Droomwens – Deborah Raney – ****

05/05/2016 | 1 reactie

droomwensDe familie van Grant en Audrey Whitman is flink uitgebreid met de geboorten van kleinkinderen, maar hun middelste dochter Danae en haar man Dallas proberen al jaren zwanger te worden, zonder succes. Danae is inmiddels zo ver dat ze wil adopteren, maar Dallas wil er niet eens over praten. Zonder hoop op een eigen gezin, stort Danae zich op vrijwilligerswerk in een pas geopend Blijf-van-mijn-lijfhuis. Het leed van de vrouwen die ze daar ontmoet, maakt haar dankbaar voor haar eigen leven en voor het eerst sinds lange tijd ervaart ze rust. Maar een weekend in de Chicory Inn brengt daar verandering in.

Droomwens is het derde boek in de Chicory Inn-serie, een serie waarin je mee kan leven met Audrey en Grant Whitman en hun bed & breakfast en met het wel een wee van hun kinderen. In dit boek staat hun middelste dochter Danae met haar man Dallas centraal, twee personen die je al kent als je ook de vorige delen, Dochterlief en Draagkracht, uit de serie gelezen hebt.

droomwens

Danae is een zorgzame, sociale vrouw die het allerliefst moeder wil worden. Maar het uitblijven van de vervulling van deze wens, ondanks behandelingen, zorgt ervoor dat ze verdrietig en teleurgesteld raakt. De situatie trekt een zware wissel op haar relatie met Dallas, een hardwerkende, sympathieke man die haar wens maar tot op zekere hoogte lijkt te delen. Het verhaal neemt je hierdoor mee in het moeilijke proces van hoop, verwachting en teleurstellingen, waar veel mensen mee te maken hebben, maar waar weinig over gepraat wordt.

Toch is Droomwens geen somber verhaal, doordat er een kentering komt als Danae ervoor kiest voorbij haar verdriet te kijken en zich te richten op andere zaken. Het brengt haar bij het nieuw opgezette blijf-van-mijn-lijfhuis, waar ze als vrijwilliger geconfronteerd wordt met het leed van andere vrouwen. Het is mooi om de ontwikkelingen te zien in haar denken en wensen en hoe ze door haar geloof in God zich kan richten op datgene wat Hij met haar voor ogen heeft.

droomwens

Wat de plannen van God voor Danae en Dallas zijn, ontdek je tijdens het lezen samen met hen en de hele familie Whitman, die hen als een warme deken omhuld. De dinsdagavonden waarop ze altijd samen eten in de Chicory Inn, maken deze roman dan ook tot een warm familieverhaal. Je wordt hierdoor niet alleen betrokken bij Danae en Dallas, maar ook bij rest van de familie, waardoor het een levendig verhaal is.

Hoewel Droomwens het derde deel in de serie is, is het boek prima los te lezen van de rest. Maar wanneer je toch eerst de andere delen leest, voel je je wel meer betrokken bij de familie Whitman en het bed & breakfast. Het verhaal is afwisselend met genoeg ontwikkelingen en diepgang door de manier waarop Danae en Dallas omgaan met hun kinderwens. Het brengt het boek dichtbij, waardoor het lastig weg te leggen is.

4

Informatie

Oorspronkelijke titel: Another Way Home
Auteur: Deborah Raney
Uitgeverij: Voorhoeve
Jaar van uitgave: 2016
ISBN: 9789029724715
droomwens

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden mylemans marleen 06/05/2016

    deze niet voor mij veel liefs

  • Laat een reactie achter