Druk op de ketel – Karen Witemeyer – *****

24/11/2014 | 0 reacties

Druk op de ketelNicole Renard keert terug naar huis omdat haar vader ernstig ziek is. Ze houdt van hem, ook al heeft hij altijd de nadruk gelegd op alles wat ze niet is. Niet de zoon. Niet getrouwd. Niet bekwaam om hem op te volgen in zijn bedrijf, Renard Shipping.

Vast van plan om een geschikte echtgenoot te vinden en zo haar vader de fel begeerde erfgenaam te geven voor het te laat is, reist Nicole af naar New Orleans met de Renard-erfenis als haar bruidsschat: de zeer kostbare Lafitte Dolk. Maar haar vaders rivalen komen achter de dolk aan. Noodgedwongen zal ze haar plannen moeten veranderen.

Darius Thornton is een man met een missie. Een ketelexplosie op de Louisiana kostte hem bijna het leven. Sinds die tijd is hij tot alles bereid om een manier te vinden om stoombootexplosies te voorkomen. Zelfs tot het toelaten van een vrouwelijke secretaris in zijn afgezonderde bestaan.

Nicole is vast van plan zich niet te laten afschrikken door de explosieve experimenten van haar zonderlinge werkgever. Maar wederzijds respect en aantrekkingskracht veroorzaken een nieuwe angst. Hoe kan ze voor een erfgenaam voor haar vader zorgen als haar hart aan een ander toebehoort? En als haar vaders rivalen haar schuilplaats ontdekken, zal ze dan moeten kiezen tussen die liefde en haar vaders erfenis?

Eindelijk verscheen op 15 november het nieuwste boek van Karen Witemeyer bij uitgeverij Grace Publishing House, ‘Druk op de ketel’. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die in opdracht van haar vader op zoek moet naar een geschikte echtgenoot, een bijzondere bruidsschat en een zonderlinge onderzoeker. Dit zijn goede ingrediënten voor een boeiend, romantisch verhaal.

Druk op de ketel

Nicole Renard is een jonge vrouw die in het verhaal spontaan, enthousiast, gedreven en lief overkomt. Vanaf het begin wordt je geboeid door haar manier van doen en weet je dat het en afwisselend verhaal wordt. Wanneer Nicole Darius Thornton ontmoet, is er geen groter verschil tussen mensen mogelijk. Darius is namelijk een zonderlinge, afstandelijke en niet altijd even galante man die nogal bot kan overkomen. Dit zorgt ervoor dat hij in het begin niet zo sympathiek overkomt, maar gelukkig brengt de komst Nicole heel wat teweeg..

Doordat Nicole Darius gaat helpen bij zijn onderzoeken, worden ze genoodzaakt veel samen te werken. Hierdoor ontwikkelt zich wederzijds respect en is de aantrekkingskracht tussen hen beiden op een gegeven moment niet meer te ontkennen. Deze ontwikkeling wordt door de auteur heel vloeiend en natuurlijk beschreven. Het is leuk om te lezen hoe de vrolijke Nicole omgaat met de teruggetrokken Darius en hoe hij hierop reageert. De romantiek in het verhaal is zoals in al de andere boeken van Karen Witemeyer.

Druk op de ketel

Door een heftige gebeurtenis, die in de proloog wordt beschreven, is Darius gedreven bezig met zijn onderzoek naar ketelexplosies. Dit onderwerp klinkt bij voorbaat redelijk oninteressant en niet zo boeiend, maar dat valt tijdens het lezen enorm mee. Het onderzoek is erg belangrijk voor Darius en het komt daardoor wel geregeld in het verhaal naar voren, maar niet te veel, waardoor het interessant blijft.

De bruidsschat van Nicole is het volgende aspect wat het verhaal boeiend maakt. De met diamanten ingelegde dolk, ooit verkregen van een piraat, is al jarenlang het onderwerp van een vete tussen Nicoles familie en rivalen uit het dorp. Wanneer Nicole op reis gaat om onder andere deze dolk te beschermen, weet je bij voorbaat al dat er wat zal gaan gebeuren. En dat klopt, de dolk geeft namelijk een interessante wending aan het verhaal, waardoor het afwisselend blijft.

Druk op de ketel

‘Druk op de ketel’ past helemaal in de lijn van de andere boeken van Karen Witemeyer. De manier waarop ze het leven, liefde, avontuur, maar ook het geloof beschrijft, maakt ‘Druk op de ketel’ en fijn boek om te lezen. Het staat garant voor een avondje of twee ontspanning en het maakt dat je tijdens het lezen even vergeet waar je bent.

Het leuke is dat ik in samenwerking met uitgeverij Grace Publishing House drie exemplaren van ‘Druk op de ketel’ weg mag geven! Deze actie gaat via Facebook en loopt nog tot het einde van deze week. Dus, zou je graag een exemplaar willen winnen? Like dan de Facebookpagina van mijn blog, deel de foto en maak kans!

Winactie

5

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: Full Steam Ahead
Auteur: Karen Witemeyer
Uitgeverij: Grace Publishing House
Jaar van uitgave: 2014
ISBN: 9789077669891

Verzenden
User Review
5 (1 vote)

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Grace Publishing House

Geplaatst in: *****, Recensies | Tags: ,
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter