De lichtwachter – Jody Hedlund – ****

05/11/2015 | 2 reacties

de lichtwachterAlles wat Emma Chambers wil is een thuis, maar nu ze is gestrand bij Presque Isle, lijkt haar droom verder weg dan ooit. Ze kan niet eens een slaapplaats vinden. De oplossing dient zich aan in de vorm van de vuurtorenwachter, die onlangs zijn vrouw heeft verloren en worstelt met de opvoeding van zijn zoon. Na een haastige bruiloft keert de knappe, maar stille Patrick terug naar de kust met Emma in zijn kielzog. Niets in haar zwervende bestaan heeft Emma voorbereid op het huishouden en het opvoeden van een kind. Terwijl ze er het beste van probeert te maken, hoort ze in het dorp geruchten over de verdachte omstandigheden rond de dood van Patricks vorige vrouw. Durft ze hem en de liefde een kans te geven?

Als Emma na een bootongeluk aan land komt, is dat de start van een nieuwe periode in haar leven. Altijd al droomde ze van een thuis, een eigen plekje waar ze nooit meer weg hoeft. Die plek lijkt ze na een overhaast huwelijk te vinden bij vuurtorenwachter Patrick en zijn zoontje. Hoewel ze niets van het huishouden en de opvoeding weet, slaat ze zich er doorheen en lijkt de toekomst veelbelovend. Maar dan lijkt Patricks verleden alles te veranderen..

de lichtwachter

De lichtwachter is het eerste deel in de serie die Jody Hedlund schrijft over vuurtorens en vrouwelijke lichtwachters. Het verhaal over Emma en Patrick, wat is gebaseerd op de werkelijkheid, schildert je de werkzaamheden en het leven van een vuurtorenwachter voor ogen en brengt hierdoor een relatief onbekend bestaan tot leven. Wanneer je tijdens het lezen in gedachten  bovenin de toren uitkijkt over het water en het lijkt of je de sterren aan kan raken, kan je de fascinatie van de auteur hiervoor goed begrijpen.

De hoofdpersoon in het verhaal is Emma, een jonge vrouw die er naar verlangd haar zwervende bestaan achter zich te kunnen laten. Dit verlangen uit zich in de wens om een thuis te hebben, wat als een rode lijn door het verhaal loopt. Doordat Emma niets geleerd heeft over het huishouden of de opvoeding van kinderen, is het vermakelijk om te lezen hoe ze probeert een goede huisvrouw te zijn, niet weet hoe ze haar opbloeiende gevoelens voor Patrick moet uiten en tegelijkertijd ook nog een driftige peuter probeert op te voeden.

de lichtwachter

Haar overhaaste huwelijk zorgt ervoor dat ze pas na het trouwen haar man beter begint te leren kennen. De knappe, stille Patrick is een sympathieke, hardwerkende man, die ondanks zijn moeite om Emma op afstand te houden, gevoelens voor haar begint te ontwikkelen. Wanneer ze samen werken in de vuurtoren is de spanning dan ook niet te ontkennen en dat zorgt ervoor dat de romantiek in dit verhaal niet ontbreekt.

Een belangrijke rol in het verhaal speelt het verleden van Patrick en de geruchten die Emma daarover hoort. Hoewel de loop van het verhaal in grote lijnen wel te voorspellen is, blijft het boeiend om te lezen wat er gebeurd als Patrick door zijn verleden lijkt ingehaald te worden. Tegelijkertijd bepaalt het je bij de invloed die roddels en geruchten kunnen hebben, zelfs als je er niet bewust aan mee doet om ze te verspreiden.

de lichtwachter

De lichtwachter is net als de andere boeken van Jody Hedlund een fijne roman met een goede dosis romantiek. Achter in het boek vind je de feiten die voor de auteur bij het schrijven van deze roman een inspiratiebron zijn geweest en het is interessant om te lezen in hoeverre de roman op de werkelijkheid gebaseerd is. Wanneer je op zoek bent naar een warm en boeiend verhaal, is De lichtwachter zeker een goede keus.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: Love Unexpected
Auteur: Jody Hedlund
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789029723886

Verzenden
User Review
5 (1 vote)
Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Beantwoorden Ann s 05/11/2015

  Dit boek heb ik gelezen en ik vond het heel goed, het volgende boek van haar ga ik ook zeker kopen op ebook, ik kijk er al naar uit! Groetjes ann

 • Beantwoorden Thorinda 27/11/2015

  Hoi Ann,

  kun jij dit boek wellicht ergens “posten” zodat deze gedownload kan worden?

  Groetjes!

 • Laat een reactie achter