De laatste bruid – Beverly Lewis – ***

03/03/2016 | 2 reacties

de laatste bruidDe negentienjarige Tessie Miller is de laatste van de vijf zussen Miller die nog vrijgezel is. Ze heeft haar zinnen gezet op de Amish man Marcus King, maar haar vader vindt hem geen goede partij voor haar. Tessie is niet van plan om in de voetsporen van haar oudere zus Mandy te treden, door te trouwen met de man die haar vader voor haar heeft uitgekozen. 
Samen met Marcus vlucht ze naar de Englische wereld, in de hoop later weer naar Hickory Hollow terug te keren en haar vader over te halen hun liefde een kans te geven. Maar dan gebeurt er iets waardoor Tessie verstoten dreigt te worden uit de gemeenschap. Is er nog een uitweg uit haar benarde situatie?

De laatste bruid is het vijfde en laatste deel in de serie Hickory Hollow, waarin het leven van families in een Amish gemeenschap aan de orde komt. En in dit verhaal staat de negentienjarige Tessie Miller centraal. Ze is een verliefde, eigenzinnige jonge vrouw die zich niet de kans wil laten ontnemen haar leven te delen met haar grote liefde.

de laatste bruid

Want hoewel haar vader er fel op tegen is, heeft ze al een lange tijd een relatie met Marcus King, een jonge man uit de Amish gemeenschap. Het verhaal laat al snel zien waartoe liefde in staat is en hoe groot de invloed van de liefde op het leven is, want voor die liefde maken Tessie en Marcus een grote keuze die niet past bij hun Amish leefwijze. Op het moment dat je daarover leest, weet je al welke moeilijkheden ze kunnen verwachten en die verwachtingen komen in de loop van het verhaal uit.

Door allerlei omstandigheden komt Tessie in een moeilijk parket, waarin ze haar eigen weg moet vinden. En doordat zij de hoofdpersoon is in dit verhaal, krijg je een inkijkje in haar gevoelens, gedachten en emoties. Dat maakt dat je haar keuzes beter begrijpt en je ondanks de voorspelbaarheid van het verhaal, toch met haar meeleeft.

de laatste bruid

Door het verhaal heen, neemt niet alleen Tessie en grote rol in, maar ook haar familie. Naast de typische kleding, zaterdagavondbesteding en het vele huishoudelijke werk, tekent dit heel duidelijk het leven in een Amish gemeenschap. De verbondenheid binnen het gezin, maar ook als families onderling is een onderwerp wat tussen de regels door in het verhaal duidelijk naar voren komt. Tegelijkertijd brengt dat ook een donkere kant met zich mee, die ook voor Tessie grote gevolgen heeft.

De laatste bruid is van de typische Amish gebruiken tot de voorspelbaarheid van het verhaal een normale Amish roman. Wat je leest, is niet vernieuwend, spannend of intrigerend, maar je voelt tijdens het lezen wel warmte, geloof en verbondenheid. Vooral wanneer je de overige delen in de Hickory Hollow-serie hebt gelezen, kan het boeiend zijn om ook dit deel te lezen, maar tegelijkertijd is dit boek ook prima los van de serie te lezen. Houd je van Amish romans? Dan zou prima kunnen kiezen voor De laatste bruid.

3

Informatie

Oorspronkelijke titel: The Last Bride
Auteur: Beverly Lewis
Uitgeverij: De Groot Goudriaan
Jaar van uitgave: 2014
ISBN: 9789088653322
de laatste bruid

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Geplaatst in: ***, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden mylemans marleen 03/03/2016

    ik denk dat ik hem heb ,maar moet straks boven nog nazien liefs

  • Beantwoorden Ann s 03/03/2016

    Van deze reeks heb ik al een paar ebooks gelezen, de deze nog niet, van Amish lees ik heel graag Beth wiseman, suzanne Woods fisher en Mary ellis, ik heb ook het boek van Beverly Lewis : de liefdesbrieven klaarliggen om binnenkort te lezen, bedankt voor de recensie, groetjes ann

  • Laat een reactie achter