Drie series voor gure herfstavonden

13/11/2014 | 0 reacties

Drie series voor gure herfstavondenNu de koude, donkere avonden en soms regenachtige avonden er weer zijn, is het heerlijk om met een boek weg te kruipen onder een dekentje om even weg te dromen naar een andere wereld. En wat is het dan jammer als je het boek uit hebt, terwijl je nog langer weg zou willen dromen. Daarom zijn series zo fijn. Wanneer je het eerste deel uit hebt, kan je alleen al genieten van het idee dat je nog twee, drie of zelfs meer boeken hebt om in verder te lezen.
Speciaal voor de koude winteravonden zet ik in dit artikel drie series voor jou op een rij, die prima geschikt zijn voor een fijn avondje op de bank. Deze series zijn allemaal al wat langer geleden verschenen, maar in verschillende boekhandels, online en in de bibliotheek zeker nog te verkrijgen. Kijk mee!

Drie series voor gure herfstavonden1. Uit de verte – Tamera Alexander
Vastbesloten om een beroemde nieuwsfotograaf te worden reist Elizabeth Westbrook af naar het Colorado Territorium. Ze wil de grootsheid van de bergen vastleggen in de omgeving van het afgelegen Timber Ridge. Ook hoopt ze dat de koele, droge lucht en de warmwaterbronnen van Colorado haar vreemde ziekte zullen genezen.
Daniel Ranslett, getraumatiseerd thuisgekomen uit de burgeroorlog, zal alles doen om zijn land en zijn eenzaamheid te beschermen. Als een fotografe een opname maakt die de oplossing van een moord lijkt te geven brengt dat haar in levensgevaar. Daniel voelt zich geroepen om een oude schuld te vereffenen. Maar ten koste van welke geheimen zal hij zijn woord kunnen houden?
Gedwongen om samen een hachelijke tocht te ondernemen raken de levens van Daniel en Elizabeth met elkaar verbonden op een manier die ze zich niet hadden kunnen indenken.

2. Verder langs de weg – Tamera AlexanderDrie series voor gure herfstavonden
Als Dr. Molly Withcomb, hoogleraar Romaanse talen, in Colorado uit de trein stapt neemt ze een besluit – dat ingaat tegen alles waar ze voor staat. Toch is het de enige mogelijkheid om iets terug te ontvangen van alles wat ze verloren heeft.
Sheriff James McPherson vergist zich bijna nooit in mensen. Hij heeft het gevoel dat professor Withcomb iets verbergt, maar hij weet niet wat het is. Als hij achter haar geheim komt, staat zijn eigen reputatie op het spel. En als hij langzamerhand een beeld krijgt van Molly Withcomb’s herwonnen leven, vormt dat een serieuze bedreiging voor zijn baan, voor de rust in Timber Ridge, en voor wat hij altijd zelf als waarheid had aangenomen.

Drie series voor gure herfstavonden3. Diep in mijn hart – Tamera Alexander
Vastbesloten om de droom van haar overleden man te vervullen, worstelt Rachel Boyd om haar ranch draaiende te houden, samen met haar twee jonge zonen. Maar op sommige dagen lijkt het of al haar inspanningen worden gesaboteerd. Wanneer ze geconfronteerd wordt met een schade die ze niet meer op kan vangen, is Rachel genoodzaakt om Rand Brookston in vertrouwen te nemen, de enige man in Timber Ridge die ze wil vermijden. En niet ten onrechte. Hij is dokter, net als haar vader was. Daarom denkt ze wel te weten wat voor man hij is…

*************************************************************************************************************

1. Huis vol geheimen – Terri BlackstockDrie series voor koude winteravonden
Thelma en Wayne Owens runnen een bed en breakfast en proberen onderdak te bieden aan mensen die geen thuis hebben. Als het echtpaar om het leven wordt gebracht, wijzen alle bewijzen in de richting van hun schoonzoon, Jonathan. Maar is hij daadwerkelijk de dader?
Morgan en Blair, de twee dochters van de Owens, willen Jonathans onschuld aantonen en gaan op op onderzoek uit. Intussen probeert Morgan Hanover House, de bed en breakfast van haar ouders, draaiende te houden. Tijdens hun zoektocht ontdekken de zussen dat hun ‘perfecte’ ouders geheimen hadden die hen zelf en alle mensen in het Hanover House in gevaar brachten. Lukt het de zussen om de dader te vinden? Kan Morgan Hanover House voor sluiting te bewaren? En is Blair in staat om de weg naar God terug te vinden nu ze ontdekt hoe de littekens van brandwonden in haar gezicht zijn ontstaan?

2. Storm van geruchten – Terri BlackstockDrie series voor koude wintermaanden
Politieagent Cade rijdt een plotseling overstekende man aan. De man overleeft het ongeval niet. Het slachtoffer heeft geen identiteitsbewijs op zak en niemand lijkt hem te kennen. Als blijkt dat de man een schotwond heeft, wordt het achterhalen van zijn identiteit nog belangrijker.
Zonder iets van zich te laten horen, is agent Cade plotseling verdwenen. Een getuige beweert dat ze hem voor zijn verdwijning met een vrouw in een blauwe auto zag stappen. Als de aangereden man is geïdentificeerd, blijkt dat Cade is gesignaleerd met zijn echtgenote. Had Cade een relatie met deze getrouwde vrouw? Heeft hij haar man opzettelijk doodgereden? Blair Owens weigert de verdenkingen te geloven en is vastbesloten Cade te vinden. Maar daarvoor zal ze haar twijfels opzij moeten zetten en op God moeten leren vertrouwen – hij kon weleens haar enige hoop zijn.

