Dierbaar – Deborah Raney – ****

09/01/2017 | 1 reactie

dierbaarOok al is ze aangetrouwde familie, Bree Cordel Whitman voelt zich thuis bij Grant, Audrey en hun kinderen. Haar echtgenoot Timothy Whitman is omgekomen in Afghanistan en als ze tijd doorbrengt met zijn familie, voel het alsof ze dicht bij hem is. Zo houden ze samen de herinnering aan Timothy levend. Maar het is nu vijf jaar geleden dat ze weduwe werd en het is tijd om door te gaan met haar leven. Ze voelt zich schuldig omdat ze verlangt naar nieuwe liefde. Toch blijft ze erover dromen, in het bijoznder over één man: Drew Brooks. Maar hoe kan ze op zijn avances ingaan als ze daarmee haar familie pijn doet?

Het vierde deel in de serie over de familie Whitman en het Chicory Inn bed & breakfast, vertelt het verhaal van de sociale, spontante Bree. Nadat haar man, Timothy Whitman, overleed in Afghanistan, is ze altijd onderdeel gebleven van de familie Whitman en sluit ze wekelijks nog aan bij hun familieavond. Maar na vijf jaar begint bij haar het verlangen naar nieuwe liefde te ontstaan en dat brengt allerlei ontwikkelingen met zich mee.

dierbaar

Op kantoor werkt ze nauw samen met haar collega Aaron Jakes en er lijken gevoelens tussen hen te ontstaan. Je wordt meegenomen naar Bree’s eerste stappen op het liefdespad en het is boeiend om te lezen hoe ze worstelt om daar op een goede manier mee om te gaan. Doordat zij nog zo verbonden is aan de familie van haar overleden man, komt ze door en met Aaron in heel wat lastige situaties, waardoor je echt met haar meeleeft.

En dan ontmoet ze op de dinsdagavonden bij de familie Whitman ook nog geregeld de sympathieke, knappe en grappige Drew Brooks. Zijn aanwezigheid maakt het leuk om steeds weer te lezen over de wekelijkse familieavonden van de Whitmans en brengt een goede dosis romantiek in het verhaal. Tegelijkertijd worden de ontwikkelingen in Bree’s leven er complexer van en geeft het een interessante wending aan het verhaal.

dierbaar

Hoewel Bree met haar dromen en twijfels centraal staat in dit verhaal, komen er ook nog allerlei ontwikkelingen aan de orde in en rondom het bed & breakfast van Grant en Audrey Whitman. Al deze facetten, in combinatie met Bree’s worsteling om op een goede manier met hun gevoelens om te gaan, maken het verhaal, ondanks dat het wat voorspelbaar is, puur en afwisselend.

Doordat Dierbaar het vierde deel in de serie is, komen er veel bekende personages in het verhaal naar voren. Het is daarom wel het leukst om de andere delen van de serie gelezen te hebben voor je aan dit boek begint. Maar als je eenmaal aan Dierbaar begonnen bent, houden de fijne personages, een goede dosis romantiek en allerlei ontwikkelingen je zeker geboeid.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: Close to Home
Auteur: Deborah Raney
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2016
ISBN: 9789029725378
Dierbaar

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van Kameel.nl.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden mylemans marleen 09/01/2017

    lijkt me heel mooi ,maar volg deze schrijfster niet ,ga passen liefs en weer bedankt voor de altijd leuke mail

  • Laat een reactie achter