De zwijger – Dee Henderson – ***

15/12/2014 | 2 reacties

De zwijgerCharlotte Graham draagt een groot geheim met zich mee. Als tiener was ze het slachtoffer van een geruchtmakende ontvoering. Maar ze wist te ontsnappen.

Zestien jaar later heeft Charlotte onder een andere naam een nieuw leven opgebouwd. Niemand kent haar verleden. Tot ze in aanraking komt met een journalist die het verhaal achter de ontvoering aan het uitzoeken is. Is dit haar kans om verlost te worden van de last die haar kwelt, of kan ze beter blijven zwijgen?

Aangezien ik de hele O’Malley-serie van Dee Henderson in de kast heb staan en de boeken met veel plezier heb gelezen, was ik erg benieuwd naar haar nieuwste boek ‘De zwijger’. De boeiende proloog, waarin je kennis maakt met Charlotte, net nadat haar ontvoering achter de rug is, maakt je gelijk benieuwd naar de rest van het verhaal.

De zwijger

In het verhaal speelt naast Charlotte ook Bryce Bishop een grote rol. Op het moment dat zijn leven en zijn werk in de muntenzaak hem begint te vervelen en hij God vraagt om een nieuwe uitdaging, komt Charlotte op een intrigerende wijze in zijn leven en verandert alles. Charlotte biedt hem een grote hoeveelheid oude munten te koop aan en Bryce kan niet anders dan akkoord gaan. Hierdoor gaat hij samenwerken met Charlotte en dat brengt hen beiden iets wat ze niet hadden verwacht.

Die munten waar alles mee begint, nemen het eerste gedeelte van het verhaal in beslag. Op zich is het in het begin prima om te lezen over de ontdekking van grote hoeveelheden oude munten en de maatregelen die genomen moeten worden om die allemaal te kunnen verkopen, maar na zo’n 200 bladzijden vond ik het op een gegeven moment niet boeiend meer. Alleen omdat de munten de verbinding zijn tussen Bryce en Charlotte, wilde ik graag verder lezen en ontdekken wat er nog meer plaats zou vinden.

De zwijger

Nadat alles rondom de munten is afgerond, komt er een nieuwe ontwikkeling, waarin geld, veel geld, een grote rol speelt. Ook dit vond ik op zich een interessant onderwerp met bijzondere mogelijkheden. Maar toen het een heel aantal pagina’s ging over trusts, fondsen, cheques en donaties, was mijn aandacht aardig afgeleid van het verhaal. Wel zorgt deze ontwikkeling in het verhaal voor een goede wending in de samenwerking tussen Charlotte en Bryce, wat het interessant genoeg maakte om door te lezen.

Bryce en Charlotte zijn beiden sterke personages. Ze hebben ieder een heel eigen persoonlijkheid en komen allebei over als heel boeiende, sympathieke mensen. Bryce is een zakenman, met een warm hart voor anderen en een sterk geloof. Charlotte is een sterke vrouw, een doorzetter met een vreselijk verleden. Dat maakt dat er sprake is van een boeiende wisselwerking tussen hen, en de manier van omgaan met elkaar is voor de lezers van de O’Malley-serie zeker herkenbaar. Wat dat betreft past dit boek perfect bij de andere boeken van Dee Henderson.

De zwijger

Maar wat de spanning in het verhaal betreft, past dit er boek wat minder goed bij. In de tweede helft van het verhaal gaat de ontvoering en het onderzoek daaromheen een steeds grotere rol spelen, maar de echte spanning blijft helaas uit. Dit maakte dat ik tijdens het lezen steeds mijn verwachtingen bij moest stellen, totdat ik het boek uit had en besefte dat er echt niets meer zou gaan gebeuren. Dit voelde na ruim 500 pagina’s toch een beetje als een teleurstelling.

Het komt erop neer dat ik wat meer van dit boek had verwacht. ‘De zwijger’ is qua boeiende verhaallijn  en spanning helaas niet te vergelijken met andere boeken van de auteur. Wel waren de personages en de interessante beschrijving van het onderzoek naar de ontvoering en een andere zaak zeker de moeite waard om door te lezen. Wanneer je houdt van de boeken van Dee Henderson en je je verwachtingen omtrent dit boek wat bijstelt, is dit boek goed te lezen.

3

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Unspoken
Auteur: Dee Henderson
Uitgeverij: Royal Jongbloed
Jaar van uitgave: 2014
ISBN: 9789085202677
Bekijk op bol.com

Verzenden
User Review
5 (1 vote)

Dit boek heb ik ontvangen van de EO-Eva.
Dit bericht bevat een Bol.com affiliate link. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst in: ***, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Beantwoorden mylemans marleen 17/12/2014

    bedankt weer voor de email heb net druk op de ketel gekocht ,deze interesseert mij minnder sorry maar geniet telkens van u email kijk al weer uit naar de volgende en ik wens u van harte een prettig eindejaar en een heerlijk gezond en veel leesplezier in 2015

  • Beantwoorden Annelies Tange 05/10/2015

    Ik herken wat in de recensie beschreven staat en toch kon ik het boek niet wegleggen. Dus dat is toch een goed teken;-) Maar dat komt misschien ook omdat ik groot fan ben van deze schrijfster. Ik geniet erg van haar stijl.

  • Laat een reactie achter