De gezelschapsdame van Willowgrove – Sarah Ladd – *****

21/03/2016 | 5 reacties

de gezelschapsdame van WillowgroveCecily Faire heeft een groot geheim waarvan ze hoopt dat het nooit ontdekt wordt. Maar als ze op Willowgrove Hall een aanstelling krijgt als gezelschapsdame, komt ze oog in oog te staan met de enige persoon die de waarheid kent.
Niets ontsnapt aan de aandacht van opzichter Nathaniel Stanton. Zeker niet de nieuwe, beeldschone gezelschapsdame. Hij vermoedt dat Miss Faire iets verbergt en voelt zich verplicht dat boven water te halen. Maar hij heeft zelf ook een geheim: hij is de bastaardzoon van de vorige heer van Willowgrove.
Wanneer de vrouwe van het landgoed overlijdt en het testament bekend wordt, verandert plotseling alles voor Cecily en Nathaniel. Is hun wilskracht sterk genoeg om dit te overleven?

Cecily Faire uit De gezelschapsdame van Willowgrove, is een mooie, jonge vrouw die al een aantal jaar een groot geheim met zich mee draagt. Dat geheim heeft haar leven bepaald en haar gevormd tot de persoon die ze nu is. Maar ondanks haar geheim is ze zorgzaam, meelevend en charmant, wat haar een fijne persoonlijkheid maakt om over te lezen.

de gezelschapsdame van Willowgrove

De andere hoofdpersoon in het verhaal is de aantrekkelijke, sympathieke Nathaniel Stanton. Net als zijn vader voorheen was, is hij de opzichter van het landgoed, een taak die hij serieus neemt. Maar ook Nathaniel draagt een groot geheim met zich mee, één die verbonden is aan het grote landgoed. En hoewel dat van invloed is op de manier hoe hij door een aantal mensen op Willowgrove Hall behandelt wordt, blijft hij oprecht en eerlijk.

Nathaniels positie als enige man in een huis vol vrouwen heeft hem wel geleerd hoe hij om moet gaan met het andere geslacht, maar wanneer Cecily als gezelschapsdame van Willowgrove ten tonele verschijnt, wordt dat toch wel anders. Want vanaf het eerste moment hangt is er een bepaalde aantrekkingskracht tussen hen, hoewel ze beiden hun best doen die te negeren. Toch ontwikkelen zich diepere gevoelens en het is boeiend om te lezen waar dat toe leidt.

de gezelschapsdame van Willowgrove

Tijdens het lezen wordt al snel duidelijk dat geheimen de rode draad zijn in het verhaal. Cecily en Nathaniel hebben elk hun eigen geheim, wat ze met alles wat ze in zich hebben voor de buitenwereld verborgen willen houden. Maar een les die uit het verhaal te leren is, is dat de waarheid nooit verborgen kan blijven. En wanneer dat gaat gelden voor de mensen op Willowgrove Hall, gebeuren er mooie dingen.

En dit alles is verwikkeld in de typisch Engelse sfeer die er heerste aan het begin van de negentiende eeuw in Engeland. Net als in de andere boeken van Sarah Ladd, lees je in De gezelschapsdame van Willowgrove over mooie japonnen, prachtige huizen met enorme kamers, het reizen per koets, bals en diners en vooral ook over de strenge omgangsregels en etiquette die er heerste in het sociale leven.

de gezelschapsdame van Willowgrove

De sfeer die hierdoor gecreeërd wordt, laat je tijdens het lezen wegdromen naar een tijd waarin alles heel anders was dan nu. Dit in combinatie met de sympathieke persoonlijkheden en de rol die geheimen spelen in het verhaal, maakt het een plezier om dit derde boek van Sarah Ladd te lezen. Als je houdt van romantische verhalen en die typisch Engelse sfeer, is De gezelschapsdame van Willowgrove zeker een aanrader.

5

Informatie

Oorspronkelijke titel: A Lady at Willowgrove Hall
Auteur: Sarah Ladd
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2016
ISBN: 9789029724685
de gezelschapsdame van Willowgrove

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: ,
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Beantwoorden Gerda 21/03/2016

  Mooi artikel Leanne!!
  Ik krijg gelijk weer zin om dit boek te gaan lezen!
  Ga zo gelijk kijken of ik hem kan reserveren bij de bieb, want ook dit boek MOET ik lezen:)

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 21/03/2016

   Dankjewel! Leuk, veel leesplezier alvast! :)

 • Beantwoorden Ann s 22/03/2016

  Dit boek ga ik zeker op ebook lezen in de toekomst, maar ik ga eerst mijn andere boeken uitlezen, er ligt hier nog een hele stapel ( heel goede boeken ) klaar. Bedankt, groetjes ann
  Heb juist het eerste boek van anne mateer : Droomvlucht op ebook gelezen, een heel goed boek.

 • Beantwoorden Ann s 30/04/2016

  Ondertussen heb ik dit boek ook gelezen, ik heb er erg van genoten , een heel goed boek! Groetjes ann

 • Beantwoorden Thorinda Koopman 29/06/2016

  Mooie serie van Sarah E. Ladd …. Kijk nu al uit naar haar nieuwe boek welke in september uitkomt! Heerlijk weg zwijmelen en jezelf onderdompelen in de wereld van japonnen, bals, geheimen, prachtige omgeving en landgoederen…sympathieke personages, die je een lach op je gezicht brengen…

  Sarah E. Ladd doet totaal niet onder voor Julie Klassen!!

 • Laat een reactie achter