Drie series voor koude wintermaanden3. Oever van argwaan – Terri Blackstock
Ben Jackson is ervan overtuigd dat hij de strijd om het burgemeesterschap gaat winnen. Maar op de dag voor het grote debat raakt zijn vrouw Lisa vermist. Politie-inspecteur Cade vermoedt dat er een misdrijf in het spel is en organiseert een zoektocht over het hele eiland. Maar het is een paranormaal begaafde die de politie naar de rivieroever leidt – en naar het lijk van Lisa.
Al snel wijst alles erop dat Ben de dader is en het rustige eiland verandert in een waar mediacircus. Cade voelt echter dat hij dieper moet graven.
Ook Blair Owens van de Cape Refuge Journal gebruikt haar onderzoekstalent om een beerput aan geheimen op te diepen. Maar de methoden die ze gebruikt, brengen haar relatie met Cade in gevaar en door samen te werken met een twijfelachtig figuur begeeft ze zich op glad ijs. Is het zogenaamde talent van die man echt een gave van God, zoals hij beweert? Ondertussen weet de moordenaar zich nog altijd schuil te houden en waagt hij een volgende, dodelijke stap..

4. Golf van gevaar – Terri BlackstockDrie series voor koude wintermaanden
Scott Crown, een nieuwe rekruut binnen het politiecorps van Matthew Cade, vindt het lichaam van een vijftienjarige tiener. Het onderzoek naar de moord komt moeizaam op gang doordat er wordt geknoeid met de bewijzen. Al snel zijn er veel verdachten, waaronder een excentrieke schrijver die onlangs op Cape Refuge is komen wonen. De plaats van het misdrijf en de toedracht van de moord komen héél toevallig overeen met een scène uit zijn nieuwste boek. Rechercheur Matthew Cade en Blair Owens ontdekken een tweede moord die eveneens lijkt te zijn beschreven in een van de boeken van deze nieuwkomer. Cade gaat op onderzoek uit, maar raakt verstrikt in een web van leugens en bedrog. Als er schokkend bewijs wordt gevonden in zijn eigen auto, wordt hij direct als hoofdverdachte beschouwd. Cade probeert zijn naam te zuiveren, maar als de tiener Sadie plotseling verdwijnt, lopen de spanningen hoog op. Kan Cade de moordenaar vinden voordat het te laat is voor Sadie?

*************************************************************************************************************

1. Elke nieuwe morgen – Karen Kingsbury Drie series voor koude wintermaanden
Ali is een fervent paardrijdster. Behalve haar naaste familie weet niemand hoe slecht dat voor haar is: ze lijdt namelijk aan taaislijmziekte. Maar Ali is vastbesloten te léven voordat het onvermijdelijke einde komt. Cody is een stoere rodeorijder. Zijn woede jegens zijn vader, die hem in de steek liet toen hij acht jaar was, geeft hem de kracht waarmee hij de stieren in de rodeoarena de baas kan. Voor mensen sluit hij zich af. Ali neemt altijd deel aan de paardenraces die aan rodeo’s voorafgaan. Ze houdt haar ziekte angstvallig geheim. Wanneer Cody echter haar geheim ontdekt, laat ze hem aarzelend toe in haar wereld. Bij elkaar vinden ze ware liefde, en Cody vindt genezing voor de wonden uit zijn jeugd. Maar hun tijd samen is slechts kort… en elke nieuwe morgen is oneindig kostbaar.

Drie series voor koude wintermaanden2. Na de regen – Karen Kingsbury
De dood van zijn vrouw Ali hangt al jaren als een donkere wolk boven het leven van Cody Gunner. Af en toe rijdt hij op haar paard Ace om haar te gedenken, maar zijn eigen passie, het rodeorijden, geeft hij op. Vol verdriet trekt hij weer in bij zijn ouders en bij Carl Joseph, zijn broertje met het syndroom van down. Daar ontdekt hij tot zijn verbijstering dat zijn broertje zich voorbereidt op een zelfstandig leven. Uit angst om opnieuw een geliefde te verliezen, probeert Cody met de felheid van zijn oude karakter te voorkomen dat Carl Joseph zijn veilige omgeving verlaat. Maar te voorkomen dat Carl Joshep zijn veilige omgeving verlaat. Maar diens begeleidster Elle laat haar plannen niet zomaar dwarsbomen. Haar zusje vormt immers het bewijs dat een beperking niet het einde van de wereld betekent en dat zelfs de donkerste wolk altijd weer voorbijglijdt.

Ken jij deze series al?  En welke lijkt jou de moeite waard om te lezen?

Dit bericht bevat Bol.com affiliate links. Klik hier voor meer info.

Geplaatst in: Series | Tags: ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter