De eerste hulp – Candace Calvert – ***

30/03/2015 | 0 reacties

De eerste hulpNa een ernstig ongeluk besluit verpleegkundige Riley Hale weer terug te keren naar haar werk op de Spoedeisende Hulp. Eenmaal terug in het ziekenhuis moet ze door haar lichamelijke handicap zelfs de simpelste taken uit handen geven. Vastbesloten om zichzelf te bewijzen gaat ze op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Chirurg Jack Travis heeft een gratis hulppost geopend in een achterstandswijk. Dit tegen de wens van de omwonenden in, die vrezen dat de hulppost criminaliteit zal aantrekken. In de hoop dat Rileys invloedrijke familienaam zijn positie sterker zal maken, neemt Jack haar aan. 
Hun zorg voor de patiënten en de problemen rondom de hulppost brengen Riley en Jack dichter bij elkaar. Maar als het verzet tegen de kliniek steeds heviger wordt en geheimen uit Jacks verleden aan het licht ­komen, gaat Riley twijfelen. Kan ze wel op hem bouwen?

Hoe graag Riley haar werk op de Spoedeisende Hulp ook weer op zou willen pakken, het lijkt door haar handicap onmogelijk. Wanneer ze een een baan aangeboden krijgt bij de hulppost van Jack, ziet ze dit als een kans om zichzelf te bewijzen en neemt ze het aanbod aan. Terwijl Riley worstelt met haar probleem, probeert Jack de hulppost draaiende te houden, ondanks het verzet uit de omliggende buurt..

De eerste hulp

‘De eerste hulp’ is het eerste deel in de serie Grace Medical en neemt je mee naar de hectiek van de medische wereld. Net als de hoofdpersonage Riley was de auteur Candace Calvert verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp voordat ze haar droombaan op moest geven na een ongeluk. Deze roman heeft ze geschreven aan de hand van haar eigen ervaringen. Het geeft het verhaal een diepere lading als je weet dat de gevoelens en gedachten van Riley niet zomaar bedacht zijn, maar dat de auteur hetzelfde heeft meegemaakt.

Dat ‘De eerste hulp’ een medische roman is, blijkt al vanaf het eerste hoofdstuk. Vanaf het begin word je meegenomen naar patiënten die binnen worden gebracht en de strijd die geleverd wordt om deze te behandelen. Het inbrengen van infusen, toedienen van medicatie, operaties en meer medische handelingen bepalen een groot gedeelte van het verhaal en daar moet je wel van houden.

De eerste hulp

De personages in het verhaal zijn op zich boeiend. Ze zijn goed uitgewerkt, waardoor je een redelijk compleet beeld van hen hebt. Maar tegelijkertijd ‘doen’ de personages niet zo veel voor het verhaal, ze brengen er weinig spanning in. Ondanks de aanvankelijke botsingen tussen Jack en Riley en de vervolgens ontluikende liefde tussen hen, geven ze niet zoveel diepte aan het verhaal en wordt de verhaallijn vooral nog boeiend door de gebeurtenissen en dus niet door de personages.

Er gebeurt in het verhaal wel genoeg om de verhaallijn afwisselend te maken. Naast Rileys en Jacks persoonlijke problemen, spelen ook nog de zorgen rondom de medische hulppost en de buurt die daarop tegen is. Er vallen wat onvoorziene dingen voor wat ervoor zorgt dat het verhaal vlot verloopt. Ook wordt het verhaal door die gebeurtenissen minder voorspelbaar en blijft het leuk om door te lezen.

De eerste hulp

Al met al is ‘De eerste hulp’ een prima roman, maar weinig bijzonder. Het is een verhaal wat lekker weg leest en wat door afwisselende gebeurtenissen boeiend genoeg is. Wanneer je geïnteresseerd bent in alles rondom de medische wereld, is het leuk om deze roman te lezen. Maar wanneer je niet houdt van bloed, spuiten, prikken en andere medische handelingen, kan je dit boek beter laten liggen.

3

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Trauma plan
Auteur: Candace Calvert
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2013
ISBN: 9789029720847
Verkrijgbaar als E-book
Bekijk op bol.com

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit bericht bevat Bol.com affiliate links. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst in: ***, Recensies | Tags: ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter