Draagkracht – Deborah Raney – ****

26/11/2015 | 1 reactie

draagkrachtNa de roerige start van hun bed en breakfast komen Audrey en Grant voor een nieuwe uitdaging te staan. Hun dochter Corinne en haar gezin leiden een comfortabel leven. Corinne’s man Jesse maakt carrière en alles lijkt perfect. Jesses vriendelijke persoonlijkheid werkte altijd in zijn voordeel, maar dan leidt een onschuldige flirt tot grote problemen. De valse beschuldigingen van een jaloerse collega bedreigen het huwelijksgeluk van Jesse en Corinne, en als zelfs hun dochters gevaar lopen, is de maat vol. Er moeten ingrijpende keuzes gemaakt worden, maar tegen welke prijs? Kunnen Corinne en Jesse alle scherven van hun eens zo mooie leventje bijeenrapen, voordat alles versplintert?

Het leven van Corinne en Jesse staat op de kop wanneer een vrouwelijke collega ernstige beschuldigingen uit tegen Jesse. En hoewel hij weet dat hij onschuldig is, wordt hierdoor het vertrouwen tussen hem en Corinne op de proef gesteld. Als de vrouw het niet alleen houdt bij beschuldigingen, komen Corinne en Jesse voor ingrijpende keuzes te staan en de vraag is of hun huwelijk daar tegen bestand is.

draagkracht

Draagkracht is het tweede deel in de Chicory Inn-serie, over het bed en breakfast van Audrey en Grant. In deze roman staat het leven van hun oudste dochter Corinne centraal. Terwijl ze als thuisblijfmoeder er altijd voor hun dochters kan zijn en ze door de baan van Jesse comfortabel kan leven in hun grote huis, is ze niet zo tevreden als ze had gedacht dat ze zou zijn. Dat merk je als je wordt meegenomen in de alledaagse beslommeringen die herkenbaar zijn voor ieder gezin.

Haar man Jesse is een hardwerkende, sympathieke en vriendelijke man, die vaak onbewust de aandacht trekt van het vrouwelijke geslacht. Wanneer er spanningen komen door de valse beschuldigingen van een collega zijn die heel begrijpelijk, net zoals de gevoelens van Corinne. Maar doordat het verhaal vanuit verschillende perspectieven beschreven wordt, lees je van allebei hoe ze er in staan, en dat maakt het verhaal compleet.

draagkracht

Op een bepaald moment nemen Jesse en Corinne ingrijpende beslissingen die veel veranderen. Vooral voor Corinne is dat niet makkelijk en ook nu weer zijn haar gevoelens heel begrijpelijk. Haar hang naar luxe en een comfortabel leven voelt heel menselijk en doordat het verhaal gaat over herkenbare, alledaagse dingen, komt het dichtbij.

Wat de spanning, problemen en sfeer betreft, is Draagkracht vergelijkbaar met het eerste deel uit de serie, maar ook met de romans van Karen Kingsbury. Net zoals in Kingsbury’s romans is in Draagkracht familie heel belangrijk en zijn familiebijeenkomsten een terugkerend fenomeen. De grote plaats die familie in dit boek inneemt, blijkt vooral ook uit de gedeeltes over Audrey en Grant, die met hun bed en breakfast een rode lijn in deze serie vormen.

draagkracht

Draagkracht is een warme familieroman, waarin vooral het dagelijkse leven centraal staat. Het is een verhaal over hele gewone mensen, waardoor het des te herkenbaarder wordt. Aan het einde ontstaat wel het gevoel dat het verhaal nog niet helemaal af is, zodat er zeker nog een volgend deel in deze serie zal komen. Als je op zoek bent naar een spannend verhaal met ingewikkelde gebeurtenissen, kan je Draagkracht beter laten liggen. Maar voor de degene die graag warme familieverhalen leest, is het een prima keus.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: Two Roads Home
Auteur: Deborah Raney
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9709029714197

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden mirjam 26/11/2015

    Deze twee delen van haar gelezen en ik vond het echt weglezers of hoe zeg je dat.
    Heerlijk onder een dekentje nu met deze koude dagen een lekker kopje koffie of thee en dan lezen zalig en met deze boeken lukt dat prima

  • Laat een reactie achter