Dreigend onheil – Hannah Alexander – ****

05/06/2014 | 2 reacties

Dreigend onheilHet leven van Willow Traynor wordt ruw verstoord wanneer haar man tijdens zijn werk als agent omkomt en ze zelf gewond raakt bij een auto-ongeluk. Willow vreest dat er opzet in het spel is en vlucht weg uit haar woonplaats.

Op het platteland hoopt Willow rust en veiligheid te vinden bij haar broer. Maar dat blijkt valse hoop wanneer ze door een brand al haar bezittingen verliest. Willow begint een zoektocht naar haar belager en zijn drijfveren.

Ze krijgt daarbij hulp van de aantrekkelijke dokter Graham Vaugh, een vriend van haar broer. Kan hij nog iets voor Willow betekenen wanneer het gevaar uit een onverwachte hoek blijkt te komen?

Dreigend onheil
Nadat haar man tijdens zijn werk is doodgeschoten, zij zelf is aangereden en tijdens een zwempartij is aangevallen, is Willow Traynor ervan overtuigt dat dit alles geen toeval is en dat haar leven gevaar loopt. Wanneer ze uit angst naar het appartementencomplex van haar broer op het platteland vlucht, hoopt ze daar rust te vinden.

Maar niet alleen haar nachtmerries achtervolgen haar. Na een hevige brand in het appartementencomplex volgen de gebeurtenissen elkaar op en weet Willow dat het nog niet voorbij is. Ze zal haar angst onder ogen moeten zien en alles op alles moeten zetten om een einde te maken aan het dreigende onheil..

Dreigend onheil

Mijn mening
‘Dreigend onheil’ is het vijfde deel uit de serie die zich afspeelt rond het plaatsje Hideaway. Wanneer je de vorige delen ‘Vluchtplaats Hideaway’, ‘Veilige haven’, ‘Laatste toevlucht’ en ‘Bezeten belager’ hebt gelezen, zul je in dit boek een aantal bekenden tegenkomen. Maar wanneer je geen van die boeken gelezen hebt, is dat geen probleem omdat ‘Dreigend onheil’ prima los van de serie te lezen is.

Doordat het verhaal midden in een spannende gebeurtenis begint, zit je gelijk in het verhaal. Tijdens het lezen voel je de spanning oplopen. Dat komt omdat de nachtmerries van Willow steeds heviger worden en de gebeurtenissen elkaar blijven opvolgen. Hierdoor blijf je in het verhaal en wil je weten hoe het afloopt.

Dreigend onheil

Maar ondanks dat in het verhaal de spanning op blijft lopen, valt de ontknoping een beetje tegen. De climax van het verhaal wordt redelijk snel beschreven, waardoor de spanning er wat uit is. Hierdoor is datgene wat eigenlijk het spannendste stuk van het verhaal zou moeten zijn, eigenlijk helemaal niet zo spannend en dat is jammer.

De hoofdpersonage Willow is een interessante persoonlijkheid om over te lezen. Het is heel duidelijk dat de moeilijke omstandigheden in haar leven haar hebben gevormd tot wie ze nu is. Ze is erg zelfstandig, onafhankelijk en angstig. Wanneer de aantrekkelijke dokter Graham Vaughn interesse in haar toont, accepteert ze dat dan ook niet zonder slag of stoot.

Dreigend onheil

Het is mooi om te lezen hoe Willow ontdekt dat ze dingen die ze na de dood van haar man had weggestopt, toch wel nodig heeft. De vriendschap van dokter Graham en zijn zus Ginger is hier een goed voorbeeld van. Willow, die zichzelf afgesloten had voor echt contact met anderen, ontdekt door hen wat voor toegevoegde waarde een goede vriendschap in het leven kan zijn.

Met dit boek heeft het schrijverskoppel Melvin en Cheryl Hodde, waar Hannah Alexander het pseudoniem van is, hun talenten weer samengevoegd en een roman geschreven waarbij de ervaring als arts van Melvin en  het schrijven van Cheryl leidt tot een spannend verhaal wat klopt tot in detail.

Pluspunten

 • Het boek is prima los van de rest van de serie te lezen
 • Je voelt tijdens het lezen de spanning oplopen
 • Willow is een interessante persoonlijkheid om over te lezen
 • Het verhaal klopt tot in detail

Minpunten

 •  De ontknoping van het verhaal valt wat tegen
4

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Fair warning
Auteur: Hannah Alexander
Uitgeverij: Barnabas
Jaar van uitgave: 2012
ISBN: 9789085202394
‘Dreigend onheil’ voor € 16,90 bij Bol.com

Verzenden
User Review
5 (1 vote)

Dit bericht bevat een Bol.com affiliate link. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: ,
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Beantwoorden Harma 09/12/2014

  Hey, dit boek heb ik gelezen voor een schoolopdracht en ik vroeg me eigenlijk af wat de voorkant van het boek er mee te maken had. Kun je mij dit uitleggen?
  Groetjes!

  • Beantwoorden Leanne - Wereld van boeken 09/12/2014

   Ik vind dat de vrouw op de cover een bepaalde angst/spanning uitstraalt. Dit blijkt uit haar blik en haar houding. Omdat de titel van het boek ‘Dreigend onheil’ is, denk ik dat de bedoeling van de cover is om die angst voor dreigend onheil over te brengen naar de lezer. Dit is wat ik er van denk ;) Succes met je opdracht!

  Laat een reactie achter