Deze boeken zouden verfilmd moeten worden

03/02/2016 | 11 reacties

verfilmdIn de loop der tijd zijn er van een heel aantal christelijke boeken verfilmingen verschenen. De verhalen zijn ingekort, omgezet naar beeld en door acteurs tot leven gebracht. Maar er zijn nog veel meer boeken die (nog) niet verfilmd zijn. En vandaag deel ik mijn lijstje van boeken die ik graag als film zou willen zien, én waarom. Lees maar mee!

1. Bevrijdende liefde – Francine Rivers
Dit boek staat bij mij op de eerste plaats als ik nadenk over boeken die ik graag verfilmd zou willen zien. Het was een van de boeken waardoor ik kennismaakte met Amerikaanse christelijke romans en het heeft diepe indruk gemaakt. Het verhaal van Hosea en Angel, gebaseerd op de Bijbelse geschiedenis, is een verhaal van een groot geloof, vurige hoop en intense liefde. Het is tragisch, indrukwekkend, ontroerend en boeiend tot op de laatste bladzijde en het lijkt me geweldig om dit verhaal op beeld te zien.

2. Er was eens een prins – Rachel Hauck
Een heel ander soort verhaal is het vrolijke, romantische en warme verhaal over kroonprins Nathanaël en burgermeisje Susanna. Het verhaal brengt een hedendaags sprookje tot leven en de ingrediënten – liefde, romantiek, moeilijkheden, mooie personages, humor en het koninklijk paleis  – die dit een heerlijke roman maken, zijn volgens mij ook perfect voor een film.

3. Ik zal verborgen zijn – Eline Rosenhart
Een boek wat ik onlangs las en graag als film zou willen bekijken is Ik zal verborgen zijn. Het is een indrukwekkend verhaal over de strijd om te (over)leven in immens donkere perioden en de kracht van beide Hadassah’s maken diepe indruk. Dit zou geen vrolijke film worden, maar één waarin je de werkelijkheid onder ogen moet zien. Eén die je stil zet bij het leed in deze wereld, het leed van het volk Israël.

verfilmd 4. Tot het uiterste – Harry Kraus
Hoewel enige romantiek in een film voor mij bijna een voorwaarde is om een film te kijken, is dit de volgende in de lijst die daar eigenlijk niet aan voldoet. Maar ook dit verhaal heeft me op een bepaalde manier geraakt en geïntrigeerd, zodat ik het graag verfilmd zou willen zien. Het is een bijzondere roman, in allerlei opzichten. De ingewikkelde processen in het onderzoek naar kunstbloed en de tijdsdruk geven spanning en tegelijkertijd zorgen de relatie tussen Rebecca en Noah en Rebecca’s keuzes voor diepte. Dit zou een soort ziekenhuisfilm worden, en die zou ik graag willen zien.

5. De Baxter-serie, Dayne Matthews-serie, Samen Onderweg-serie
etc. – Karen Kingsbury

Hoewel ik geen enorme fan ben van de boeken van Karen Kingsbury, maar ze wel altijd lees, lijkt het me leuk als haar series over de Baxters, hun vrienden en omstanders als een serie verfilmd zou worden. Voor één film zijn het eigenlijk te veel verhalen, dus zijn ze, naar mijn mening, perfect om in een serie uitgebracht te worden. Eindelijk de personages echt tot leven zien te komen, meegenomen worden in de warme familierelaties, mee kunnen leven bij de moeilijkheden en blijde dingen in hun levens, daar zou ik me volgens mij uren mee kunnen vermaken!

En nu jij, welke boeken zou jij graag verfilmd willen zien?

Geplaatst in: Overig | Tags: ,
Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Beantwoorden Christel 03/02/2016

  Voor jou van Jojo Moyes en dat gaat dit jaar gebeuren! Ben zo benieuwd. Nadeel is alleen dat een mooi boek als die verfilmd zou worden tegen zou kunnen vallen…

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 03/02/2016

   Het verhaal klinkt interessant, heb het boek niet gelezen. Maar dat is inderdaad een nadeel van verfilmingen! Hopen op een hele goede film dus maar! ;)

 • Beantwoorden rennie 03/02/2016

  Ik zou keuze 4 heel graag als film willen zien, evenals de andere serie van Harry Kraus : Wankelende zekerheden…Voor de rest van mijn leven….Alles wat ik nodig heb……Trouwens een serie die ik geweldig aanraad om ook te lezen !!!!
  Keuze 5 zou ik ook een aanrader vinden om te verfilmen. Heb nog wel 3 boeken liggen om te lezen……de rest van je keuzes heb ik niet gelezen…
  Groeten van Rennie.

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 03/02/2016

   Die serie van Harry Kraus zou inderdaad mooi een ziekenhuisserie kunnen worden, en dat is altijd goed, toch? ;)

 • Beantwoorden Ann s 03/02/2016

  Ik zou graag de boeken van Julie klassen verfilmd zien, maar dat zal wel niet gebeuren…en ook zeker de Amish boeken van Beth wiseman, suzanne woodsfisher en Mary ellis… Of gewoon Amish films…ook de strootjesbruid van karen witemeyer en de boeken van denise hunter vind ik ook goed…

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 03/02/2016

   De boeken van Julie Klassen, dat zou wel leuk zijn ja! Tot die tijd moet je dan maar Downton Abbey of de films naar de boeken van Jane Austen kijken, die gaan in ieder geval ook over die tijdsperiode :)

 • Beantwoorden Ann s 03/02/2016

  En Tamera Alexander niet te vergeten!

 • Beantwoorden mylemans marleen 03/02/2016

  voor mij niet ,wil alleen lezen alhoewel ik pas in eindhoven een kerstfilm met susan byole gekocht heb ,bij de christelijke boekhandel en een amish film ,geen tijd voor tv ,bij mij draait alles om boeken

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 03/02/2016

   Boeken zijn ook helemaal prima, toch? Mooi dat je er zo van kan genieten! :)

 • Beantwoorden Joëlle 03/02/2016

  Er was eens een prins sowieso!!! Die is echt geweldig!

 • Beantwoorden Gerjanne 04/02/2016

  ‘Het meisje uit de trein’ van Irma Joubert. Een film daarvan lijkt me geweldig! Het is een van mijn lievelingsboeken, heb ’t boek al wel 5x gelezen ;)

 • Laat een reactie achter