Een bruid voor het leven – Melissa Jagears – ***** + Winactie!

30/11/2015 | 9 reacties

Een bruid voor het leven– Winactie gesloten –

In de steek gelaten door zijn postorderbruid heeft Silas Jonesey een hevige strijd moeten leveren om een patroon van slechte keuzes te doorbreken. Zijn gebeden om hereniging lijken nu eindelijk verhoord te worden, want zijn weggelopen vrouw heeft hem ingelicht over haar verblijfplaats.

Kate Dawson zou een postorderbruid worden, maar toen ze erachter kwam dat ze misleid was door haar aanstaande bruidegom, is ze als schooljuf gaan werken. Als de moeder van een leerling overlijdt, denkt Kate de zorg voor de negenjarige Anthony op zich te zullen nemen – totdat er plotseling twee mannen opduiken in de stad die beiden beweren de vader van de jongen te zijn.

Silas ziet dat Anthony van Kate houdt, en roept daarom haar hulp in om contact te krijgen met de jongen en voor de rechtbank zijn vaderschap te bewijzen. Hun gemeenschappelijke belangstelling voor Anthony leidt tot belangstelling voor elkaar, en Silas en Kate denken voorzichtig hun moeizame begin achter zich te kunnen laten. Maar geen van beiden is voorbereid op de geheimen en verwondingen uit het verleden die nog aan het licht moeten komen. Kunnen de verwonde harten van Silas, Kate en Anthony hen samenbinden, of zullen ze door alles wat er tussen hen in staat hun hele leven eenzaam blijven?

Als de moeder van de negenjarige Anthony overlijdt, is Kate Dawson van plan voor hem te zorgen. Maar al snel blijkt de situatie niet zo simpel als het lijkt, wanneer twee mannen naar de stad komen en beiden beweren de vader van Anthony te zijn. Een van de mannen, Silas Jonesy, heeft een moeilijk verleden achter de rug, maar zoekt nu met hulp van Kate het beste voor Anthony. Dat brengt Kate en Silas dichter naar elkaar, maar al het moois lijkt overschaduwd te worden door het verleden..

een bruid voor het leven

Een bruid voor het leven is het derde deel in de serie Onverwachte Bruiden. De serie vertelt over postorderbruiden en de problemen waar zij tegenaan lopen in hun huwelijk met een onbekende. Hoewel Kate Dawson in dit boek op een andere manier dan de vrouwen in deel één en twee haar rol als postorderbruid vervult, sluit dit boek prima aan als derde in de serie.

Kate is een dappere, onafhankelijke, jonge vrouw die weet hoe hard het leven kan zijn. Wanneer er twee mannen komen om de kleine Anthony van haar af te nemen, zet ze dan ook alles op alles om zelf voor hem te kunnen zorgen. Maar één van die mannen, de hardwerkende, stoere Silas Jonesy, breekt met zijn zorgzaamheid voor Anthony door haar beschermingsmuren heen. En tegelijkertijd lijkt Kate in Silas’ hart binnen te dringen, ondanks zijn angst en problemen die hij vanuit het verleden met zich meedraagt.

een bruid voor het leven

De zorg voor Anthony is een samenbindende factor in dit verhaal. Doordat niet alleen Silas beweert de vader van de jongen te zijn, ontstaan er spanningen en strijd. Dat brengt afwisseling in het verhaal, vooral ook doordat het verhaal anders loopt dan je van te voren verwacht. Het is boeiend om te lezen hoe Kate en Silas zich inzetten voor de jongen en ze hierdoor tegelijkertijd dichter naar elkaar toe groeien.

Maar juist die ontluikende liefde wordt overschaduwd door het verleden, wat vooral Silas niet achter zich lijkt te kunnen laten. Hierdoor wordt fijne romantiek afgewisseld met afstand en problemen, maar blijf je hopen op een gelukkig einde. En wanneer de problemen tussen Silas en Kate oplopen, kom je in het verhaal allerlei bekenden tegen uit de vorige delen in de serie. Dit geeft het verhaal een bekende, warme sfeer, waardoor je tot het einde geboeid blijft.

een bruid voor het leven

Een bruid voor het leven is een afwisselend, meeslepend en boeiend verhaal, wat je in één adem uitleest. De fijne personages en de warme sfeer maken het verhaal levendig en echt, en een perfecte aansluiting op de vorige delen in de serie. Voor de liefhebbers van historische verhalen met een vleugje romantiek is Een bruid voor het leven de perfecte keus.

Je kan nu kans maken om een exemplaar van dit boek te winnen! Ga naar de Facebook-pagina van Wereldvanboeken.nl, like deze pagina, deel de foto en maak kans!

5

Informatie

Oorspronkelijke titel: A Bride at Last
Auteur: Melissa Jagears
Uitgeverij: Grace Publishing House
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789492234049

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Deze recensie en winactie zijn mogelijk gemaakt door uitgeverij Grace Publishing House.

Geplaatst in: *****, Recensies, Winacties | Tags: , ,
Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Beantwoorden Ans Stier 30/11/2015

  Dat lijkt me een heerlijk boek. Ik doe graag mee. Bericht op Facebook geliked en gedeeld.

 • Beantwoorden Mieke Schepens 30/11/2015

  Die zou ik graag willen lezen! Een mooie recensie! Ik doe heel graag mee en deel natuurlijk ook

 • Beantwoorden Ann s 30/11/2015

  Ik zou hem graag willen kopen maar bij bol com is hij niet te koop?

 • Beantwoorden Anette 30/11/2015

  Lijkt me een supermooi boek..zou het graag gaan lezen!

 • Beantwoorden Gerda 30/11/2015

  Wat een prachtige cover ook van dit boek! En ik doe graag mee!

 • Beantwoorden willie 01/12/2015

  Het lijkt mij een erg mooi boek

 • Beantwoorden mylemans marleen 04/12/2015

  deze wil ik zeker hebben hoor heb de eerste twee al dus mag deze niet mankeren veel liefs

 • Beantwoorden Mieke 19/09/2016

  Doe heel graag mee :)
  Liked & shared.

 • Laat een reactie achter