | Tags: ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden ann s 31/08/2015

    Dit boek heb ik gelezen, en het is een heel mooi, simpel verhaal.
    Heb ervan genoten.

  • Laat een reactie achter