Dochters van de kust – Lynn Austin – *****

12/12/2016 | 4 reacties

Dochters van de kustHolland, Michigan, 1897. De Nederlandse immigrante Geesje de Jonge blikt terug op haar aankomst in Amerika, vijftig jaar geleden. Diep verborgen gevoelens en herinneringen komen boven, zoals die aan haar ware liefde.

Verderop neemt de 22-jarige Anna Nicholson een kamer in een luxe resort om de breuk met haar verloofde te boven te komen. Een storm roept herinneringen op aan een oude nachtmerrie uit haar kindertijd, en doet haar twijfelen aan haar toekomstdromen. Ze raakt bevriend met een student die wat bijverdient in het hotel en stort haar hart bij hem uit. Zowel Geesje als Anne heeft geen idee van de verrassing die hun te wachten staat voor het einde van de zomer.

In een luxe hotel vlakbij Holland, een stadje in Michigan, verblijft de welopgevoede, rijke, maar twijfelende 22-jarige Anna Nicholson samen met haar moeder om haar verbroken verloving te verwerken. Maar in plaats van dat ze er tot rust komt, roepen dromen die ze heeft alleen maar vragen op. Omdat ze die heel graag beantwoord wil zien, ga je in het verhaal met haar op zoek naar de oplossing.

dochters van de kust

Tegelijkertijd blikt in het stadje Holland de wijze en sympathieke Nederlandse immigrante Geesje de Jonge terug op haar verleden en haar komst naar Amerika vijftig jaar geleden. Het brengt herinneringen in haar naar boven over ware liefde, gemaakte keuzes en de gevolgen daarvan. Die herinneringen geven je een eerlijk, oprecht beeld van een gewone vrouw met een sterk vertrouwen in God.

Het verhaal neemt je mee in de levens van beide vrouwen, die elk op hun eigen manier moeilijkheden hebben ervaren. Doordat je enerzijds meeleeft met de jonge Anna en haar twijfels en anderzijds door de herinneringen zicht krijgt op Geesjes leven, is er een goede balans tussen oud en jong, verleden en heden. Tegelijkertijd sluiten beide verhaallijnen goed bij elkaar aan, waardoor het een compleet verhaal is.

dochters van de kust

Het is boeiend om te lezen hoe de gebeurtenissen in het verhaal zich ontwikkelen en hoe de verhaallijnen van deze twee vrouwen aan elkaar worden verbonden door de sympathieke Derk, de buurjongen van Geesje en werknemer van het hotel waar Anna logeert. Niet alleen geven zijn vragen Geesje de kans om haar ervaringen te delen, maar maakt zijn aanwezigheid bij het hotel Anna’s situatie ingewikkelder, maar ook levendiger.

Dochters van de kust neemt je mee in herinneringen, geloofsvragen en kruispunten in het leven van mensen en de ontwikkelingen in het verhaal zorgen ervoor dat je tot het einde geboeid blijft. Het verhaal is fijn om in te duiken en laat je na het lezen met een warm gevoel achter. Dit is weer een boek van Lynn Austin zoals we ze graag van haar lezen: warm, oprecht en hoopvol.

5

Informatie

Oorspronkelijke titel: Waves of Mercy
Auteur: Lynn Austin
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2016
ISBN: 9789029725682
Dochters van de kust

Verzenden
User Review
5 (1 vote)

Dit boek heb ik ontvangen van Kameel.nl.

Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Beantwoorden Sandra 12/12/2016

  Toen ik enkele weken terug las dat dit boek over Nederlandse migranten ging, begon ik er al nieuwsgierig naar te worden. Ik ga het boek zeker in gedachten houden om eens te lezen!

 • Beantwoorden mylemans marleen 12/12/2016

  echt een boek voor deze tijd liefs

 • Beantwoorden Ria 12/12/2016

  Ha ik heb hem juist te leen….’k ben benieuwd!

 • Beantwoorden Lena 23/02/2017

  Het is een mooi boek, maar persoonlijk liet het me niet met een warm gevoel achter. Ik vond het einde onbevredigend. Het geloof en de moeiten die hiermee gepaard kunnen gaan, vond ik wel heel mooi uitgewerkt.

 • Beantwoorden Uit het archief #3 - Wereld van boeken 17/07/2017

  […] Anne heeft geen idee van de verrassing die hun te wachten staat voor het einde van de zomer. Klik hier voor de […]

 • Laat een reactie achter