Drijfhout – Denise Hunter – *****

19/03/2015 | 1 reactie

DrijfhoutOrde, dat is wat Meredith wil. En rust. Beide kan ze wel vergeten als ze ontdekt dat haar vader is overleden en dat zij voogdijschap krijgt over zijn drie andere kinderen.

Ze reist naar het eiland Nantucket om voor de drie te zorgen tot hun oom terug is en hij het stokje kan overnemen. De kinderen wonen in een vervallen bed & breakfast die in deze staat absoluut onverkoopbaar is. Meredith schakelt een klusjesman in, Jake, die meer voor haar kan betekenen dan alleen maar een paar handige handige handen. Maar wil ze dat wel?

Het leven van Meredith verandert totaal wanneer ze hoort dat haar vader is overleden en zij de voogdij krijgt over zijn drie andere kinderen. Aangekomen op het eiland Nantucket komt ze voor heel wat uitdagingen te staan: Een bed-and-breakfast wat gerund en opgeknapt moet worden, drie kinderen die niets van haar willen weten, een oom die maar niet op komt dagen en een knappe klusjesman die gevoelens in haar los maakt die ze eigenlijk niet wil voelen..

Drijfhout

Net als in haar andere boeken heeft de auteur gekozen voor een idyllische omgeving als decor van het verhaal. ‘Drijfhout’ speelt zich af op het liefelijke eiland Nantucket, wat tijdens het lezen een droomlocatie lijkt. Kleine, lage, witgepleisterde huisjes, bloemperken, windorgels aan veranda’s, zonovergoten, omringd door de zee, dat is het beeld van het eiland. En dit alles is in het verhaal zo beschreven dat je het als het ware voor je ziet en je jezelf even op een heel andere plek waant.

Meredith speelt in dit verhaal de hoofdrol. Ze is jong, mooi, houdt van orde en controle en probeert datgene te doen wat voor iedereen het beste is. Tegelijkertijd heeft ze een bepaald verleden wat ze met zich meedraagt en blijkt heel duidelijk dat haar verleden haar heeft gevormd tot wie ze nu is. Dit geeft een diepere laag aan het verhaal en maakt het realistisch. Meredith is een levensechte personage, met gedachten, gevoelens en angsten die te begrijpen zijn. Dit brengt het verhaal dichtbij.

Drijfhout

De andere hoofdpersonage is Jake en een groter contrast tussen hen beiden is bijna niet denkbaar. Waar Meredith houdt van orde en controle, geniet Jake van vrijheid, is hij impulsief en zorgeloos. In combinatie met zijn knappe, zongebruinde uiterlijk, zorgt dit ervoor dat Meredith de gevoelens die hij in haar oproept eigenlijk niet wil voelen. Juist de aanwezigheid van die gevoelens brengt fijne romantiek in het verhaal, wat het moeilijk maakt om het boek weg te leggen.

Hoewel het verhaal redelijk voorspelbaar is, doet dat weinig afbreuk aan het boek. De boeiende personages en fijne romantiek in combinatie met een vlotte, soepele schrijfstijl vormen samen een verhaal wat je van het begin tot het einde in één ruk uit wil lezen. Het verhaal is goed uitgewerkt, wat maakt dat de personages en omstandigheden realistisch overkomen en je je daardoor goed kan verplaatsen in het verhaal.

Drijfhout

‘Drijfhout’ is daarom, net als de andere boeken van Denise Hunter, fijn om te lezen wanneer je op zoek bent naar een momentje ontspanning. Het neemt je mee, laat je even genieten van het leven van anderen en laat je met een glimlach op je gezicht achter als je het boek  uit hebt. Wanneer je op zoek bent naar een fijn verhaal voor even tussendoor is dit boek de perfecte keuze.

5

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Drijfhout
Auteur: Denise Hunter
Uitgeverij: Kok
Jaar van uitgave: 2013
ISBN: 9789059778955
Verkrijgbaar als E-book
Koop bij bol.com

Verzenden
User Review
5 (1 vote)

Dit bericht bevat Bol.com affiliate links. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: , , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

 • Beantwoorden Ann s 19/03/2015

  Van deze schrijfster heb ik al het boek ‘ hartsgeheim ‘ gelezen, dat was een supergoed boek, erg van genoten.
  ‘ haar grote dag ‘ heb ik ook gekocht maar moet ik nog lezen…
  dit boek lijkt me ook heel goed en een ander boek van haar: ‘ overgave ‘ lijkt me ook zeker de moeite om te lezen…
  Als ebook zijn deze allemaal maar 7,99 bij bol com, scheelt wel veel met het boek.
  het is zeker de moeite om iets van deze schrijfster te lezen!
  bedankt weer voor deze recensie!

 • Laat een reactie achter