Drie series voor donkere winteravonden

12/01/2015 | 1 reactie

seriesNu de drukte van de feestdagen weer voorbij is en het nieuwe jaar is begonnen, wordt het weer tijd voor rustige avonden, waarbij je met een boek op de bank onder een dekentje weg kan kruipen. De winter duurt nog wel even, de kou is nog lang niet voorbij en het wordt nog steeds vroeg donker. Deze periode is perfect voor het lezen van een mooie serie. En daarom heb ik in dit artikel drie series voor jou op een rijtje gezet, waarmee je de donkere winteravonden zeker doorkomt. De series zijn allemaal al wat langer geleden verschenen, maar in verschillende boekhandels, online en in de bibliotheek zeker nog te verkrijgen. Kijk maar mee!

series1. De dromers – Angela Hunt
De machtige Farao geeft zijn toegewijde hoveling Potifar een persoonlijk geschenk. Het geschenk heet Tuya en is veertien jaar.
Tuya is bang. Slavin, dat is ze altijd geweest, dat zal ze altijd blijven. Maar van de ene op de andere dag komt ze terecht bij Potifar, hoofd van de Egyptische Garde. En in het huis van Potifar, waar het leven turbulent is en de sfeer broeierig, is het voor een jonge slavin niet eenvoudig om kalm te zijn en onderdanig te blijven.
Dan komt er nog een jonge slaaf naar Potifars huis. Hij is verkocht door een groep Midianitische handelsreizigers als een sterke en veelbelovende werkkracht. Zijn naam is Josef.
Josef en Tuya dromen allebei van een beter leven, van vrijheid, van liefde. Het duurt dan ook niet lang voordat ze elkaars diepe verlangens leren kennen. Maar al gauw drijven dramatische ontwikkelingen hen weer uit elkaar. Niet hun eigen dromen, maar die van Potifar en zelfs de Farao werpen donkere schaduwen over hun leven.
Of er een toekomst is voor Josef, voor Tuya, voor hun dromen, hangt af van één beslissing. Van één man. De Farao.

2. Het zwarte land – Angela Huntseries
Meer dan twintig jaar heeft Jozef, de vizier van Egypte, zijn broers niet gezien. Nu ze voor hem neerknielen, op zoek naar brood voor hun gezinnen, doorleeft Jozef opnieuw de pijn en de vernedering van wat ze hem hebben aangedaan. En ditmaal ligt hun toekomst in zijn handen…
Jozef besluit dat Simeon in Egypte moet achterblijven, totdat ook de jongste broer Benjamin met zijn andere broers meekomt naar het Egyptische hof.
Simeon wordt in het huis van de vizier gevangengezet. Vol agressie en wrok keert hij zich tegen zijn bewakers en verzorgers. Een van hen is Mandisa, de kamenierster van Jozefs vrouw, die aan Simeon toegewezen wordt omdat ze zijn taal spreekt.
Gaandeweg weet Mandisa het vertrouwen van Simeon te winnen en krijgt ze begrip voor zijn stormachtige karakter. Wanneer ze echter van hem gaat houden, weet ze dat ze zich nooit aan hem zal kunnen geven als hij niet eerst in het reine is gekomen met zijn broer, zijn verleden en zijn God.

series3. De reizigers – Angela Hunt
Jozef en zijn familie hebben zich in Egypte een positie verworven. Ze voelen zich er thuis. Tegelijk weten ze van de belofte van JHWH over een eigen land.
Na de dood van de oude Jakob ontstaat er rivaliteit tussen Jozefs zoons Efraïm en Manasse. Efraïm is er heilig van overtuigd dat de familie in Egypte aan het hof moeten blijven en zich daar als volk van JHWH moet profileren. Manasse voelt zich geleid om met zijn familie terug te gaan naar het beloofde land.
En dan is er nog de Egyptische slavin Jendayi, die de familie al dient sinds ze een klein meisje was. Ook zij is gevangen in haar eigen beeld van wat de goden van haar willen. Wie zal werkelijk de stem van JHWH verstaan?

************************************************************************************************************

1. Second opinion – Hannah Alexanderseries
Lauren McCaffrey is een ervaren verpleegkundige op de eerstehulpafdeling. Ze verhuist naar Dogwood Springs in Missouri om een nieuwe impuls aan haar carrière te geven en te ontsnappen aan de druk van haar familie om te trouwen. Dokter Grant Sheldon laat zich naar het ziekenhuis van Dogwood Springs overplaatsen, omdat hij een goede omgeving zoekt om zijn tweeling te laten opgroeien, die nog steeds ondersteboven is van de dood van hun moeder. De idyllische omgeving van Dogwood Springs blijkt echter niet vrij van de problemen die Grant achter zich gelaten dacht te hebben in de grote stad. Als de rust in de gemeenschap wordt verstoord door een drugsbende en een mysterieuze epidemie wordt het voor Grant en Lauren een race tegen de klok in een wanhopige zoektocht naar antwoorden.

