Debijbel.nl voor iedereen

12/11/2016 | 0 reacties

debijbel.nl voor iedereenNaast dat er tientallen christelijke romans in mijn boekenkast te vinden zijn, ligt er ook een heel stapeltje met Bijbels in allerlei vertalingen in. Een aantal hiervan gebruik bij het doen van Bijbelstudie, maar veelal lees ik toch uit één vertaling. Maar tegenwoordig, in een tijd waarin Internet niet meer weg te denken is uit onze maatschappij, is de Bijbel ook heel goed online te lezen, zoals op www.debijbel.nl. Op de website, die sinds deze week helemaal vernieuwd is, kan iedereen terecht om op elk moment van de dag zich te kunnen verdiepen in de Bijbel en meer. 

De website debijbel.nl is een initiatief van het Nederlands Bijbelgenootschap en bestaat al een hele tijd. Maar deze week is de website vernieuwd en dat moet natuurlijk bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht gebracht worden. Daarom neem ik je mee naar een bezoekje aan de website, waar je alles kan vinden om de Bijbel te kunnen bestuderen.

Zodra je de website opent, kan je zonder in te loggen, lezen in twee Bijbelvertalingen: de Bijbel in Gewone Taal en de Nieuwe Bijbelvertaling. Maak je nu een gratis account aan, dan krijg je toegang tot nog eens vier vertalingen: de NBG’51, de Statenvertaling (1977), de Groot Nieuws Bijbel en Nije Fryske Bibeloersetting. Daarnaast heb je dan ook de mogelijkheid om bij het lezen notities en markeringen te maken, lettertypes en lettergroottes aan te passen en je te verdiepen in veel achtergrondinformatie bij de Bijbel.

Heb je behoefte aan nog meer verschillende vertalingen en opties? Dan kan je het Nederlands Bijbelgenootschap steunen met minstens 25 euro per jaar en krijg je onbeperkte toegang tot alle mogelijkheden op de website. En dat zijn er veel, namelijk meer dan 20 verschillende Bijbelvertalingen, bronteksten, studieaantekeningen en de mogelijkheid om Bijbelteksten te kopiëren.

Verder kan je op de website heel makkelijk zoeken. De zoekfunctie fungeert namelijk als een soort concordantie, waardoor je heel snel een overzicht krijgt waar in de Bijbel het door jou gezochte woord voorkomt. Dit is ideaal als je je wat meer in een bepaald thema wilt verdiepen.

Debijbel.nl is dus een heel uitgebreide website, met heel veel mogelijkheden. Dat zorgt er wel voor dat wanneer je een (gratis) account aanmaakt, je je echt even moet verdiepen in alles wat er mogelijk is en wat er allemaal te vinden is. Dat is niet moeilijk, maar kost wel even wat tijd. Maar wanneer je je dat eigen hebt gemaakt, heb je de beschikking over een schat aan informatie en kan je je op allerlei manieren verdiepen in het Woord van God.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk het dan allemaal snel op www.debijbel.nl.

Voor dit artikel heb ik een exemplaar van de Bijbel in Gewone Taal ontvangen.

Geplaatst in: Nieuws | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter