Dochterlief – Deborah Raney – ***

10/11/2014 | 0 reacties

DochterliefWelkom bij de Chicory Inn, de knusse bed & breakfast van Audrey en Grant Whitman en leef mee met het wel en wee van hun kinderen.

De droom vanAudrey Whitman staat op het punt om uit te komen. Nu haar vijf kinderen volwassen zijn en het huis hebben verlaten, hebben zij en haar echtgenoot Grant hun huis aan Chicory Lane omgetoverd tot een gezellig bed & breakfast.
Maar dan staat haar dochter Landyn tijdens het feestelijke openingsweekend opeens voor de deur met een aanhanger vol spullen. Audrey begrijpt meteen dat haar dochter niet gewoon een paar dagen langskomt en heeft de nodige vragen. Wat is er in New York gebeurd dat zo erg was dat Landyn geen andere uitweg zag dan naar haar ouderlijk huis terugkeren? En waar is haar man, Chase?
Lukt het Audrey om haar doom na te jagen met de Chicory Inn en tegelijkertijd het warme thuis te bieden dat haar dochter zo hard nodig heeft?

Chicory Inn
‘Dochterlief’ is het eerste deel in de serie over Chicory Inn, het bed & breakfast van Audrey en Grant. Het verhaal begint met de laatste voorbereidingen voor het openingsweekend van de Chicory Inn. Het wordt je hierdoor al snel duidelijk wat voor personen Audrey en Grant zijn. De bezorgde, ietwat gestreste, maar ook enthousiaste Audrey wordt in alles ondersteund door haar rustige, relativerende en zorgzame Grant. Wanneer al hun kinderen langskomen om de opening van het bed & breakfast mee te maken, is de sfeer zelfs wel wat vergelijkbaar met die in de serie over de familie Baxter van Karen Kingsbury.

Dochterlief

Alles lijkt prima te gaan, totdat haar jongste dochter Landyn onverwachts op de stoep staat met een aanhanger vol huisraad. Dan komen de problemen naar voren en wordt je meegenomen in een verhaal over een wat verwende jongste dochter, relatieproblemen, een onverwachte zwangerschap en grote communicatieproblemen. Vanaf dat moment spelen Audrey en Grant niet meer de hoofdrol in het verhaal, maar gaat het voornamelijk over Landyn en haar man Chase.

Problemen
De problemen die er tussen hen zijn, worden door de auteur duidelijk beschreven. Doordat je gesprekken leest tussen Landyn en Chase, wordt je al snel duidelijk hoe ze met elkaar om gaan en waar het in hun relatie fout is gegaan. In het verhaal wisselt het perspectief geregeld van Landyn naar Chase en zo krijg je van beide kanten zicht op hun problemen.

Dochterlief

Hoe serieus de problemen tussen Landyn en Chase ook zijn, ze geven het verhaal soms wel wat humoristisch. Ik heb namelijk nog niet veel vaker gelezen over een stel wat zo ongedurig, verwarrend en chaotisch is. Dat zorgt soms voor wat komische situaties. Tegelijkertijd zorgt deze manier van omgaan met hun problemen er voor dat je tijdens het lezen af en toe het gevoel hebt dat het niet helemaal geloofwaardig meer is. Het wordt soms een beetje te veel.

Warm
Je krijgt van het verhaal een warm gevoel. Het is geen verhaal wat gaat over perfecte mensen. Hoe goed Audrey en Grant op elkaar ingespeeld zijn, ook bij hen loopt niet alles altijd vlekkeloos. En ook de relatie tussen Audrey en haar jongste dochter Landyn, het op elkaar mopperen en toch graag naar huis willen, geeft dat gevoel. Het is een eerlijk, echt verhaal.

Dochterlief

Conclusie
‘Dochterlief’ is een fijn verhaal om te lezen. Het heeft een goede sfeer, het is soms zelfs wat komisch en dit boek lijkt zeker een goede basis voor meer delen over Chicory Inn. Bovenstaande maakt ‘Dochterlief’ een redelijk goed boek. Toch is één keer lezen wel voldoende, omdat je aan het einde van het verhaal wel even genoeg hebt gehoord over Landyn, Chase en hun issues.

Ben je op zoek naar een serie wat qua opbouw redelijk overeenkomt met de Baxter-serie van Karen Kingsbury? Probeer dan zeker zeker de serie over Chicory Inn.

3

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Home to Chicory Lane
Auteur: Deborah Raney
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2014
ISBN: 9789029723619
‘Dochterlief’ voor € 19,99 op Bol.com

Verzenden
User Review
3.33 (3 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van EO-Eva.
Dit bericht bevat een Bol.com affiliate link. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst in: ***, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter