De koppelaarster – Karen Witemeyer e.a. – *****

12/06/2014 | 2 reacties

De koppelaarsterEr is een geheimzinnige koppelaarster aan het werk in Texas.

In het kleine stadje Dry Gulch is een goedbedoelende bemoeial actief. Ze kan het gewoon niet laten om vrouwen in nood heimelijk te koppelen aan mannen met een goed karakter, in de hoop dat zij een helpende hand zullen bieden. Hoe kan zij nu weten dat haar inspanningen deze stellen ook een duwtje geven in de richting van ware liefde?


Geboren liefde – Karen Witemeyer
Neill Archer weet niet precies wie hem heeft ingehuurd om Clara’s dak te repareren. Hij weet alleen dat Clara zijn hulp wanhopig hard nodig heeft. Zal het hem lukken om de koppige weduwe zover te krijgen dat ze haar verdediging laat varen en de liefde een nieuwe kans geeft?

Onvoorziene liefde – Regina Jennings
In  de hoop dat hij op weg naar de Land Run een eerlijk loon kan verdienen, komt Clayton bij Grace terecht, gelokt door een advertentie in de krant. Maar misschien heeft hij getekend voor meer dan hij in eerste instantie verwachtte en precies die vrouw ontmoet die hem ervan kan weerhouden om verder te trekken.

De koppelaarster

Geen partij voor de liefde – Carol Cox
Hoe het mogelijk is dat de verfijnde Lucy de verzorgster van zijn excentrieke tante geworden is, is Andrew een raadsel. En op de een of andere manier heeft haar komst op de ranch nog meer bizarre gebeurtenissen tot gevolg. Zal de aantrekkingskracht tussen Lucy en Andrew uitgroeien tot meer wanneer ze hun krachten bundelen om de waarheid boven water te krijgen?

Ontmaskerde liefde – Mary Connealy
Als de rollen omgedraaid worden en een teerhartige weldoenster opeens zelf degene is die aan een man gekoppeld wordt, zet dat haar wereld op zijn kop. Zal ze, nu haar leven totaal verandert, eindelijk de moed hebben om de zoon van de bankier te vertellen hoeveel ze om hem geeft?

De koppelaarster

Mijn mening
‘De koppelaarster’ is het boek waarin de derde Archerbroer een rol speelt, ditmaal gaat het over Neill. Maar naast het verhaal over Neill Archer bevat dit boek nog drie andere verhalen, want ‘De koppelaarster’ bestaat in totaal uit vier novelles. Het eerste verhaal in het boek is dan ook wel geschreven door Karen Witemeyer, de overige drie zijn van de hand van andere auteurs.

De opzet van het boek, bestaande uit vier novelles, is erg origineel. Over het algemeen bevatten romans één verhaal waarin je meegenomen wordt en is het jammer wanneer het verhaal uit is. Dat is met ‘De koppelaarster’ heel anders, want nu je kan genieten van vier verhalen, die je allemaal meenemen naar het kleine stadje Dry Gulch.

De koppelaarster

De novelles zijn één voor één fijne liefdesverhalen, die alles in zich hebben om het Texaanse leven in de 19e eeuw tot leven te laten komen: Stoffig zand, brandende zon, eindeloze vlaktes, mooie jonge vrouwen en stoere sympathieke mannen. Al deze elementen omwikkeld met grote problemen, gevaarlijke tegenstanders en ingewikkelde raadsels, kunnen niet anders dan leiden tot verhalen waarin liefde de hoofdrol gaat spelen.

Doordat ‘De koppelaarster’ begint met een novelle over Neill Archer, zit je gelijk in het verhaal, vooral wanneer je ook de delen over de andere Archerbroers hebt gelezen: Strootjesbruid en Buitgemaakt. En doordat de rode lijn in alle novelles de daden van heimelijke weldoenster is, blijf je doorlezen omdat je wil weten wat haar geheime koppelpogingen nog meer zullen veroorzaken.

De koppelaarster

Ondanks dat elk verhaal zich in dezelfde omgeving afspeelt en de grote lijn in iedere novelle redelijk overeenkomt, is elk verhaal boeiend door de verschillende omstandigheden die de personages bij elkaar brengen.

‘De koppelaarster’ is een heerlijke feel-goodroman, die je met een glimlach op je gezicht in één ruk uitleest.

5

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: A match made in Texas
Auteur: Karen Witemeyer, Carol Cox, Mary Connealy en Regina Jennings
Uitgeverij: Grace Publishing House
Jaar van uitgave: 2014
ISBN: 9789077669815
‘De koppelaarster’ voor € 20,00 bij Bol.com

Verzenden
User Review
3 (2 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Grace Publishing House
Dit bericht bevat een Bol.com affiliate link. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden Janneke 12/06/2014

    Heerlijk Boek inderdaad! Al mocht er in mijn mening ook een “compleet” boek geschreven worden over de 3e Archer. Kreeg toch een beetje het gevoel dat het allemaal iets te snel ging.

  • Beantwoorden Annelies Tange 27/06/2015

    Gewoon lezen. Heerlijk voor de vakantie….

  • Laat een reactie achter