Een bruid op bestelling – Melissa Jagears – ****

26/02/2015 | 1 reactie

Een bruid op bestelling

Postorderbruid Eliza Cantrell verheugt zich erop haar toekomstige echtgenoot te ontmoeten en samen met hem zijn slechtlopende winkel nieuw leven in te blazen. Om hem te verrassen, reist ze een week eerder dan gepland naar hem toe. Dat pakt echter niet goed uit: onderweg wordt ze beroofd van haar bruidsschat, en bij aankomst blijkt haar verloofde Axel spoorloos verdwenen te zijn.

Axels zakenpartner William Stanton zou veel liever dokter zijn dan winkelier. Wanneer de toekomstige bruid van zijn vriend berooid en eenzaam bij hem op de stoep staat, voelt hij zich voor haar verantwoordelijk. Hij laat haar meewerken in de winkel – waar zij binnen de kortste keren bewijst veel meer verstand van zakendoen te hebben dan hij.

Dat er een vonk overslaat tussen William en Eliza, valt moeilijk te negeren. Maar Eliza heeft Axel beloofd zijn vrouw te worden, en Will heeft maar één doel: genoeg sparen om medicijnen te kunnen studeren. Wanneer Axel ten slotte terugkeert, beginnen de problemen pas goed. Al snel staan Will en Eliza voor ingrijpende keuzes.

Hoeveel zijn ze bereid op te offeren om hun eigen dromen in vervulling te doen gaan? Of is er nog een andere mogelijkheid – een droom voor hen samen?

Postorderbruiden. Eliza Cantrell is er eentje en ze vindt dat helemaal niet erg. Eigenlijk is het juist zelfs de kans van haar leven, want door een huwelijk met Axel zal ze eindelijk haar felbegeerde winkel krijgen. Maar ze heeft er geen rekening mee gehouden dat bij haar aankomst haar verloofde Axel verdwenen is en de knappe jonge dokter Will Stanton in zijn plaats de winkel overeind probeert te houden. Deze onverwachte gebeurtenis heeft grote gevolgen voor de levens van Will, Axel en Eliza..

Een bruid om van te houden

‘Een bruid op bestelling’ is het tweede deel in de serie ‘Onverwachte bruiden’. De debuutroman van de auteur, ‘Een bruid om van te houden‘ en het dunne boekje ter kennismaking, ‘De brief” gingen aan dit boek vooraf. In dit verhaal komen personages uit de voorgaande boeken weer terug. Will Stanton is bijvoorbeeld een familielid van Dex Stanton uit ‘De brief’ en ook Julia uit ‘Een bruid om van te houden’ komt een aantal keer naar voren in dit verhaal. Maar ondanks dat dit boek het tweede deel is in de serie, is het prima los te lezen.

Ook in dit boek neemt het onderwerp ‘postorderbruiden’ een grote plaats in. Eliza Cantrell komt als postorderbruid naar Salt Flatts om daar met een winkeleigenaar te trouwen. Ze ziet het allemaal rooskleurig in en maakt zich geen grote zorgen. Maar in de loop van het verhaal verandert dat en lees je ook wat over de levens van andere vrouwen die als postorderbruid naar het dorp kwamen. Daaruit blijkt wel dat de avonturen van postorderbruiden lang niet altijd zo probleemloos waren als dat sommige historische verhalen doen vermoeden.

Een bruid om van te houden

Het verhaal bevat interessante personages. De drie hoofdpersonen, Will, Axel en Eliza, zijn alle drie heel verschillend en hebben ook hele verschillende eigenschappen. Eliza is ondernemend, jaagt haar dromen na en wil wat bereiken, Will is de goedheid zelve, zoekt altijd het beste voor zijn naaste en stelt zichzelf hierbij op de achtergrond. Axel daarentegen heeft zo zijn eigen ideeën en opvattingen over het leven en de invulling daarvan. Deze drie personen brengen het verhaal het tot leven. Het is boeiend om te lezen hoe ze van elkaar leren en willen veranderen.

Een ander belangrijk onderdeel van het verhaal zijn de dromen en plannen van Eliza en Will. Eliza wil graag een eigen winkel en daarmee succesvol worden. Will zou het liefst willen studeren en dokter willen worden. Deze dromen zijn voor hen heel belangrijk, maar hebben tegelijkertijd grote gevolgen voor hun relatie. Het zet je tijdens het lezen even stil bij de vraag wat je eigen dromen zijn en hoever je daarvoor wilt gaan.

Een bruid om van te houden

Zoals beschreven bevat het verhaal interessante, boeiende personages. Maar tegelijkertijd zorgen juist die personages ervoor dat het verhaal op sommige momenten ietwat eentonig worden. Het duurt namelijk best wel lang voordat Will en Eliza met een frisse blik naar hun leven gaan kijken en hierdoor blijven ze wat lang hangen in bepaalde situaties.

Maar al met al is dit boek zeker een goede opvolger van de debuutroman van Melissa Jagears. Het onderwerp ‘postorderbruiden’ blijft boeiend en met deze roman krijg je weer nieuwe inzichten in het leven van zo’n bruid. Als je het eerste deel van de serie gelezen hebt, is dit boek zeker de moeite waard om ook te lezen. Je herkent dan de personages en je zult opnieuw kunnen genieten van een boeiend verhaal van deze auteur. Maar ook als je nog niets van deze serie hebt gelezen en je een liefhebber bent van historische fictie, is dit boek met zijn goede verhaallijn, interessante onderwerpen en mooie personages, een aanrader.

Tot vrijdag 6 maart 12.00 kan je dit boek winnen! In samenwerking met uitgeverij Grace Publishing House mag ik namelijk twee exemplaren weggeven. Klik hier om mee te doen!

4

Samenvatting

Oorspronkelijke titel: A Bride In Store
Auteur: Melissa Jagears
Uitgeverij: Grace Publishing House
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789077669945

Verzenden
User Review
2 (2 votes)

Dit boek heb ik ontvangen van uitgeverij Grace Publishing House.

Geplaatst in: ****, Recensies | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Beantwoorden Ann s 09/03/2015

    het vorige boek van deze schrijfster was uitzonderlijk goed, als deze ook zo is…

  • Laat een reactie achter