series2. Déjà vu – Hannah Alexander
Dr. Grant Sheldons verhuizing naar het rustige stadje Dogwood Springs pakt anders uit dan hij hoopte. Op de eerstehulpafdeling van het ziekenhuis waar hij werkt, krijgt hij te maken met het toenemende drugsgebruik in het stadje – een probleem waarvan hij dacht het achter zich gelaten te hebben in de grote stad.
Verpleegkundige Lauren McCaffrey voelt zich aangetrokken tot Grant en zijn tienerzoon en -dochter, maar maakt zich ook zorgen. Ze is bang dat haar gevoelens Gods plan met haar leven als alleenstaande in de weg staan. Steeds wanneer ze het gevoel krijgt dat ze een stapje terug moet doen, komt ze door omstandigheden juist dichterbij dit gezin te staan.
Ondertussen raakt Grants tweeling verstrikt in een zaak om lokale fabrieken en verkopers van verdovende middelen te stoppen.
Wanneer Grant naar St. Louis vertrekt om zichzelf te verdedigen in een rechtszaak die tegen het ziekenhuis is aangespannen, worden zijn kinderen onaangenaam verrast door de leider van een drugsbende die dreigt dat ze hun neus niet in zijn zaken moeten steken.

3. Intensive care – Hannah Alexanderseries
Archer Pierce is een bevlogen predikant. Hij staat aan het hoofd van een kerkelijke gemeente in Dogwood Springs maar zijn echte passie ligt bij het werk als ziekenhuispastor. Archer is getrouwd met de mooie en bekende zangeres Jessica. Morrende kerkleden fluisteren dat Jessica geen goede domineesvrouw is: ze lijkt teveel gericht op haar eigen carriere en te weinig op de kerk. Als Archer op een dag zomaar verdwijnt is het geroddel niet van de lucht.
Ook de liefde tussen verpleegster Lauren McCaffrey en dokter Grant Sheldon is onderwerp van gesprek in het kleine plaatsje. Grant – een weduwnaar met twee tieners – is zeker over zijn gevoelens voor Lauren. Maar als hij haar ten huwelijk vraagt slaat de twijfel Lauren om het hart: kan ze ooit de plek innemen van Grants overleden vrouw? En kan ze wel twee tieners opvoeden? De verdwijning van dominee Archer zet de relatie van Grant en Lauren nog meer onder spanning.

************************************************************************************************************

series1. Hanna’s bestemming – Denise Hunter
Hanna Landin runt haar oma’s familiepension in de bergen. Ze doet haar werk vol enthousiasme, maar dat maakt het pension nog niet winstgevend. De concurrentie met het nabijgelegen luxueus ressort is moordend en Hanna’s zorgen stapelen zich op.
Ze móét iets verzinnen om het pension te redden. Daarbij krijgt ze hulp uit onverwachte hoek. Micah Gallagher, een ervaren bergbeklimmer, biedt zijn diensten aan als excursieleider voor de pensiongasten. Juist omdat hij tot dan toe werkzaam was voor de concurrent, twijfelt Hanna. Wie is deze man? Kan ze hem wel vertrouwen? Tegelijkertijd is hij haar enige kans. Hun samenwerking verloopt boven verwachting goed, totdat puzzelstukjes uit een diep weggestopt verleden op hun plaats vallen. En dan is de vraag: hoe ver gaat vergeving?

2. Natalie’s nieuwe begin – Denise Hunterseries
Natalie is pas gescheiden, omdat haar man haar heeft bedrogen. De scheiding heeft haar veel verdriet gedaan, maar ze heeft haar leven als alleenstaande moeder van twee zoontjes en directeur van een pro-lifecentrum weer op de rails. Via haar werk komt ze in contact met Linn, een negentien jarig meisje dat zwanger is, maar abortus overweegt. Natalie en Linn kunnen het goed met elkaar vinden en Natalie voelt zich verantwoordelijk voor haar. Daarom nodigt ze Linn uit bij haar thuis. De band tussen Natalie en Linn wordt steeds hechter en na verloop van tijd vraagt Linn Natalie of zij haar kind na de geboorte wil adopteren. Natalie aarzelt, maar stemt uiteindelijk toe. Pas later komt ze erachter wie Linn eigenlijk is en dan zit Natalie in een onvoorstelbaar lastig parket. Maar is er dan nog een weg terug?

series3. Paula’s geheim – Denise Hunter
Paula is journaliste in het gehucht Jackson Hole, waar ze zich niet echt thuisvoelt. Als een van haar verhalen landelijk nieuws wordt, krijgt ze een droomaanbod: een baan als tv – reporter in Chicago! Ze hoeft er niet lang over te dubben en neemt de baan aan. Tegelijkertijd wordt haar man David eigenaar van een makelaarskantoor – in Jackson Hole. Terwijl Paula naar Chicago vertrekt om haar droom waar te maken, stort alles om haar heen in. Haar huwelijk dreigt uit elkaar te vallen, een jaloerse collega heeft het op haar baan voorzien en dan wordt ze ook nog geconfronteerd met haar verleden. Paula moet leren zichzelf te vergeven en eerlijk te zijn tegen haar geliefden. Maar dat valt niet mee als de waarheid zo afschuwelijk is.

Ken jij deze series al? En welke lijkt je leuk om te lezen?

Dit bericht bevat Bol.com affiliate links. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst in: Series | Tags: ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden mylemans marleen 12/01/2015

    bedankt voor de leuke mail he ga nog zien he

  • Laat een reactie achter